Keresés

Részletes keresés

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 6 órája 0 0 70285

Miután láttam egy videót arrol, hogy a szamárköhögést miért is hívják annak én komolyan fontolóra vettem, hogy beoltatom magam. Egyelőre még várok.

A monkeypoxbol meg lehet bármi, de ha nem ebből lesz világ járvány akkor majd a következőbol.

Az mrns oltások variálhatósagaban nagyon bízok.

Előzmény: Sir Pilla (70268)
Sir Pilla Creative Commons License 9 órája 0 0 70284

Egyébként most csak a gazdaság kifehérítése ellen tiltakozunk, vagy mindenféle bankszámla ellen vagy?

 

Még egy előnyét tudom a folyószámlának: pillanatok alatt lehet az ország/világ egyik végéből a másikba irányítani a pénzedet. Pl. ott állsz pénz nélkül Kuala Lumpurban, és csak hazaszólsz, és máris küld valamelyik családtag. Vagy mondjuk a szolgáltatásunkat külföldiek foglalják le, ez sem életszerű, hogy beugrik a foglalóval. Nézd, én elhiszem, hogy te szépen elvagy a papírzsozsóval, de értsd meg, hogy mindenkinek más a helyzete, életvitele, szokásai, és fogadd el, ha nekik úgy a jobb. Igen, lehet, hogy erre havidíjat vonnak le, elvesztek vele pár száz forintot. És mondjuk nyertem sok időt, idegeskedés helyett nyugalmat, és talán még pénzt is azzal, hogy mondjuk pont aznap meg tudtam vásárolni egy ülőgarnitúrát, a jövő heti 25 %-os drágulás előtt. Nem mindig azzal nyerünk, ha megtakarítunk x forintot.

Előzmény: nscatto1 (70274)
Sir Pilla Creative Commons License 9 órája 0 0 70283

Igen, de azért tudtál dolgozni mindenfelé, mert a vállalkozók (vagy a főnök vállalkozó az alkalmazottjának) kiállíthattak ilyen papírt, párom is csámborgott ezrivel. De egy sima, normális átlagember korlátozva volt. És még te sem mehettél be a boltba abban a nyuggeres időintervallumban, hiába értél mondjuk pont akkor rá.

Igen, sok értelmetlen szabályt hoztak, csak tudod, hiába tudod ezt, ha a szabályt neked is be kell tartani.

 

 

Kérdeznék mást:

 

 

Vasárnap, hajnali világosságban odaérsz egy stoptáblához, a kereszteződés valahol az istenf.. háta mögött, egy láp közepén van. Jelen van 2 gém és kb. 5 ezer béka. Te megállsz a stoptáblánál, vagy szép lassan csordogálva, 5 km/h sebességgel kihajtasz?

A stoptábla az előírt szabály.

Előzmény: nscatto1 (70278)
kibicke78 Creative Commons License 9 órája -1 0 70282

Hiába gúnyolódsz. Mivel te minden állításodat azzal indokolsz, hogy hozol rá egy linket, ami fent van a neten, ezért igaz., ezért kérdezem, hiszen ez is fent van a neten. Tehát ugyanúgy igaz lehet.

 

Mint minden betegség, ez sem hat egyformán az emberekre.

Van aki harmadik lesz vele együtt a Vueltán és van aki perceket kap egy 4-5 km-es hegyen miatta. Igazából mostanra valóban egy megfázássá szelídült ez az egész. Ezért szerintem most már felesleges tesztelni. 

 

De mindegy, szerinted hiszti volt az egész. És amúgy is Csollány is él valahol vígan. Meghalni nem hallhatott meg tőle, mert olyat csak az "amúgy is meghaltak volna" emberek csináltak.

Előzmény: nscatto1 (70279)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 9 órája 0 0 70281

Kemenesi Gábor mondta erre, hogy jól ismertük a koronavírust és az információkat csak le kellett venni a polcról.

Az mrns-sel is kísérleteztek évekkel előtte már az sem volt teljesen új, de az elolt vírusos (kínai) vakcinákkal nem kell kísérletezni éveket mert semmi nem indokolja.

