Lehet szimplán a valósághoz közelibb adat lett megadva?
Egy octavia ugyan nem kicsi, de kíváncsi lennék egy mérésre hogy is zajlik... De írhatnék teslát, audit, bármit. No meg mi számít csomagtartónak. Elég szabadon kezelik sajnos
Nem vagyok nagy vw ev tudor, de valami rémlik, hogy pl a skodáknál ha jól emlékszem a v3.x-es verziókból nem lehetett v4-et csinálni, csak ha új autót veszel. Nem mai infó, úgyhogy érdemes ráguglizni, hogy kitaláltak-e erre már megoldást. Illetve hogy egyáltalán működik-e az OTA frissítés?
Így van, elég nagy a lista...A Tesla meg a Skoda ráéreztek erre az igényre. Meg ugye már van pár kombi, pl BMW-k, de amúgy bámulatos hogy széles, hosszú, nagy autókban nem marad hely csomagoknak..
Ne menjünk messzire, hogy pl egy VW Arteon méretű BYD Seal-be vajon miért került 400egynéhány liternyi csomagtartó, amíg egy ugyanakkora befoglaló méretű Model 3-ban pedig 680 liter van.
igen köszi a Hyundait is ajánlották, de élőben csalódás, az Octavia Combi is a maga kategóriájában is nagy csomagtartóval rendelkezett, és ez nagy előnye az Enyaqnak is... illetve, ahogy írtam- - az európai gyártó előnyben részesítem. eddig nem igazán tudunk eltántorodni a Skoda Enyagtól.:-)
még egy kérdés: a 2022 és 2023 évjárat Enyaq 80-as között van valami különbség? (frissítés esteleg?) A Skoda kereskedésben azt mondták nem, és ott néztünk egy 2022-es Enyaq 80-ast 15.000 km-re néhány extrával.
Csak csomagtartót felejtettek el tervezni bele, egy akkora batárba... nagyon sok mérnök együttes munkája kellhetett hozzá, hogy el tudják kerülni, hogy legyen.
Azt, hogy nagyon alaposan körbenéztem volna, nem mondanám, de tájékozódtam több csatornán is, próbáltam más márkát is az Enyaq 80 kategóriának megfelelően.
A Teslát hamar kilőttem:-) Mercedes még talán olcsóbb is itt (Dániában élek)de a csomagtartó kicsi és a szerviz költsége is magasabb talán.
Ajánlottak ázsiai márkákat is, sokan dicsérték őket, de az európai márkák nálam most még jobban előnyt élveznének, néztem Fordot is ez árban már kicsit túl megy a keretünkön és nem igazán ismerem a Fordokat.
Szóval ennyi kb, még mindig befutó nálunk egy Enyaq 80, Most néztünk újra egyet, 2022-est 15.000km (panoráma tető, Elk. vonóhorog, családi csomag, elektromos csomagtartó...stb)
Csak benéztem ide, mint első elektromos autó után nézelődő.:-)
Eladtuk a benzines Skoda Octaviánkat és most egy 2-3 éves vagy fiatalabb Skoda Enyaq-ot néznénk. Tapasztalata van valakinek ezzel az autóval kapcsolatban?
Mit érdemes nézni, van-e -tényleges- különbség egy 2022 vagy egy 2023 model között,..stb
Bármi info érdekelne engem és a kis négyszemélyes családomat, mint leendő első elektromos autó tulajdonosok:-)
Csütörtökön este fél nyolc fele elindultam hazafele az egyik munkámtól, majdnem 300km, ebből kb.100km a pálya. A többi dombság- teli kanyarokkal, alig van egyenes szakasz, át kell vezetni a Bogáti erdőn is.
Végig esett az eső, hol csak szitált, hol nyomta rendesen. Néha nagy forgalom is volt, kamionokot is, előzni is kellett. SUV, torsenes 4x4-es magasan ülök, jók a lámpák, jól látok este is- dehát esőben minden fekete.
Ilyen körülmények között nagyon könnyen le lehet csúszni az útról. Goodyear Eagle F1 Asymmetric nyári gumik vannak a kocsin, második szezonos. Én soha nem fékezek akkorát, hogy a gumi megcsússzon.
Van rajta fékezési segédlet is, 62km/h volt az átlagom....
De van még egy szempont. A négyévszakos folyamatosan kopik, nyáron fokozottan. Gyorsabban veszít profilmélységéből, struktúrájából, mint a csak télen (3 hónapon át) használt téli gumi. Azaz valószínű egy 3-4 éves 4 évszakos másképpen viselkedik, mint egy 3-4 éves téli. Az ADAC teszt nem gondolom, hogy ezt figyelembe veszi.
15-30 MHUF-os autók futnak 0,2-0,8 MHUF-os gumi szetteken, + az egészséged, ha valamin, a gumin nem érdemes spórolni. Jó érzés, mikor idejében megáll az autó...
Jó, hát 20-on éve is garnitúra díszcsíkot számlázott a Skoda, mert a bal1-en cserélni kellett. :)
Csak azért írtam, mert az ilyenekért az ICE gyártók fejét lekapnák, bezzeg a Tesla, holott ez tök ugyanaz a kreténség.
Viszont mintha a BYD-nál láttam volna pozitívumként, hogy a világ első 8in1 motorja. Ugyan nem tudom, mi a 8, de azt igen, hogy nem akarnám garancia időn túl birtokolni. :)