Előzmény: nscatto1 (70264)
Sir Pilla Creative Commons License 9 órája 0 0 70280

Bonyolítsuk tovább:

 

 

Mivel tanár vagyok, munkahelyem az iskola. Ide adom be a táppénzes papírt, leadják a havi időarányos munkavégzésemet.

Viszont a bérszámfejtést már a tankerület végzi, tőlem x km-re.

A munkabéremet viszont a Magyar Államkincstár utalja, csoportos átutalással, nem érdekli őket Kiss Rozi mint entitás.

Az iskola nem önálló gazdálkodó szervezet, így kifizetéseket sem végez.

Akkor most a munkabéremet postán küldjék ki? Szerinted?

Szóval nem fizetnek nálunk kp-ben. Lehet cincorogni.

 

Előzmény: nscatto1 (70274)
nscatto1 Creative Commons License 10 órája -14 0 70279

? ott van, hogy lapos. Laposföldhívő - ez is a "vírustagadók" egyik ismérve. Közben meg Almeida is koronás lett:

 

https://cyclinguptodate.com/cycling/disaster-for-uae-joao-almeida-reportedly-tests-positive-for-covid-19-and-loses-minutes-to-roglic-on-stage-8

 

Igaz, régen megfáztak, de most ez a menő. Pedig abban a csapatban (UAE) már 2022-ben is volt olyan gépük, amivel számolni tudták, mennyi vírus van az Ayuso nevű kerékpárosban, és mivel nem volt sok, ezért nem kellett hazaküldeni, és harmadik tudott lenni a Tour de France spanyol megfelelőjén. 

Előzmény: kibicke78 (70277)
nscatto1 Creative Commons License 11 órája -14 0 70278

Nem a tanárokat ostorozom, hanem ez tanáros topik. 

Beszűkítették az életteret? Biztosan így volt, de már sokadszorra írom le, hogy engem nemhogy nem oltottak egyszer sem, de még csak nem is teszteltek soha. És tudok még pár száz ilyen emberről, szóval nem én vagyok különleges. És nem ültem a négy fal között, mert végig dolgoztam a pandémia alatt is, mindenfelé az országban. 

Egy gondolkodó embernek már azon el kellett volna töprengenie, hogy miért támad a vírus idősávban, és vajon kit fertőzöl meg éjszaka, egyedül az utcán, de a Praktikerben meg nem. Vagy hogy akinek olyan mentális betegsége van, annak nem kellett maszk, illetve egy 5 éves és 364 napos gyerek nem fertőz, de egy 6 éves már igen. Iskolai folyosón nem kell maszk, tanteremben igen.

Előzmény: Sir Pilla (70271)
kibicke78 Creative Commons License 11 órája -2 0 70277

Na bezzeg te aztán tudsz egyenes válaszokat adni.

Előzmény: nscatto1 (70275)
kibicke78 Creative Commons License 11 órája -3 0 70276

Az elejét meghallgattam. A harmadik még tanárként dolgozik az interjú pillanatában. Az első kettő meg csak részben az oltás miatt hagyta ott, tehát akár maradhatott is volna, nem rúgták ki teljesen.

Előzmény: nscatto1 (70273)
nscatto1 Creative Commons License 11 órája -13 0 70275

Lapos, és mivel rajtam van az alusipkám, ezért nem látod, mire gondolok.

Előzmény: kibicke78 (70269)
nscatto1 Creative Commons License 11 órája -13 0 70274

Tessék, böngészhetsz:

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

 

Volt kovid, most is van, néha felkerülnek olyan hírek, hogy nő a koncentráció a szennyvízben. Arról van infó, hogy mi is volt az az állatka, ami az első embert megfertőzte? Mert valahogy a tobzoska is eltűnt, pedig az is hájpolva volt...

 

Munkabér:

 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200001.tv

158. § (1) *  A munkabért a munkavállaló által megjelölt fizetési számlára utalással kell megfizetni. A felek írásbeli megállapodása esetén a munkabért készpénzben kell megfizetni. (2) *  A munkabér fizetési számlára utalással történő kifizetése esetén, a munkáltatónak úgy kell eljárni, hogy a munkavállaló munkabérével a bérfizetési napon rendelkezhessen. (3) *  A munkabér kifizetése – ide nem értve a nem magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára történő átutalást – a munkavállaló részére költséget nem okozhat. (4) A munkabért a munkavállalónak vagy meghatalmazottjának kell kifizetni, kivéve, ha ebben a munkavállalót bírósági vagy hatósági határozat korlátozza.

 

https://das.hu/jogi-esetek-es-hirek/a-munkaber-vedelme/

Részben már említettük, hogy a munkáltató a munkabért vagy átutalással vagy készpénzben fizeti meg a munkavállalók számára. Ez utóbbira azonban csak akkor van lehetősége, hogyha ebben a felek írásban megállapodnak. A főszabály tehát az, hogy a munkabért utalja a munkáltató. Bármely módszerrel is fizeti ki a munkáltató a munkabért, az a munkavállaló részére költséget nem okozhat. Amennyiben pedig a munkáltató készpénzben fizeti ki a munkabért, akkor azt a munkavállaló munkahelyén vagy a munkáltató telephelyén munkaidőben kell kifizetni.

https://ecofact.hu/dynamic/Megallapodas_munkaber_keszpenzben_toerteno_kifizetesere.pdf

Érdekes lenne indítani egy pert annak kapcsán, hogy "Bármely módszerrel is fizeti ki a munkáltató a munkabért, az a munkavállaló részére költséget nem okozhat." mert ha te számlára kapod a pénzed, akkor annak VAN költsége, mint ahogy a pénzfelvételnek is.

Előzmény: Sir Pilla (70266)
nscatto1 Creative Commons License 11 órája -13 1 70273

Olyan mértékű volt a pánikkeltés a kovid kapcsán, hogy azokat, akik nem akartak löttyöt magukba, elkezdték "vírustagadónak" meg "vírusbarátnak" címkézni, és előkerült az is, hogy a többieket veszélyeztetik, mert megfertőzik azokat, akik be vannak oltva. Már önmagában ez is faszság, hiszen a narratíva szerint az oltás megvéd, akkor minek kell rettegni? Mindegy, ennek következtében eljött az, hogy a kedves és intelligens oltottak kitúrták az óvatosabbakat. Itt egy videó, ahol három tanártól hallhatsz érdekes dolgokat:

 

https://www.youtube.com/watch?v=5ELBypFOMys&t=17s

 

Beraktam ezt már régebben is, akkor sem volt rá válasz, mert nem felel meg a fősodornak, és "nem volt rá időtök" mert 47 perc olyan sok.

 

Előzmény: Sir Pilla (70265)
kibicke78 Creative Commons License 11 órája -3 0 70272

Azért ezen intézkedések nagy része nem az oltott - oltatlan időszakban volt, hanem még az elején, amikor nem volt oltás. 

Onnantól max a karanténba kerültél, nem kerültél különbség volt. De akkor már a karantén sem volt olyan mint az elején. Nem ellenőrizte senki.

Előzmény: Sir Pilla (70271)
Sir Pilla Creative Commons License 11 órája -3 0 70271

Változatlanul nem értem különben Nscatto olvtársat, miért a tanárokat ostorozza az oltakozásért, és miért nem arról beszél, hogy hogyan próbálták meg rendeletekkel erővel irányítani az életünket, gondolok most arra, hogy mennyire beszűkítették az életterét annak, aki nem oltatta be magát, gyakorlatilag be lettél szorítva a lakásba. Nem mehettél be a boltba bizonyos idősávban, nem mehettél ki az utcára stb. Nem ülhettél autóba, holott ott aztán biztos nem terjesztetted a kovidot, ha nem szálltál ki lakott területen, nem láttak el az orvosok meg ilyesmik. 

Előzmény: kibicke78 (70270)
kibicke78 Creative Commons License 12 órája -4 0 70270

Nincs semmilyen járvány, sosem volt, és nem is lesz. Ha egyszer lenne, akkor mindenki meghalna. Lenne aki kétszer is. :)

Előzmény: Sir Pilla (70268)
kibicke78 Creative Commons License 12 órája -2 0 70269

Igen, hülye az, aki fizet a pénzéhez jutásért. 

 

Korábban már írtam, hogy nem azért fizetek elsősorban, hogy hozzájussak, hanem, hogy biztonságban tudjam. Hogy ne kelljen a pénztárcában tartsak több százezret, amit ha elhagyok, ellopnak, akkor annak annyi. Így ha esetleg az történik, letiltom a kártyát és megmarad a pénzem. Nem kell feltétlenül az aprót számolni, sokkal gyorsabb a fizetés, stb. 

 

hogy az a tudás, amivel egy ember rendelkezik, elenyészik azon tudás mellett, amit nem tud. Vagy nem tudtad? 

 

Ehhez képest te vagy az, aki kinyilatkoztatja az egyetlen igazságot!

 

Nem érdekelnek az usás kosarasok. Te nem válaszoltál. Szerinted lapos? Hiszen fent van a neten, hogy az.

Előzmény: nscatto1 (70260)
Sir Pilla Creative Commons License 12 órája -5 0 70268

Egyébként érdekelne, mit szóltok a majomhimlő- vagy a szamárköhögés-járványhoz. :)

 

kibicke78 Creative Commons License 12 órája -4 0 70267

Korábban azt írtad, hogy a Covid már a 70-es évek óta megvolt.

Akkor honnan veszed, hogy nem kísérleteztek vele már sokkal korábban?

Előzmény: nscatto1 (70264)
Sir Pilla Creative Commons License 12 órája -3 0 70266

Ezeket a statisztikákat szemérmetlenül hamisították nálunk, én nem hivatkoznék rájuk. 

Ami a többi országot illet, kíváncsi lennék azokra az általad idézett országokra, ahol nem volt oltás és kevesen haltak meg, hogy na de mennyi volt ott a megbetegedések száma, az ebből gyógyultaké, és az akármiben elhunytak száma. Tudod, ha nem végzünk vizsgálatot, akkor könnyű kijelenteni, hogy nem is volt nálunk kovid.

 

 

 

Még a következőre szeretnék tőled választ, csak nem akarok új ablakot nyitni:

 

Játsszuk el azt a szitut, hogy közalkalmazott vagy (mert most TÉNYLEG vannak emberek, akik nem tudnak vállalkozást indítani, nem jók kőművesnek stb., tehát próbálj ebbe belehelyezkedni), szóval közalkalmazottként hogy lehetne felvenni a fizetésed? Mert azt ugye te is tudod, hogy nekik kizárólag folyószámlára utalnak.

Szóval akkor aki már volt olyan hülye, hogy ebben képzeli el a hivatását, ne adj isten, még szereti is, akkor az hogyan dolgozhat?

Hm?

Előzmény: nscatto1 (70259)
Sir Pilla Creative Commons License 12 órája -5 0 70265

Ahhoz már nem is nagyon szólok, hogy te ismersz olyan eseteket, ahol kimarták az oltatlan kollégát, mert én meg legalább ennyit, ahol ők győzködték az oltatlant, hogy adja már be Pintérnek a kérvényt, hogy taníthasson oltatlanul is, ugyanis egy szimpla kétsoros levéllel el lehetett érni, hogy maradjanak az oltatlanok, tehát eleve kíváncsi lennék ezekre a kirúgásokra, ez ugyanis csak abban az esetben volt lehetséges, ha az illető nem írta meg ezt a levelet a minisztériumnak. Másképp nem.

 

 

Inkább ehhez akartam hozzászólni:

 

Ha csak azt veszem alapul, hogy kevés volt a tanár már 2020-ban is, így a kirúgásokkal a maradéknak több munkája lett ugyanazért a pénzért, már csak ezen el kellett volna gondolkodni, nem?

 

 

Ugyanis amint egy gyerek kovidos lett, az oltatlanul ott maradt kolléga azzal a lendülettel ment karanténba, és a többiek végezték el a munkáját. Mire egyik gyerek meggyógyult, jött egy másik.

 

Szóval lécci, hogy is van ez, ha kirúgatják a tanárt (amiről előbb tisztáztuk, hogy ez nem is lehetséges, csak ha az illető nem írta meg a kérvényét, ami viszont az ő döntése), és dolgoznak a többiek helyette,

ill. ha egyfolytában karanténba kerül egy oltatlan kolléga, és a többiek dolgoznak helyette

között te milyen különbséget látsz?

 

Ha esetleg erre azt írnád, hogy de biztos akadtak olyan napok, amikor épp nem volt karanténban senki, én meg azt mondom, hogy az időnként egy-egy órára beeső kolléga helyett sokkal eredményesebb, ha állandó helyettesítésre odarendelnek bárkit, aki tud haladni az anyaggal, és nem fordul elő az a szitu, hogy a leckét még feladom, de kikérdezni már nem leszek ott.

 

 

Megtisztelnél a válaszoddal.

Előzmény: nscatto1 (70244)
nscatto1 Creative Commons License 12 órája -13 1 70264

Az a hülye, aki egy kísérleti gyógyszert adat magába. Fél év alatt kidolgozták az ellenszert, 6 különböző cégnél, de nem követte 3-5-10 év teszt, hanem biztonságos lett, azért, mert csak. Eközben több tucat olyan betegség van, amire 50-100 éve nem találnak gyógyszert, de most hirtelen 6 cég is kidolgozott egy védőoltást pár hónap alatt. 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70263)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 12 órája -1 3 70263

A védőoltások megléte az emberiség egyik legnagyobb egészségügyi vívmánya.

A napokban olvastam, hogy hat országban ezek egyike Magyarország, kezdik a tüdőrák elleni mrns kísérleti oltásokat adni.

Miért hülye szerinted az aki oltakozik?

Az is hulye aki gyógyszert szed?

Előzmény: nscatto1 (70260)
nscatto1 Creative Commons License 12 órája -13 1 70262

48500-6100=42400. Több oltott halt meg, mint oltatlan? Na mindegy...

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70261)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 12 órája -2 1 70261

Készültek tanulmányok.

Ez a magyar.

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220823/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-hany-ember-halt-meg-azert-mert-nem-volt-beoltva-562545

 

Eszerint aki oltott volt annak sokkal jobbak voltak az esélyei és feltételezem, hogy az egész sokkal rosszabbul nézett volna ki ha a megrögzött oltatlanokat nem védte volna az atoltottak magas aránya, ahogy haladtunk előre az időben.

 

Előzmény: nscatto1 (70259)
nscatto1 Creative Commons License 13 órája -14 0 70260

Igen, hülye az, aki fizet a pénzéhez jutásért. És nem tudom, hogy ugyanazt gondolja, mint én, vagy nem ugyanazt gondolja. Jogod van hülyének lenni és oltakozni. Szerintem  amikor Putyin végleg legyalulja majd a hoholokat, akkor majd kiderül, hogy neked megint oltakoznod kell valami új cuccal.

 

Usás kosárlabdázókról van videó, ahol ők elmondják, hogy a Föld lapos.

Ma nem dolgozok, és nincs kedvem olvasni, bringázni, görgőzni, így netezek. 

 

Rengeteg dologról nem tudok semmit, de hát egy tanárnak tudnia kéne, hogy az a tudás, amivel egy ember rendelkezik, elenyészik azon tudás mellett, amit nem tud. Vagy nem tudtad? 

 

 

Előzmény: kibicke78 (70258)
nscatto1 Creative Commons License 13 órája -13 1 70259

"oltás nélkül minden bizonnyal" ez a feltételezés kategória, de mivel nem készült felmérés arról, hogy aki nem oltott, abból mennyien haltak meg kovidban, és akiket beoltottak, abból mennyien. 

Azért arra rá tudsz keresni, hogy olyan országokban, ahol szinte egyáltalán nem volt oltás, hányan haltak meg, és meglepődsz majd.

A puhost a balos média keltette pánikcunami "kergette bele" az oltásmániába. Persze aztán meglátták a biznicet a járványban, és ráerősítettek.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70257)
kibicke78 Creative Commons License 14 órája -2 2 70258

Nem hülyézek le senkit, aki nem azt gondolja, amit én, viszont aki beoltatja magát egy teszteletlen valamivel az hülye. (Ugye emlékszel még arra, hogy te sem iszol bele egy utcán talált kibontott folyadékba...) Aki fizet azért, hogy hozzájusson a pénzéhez, az is hülye

 

Hát nem gyönyörű. :)))

Persze meg az is hülye, aki egész nap netezik. Ja nem, csak az aki Facebookozik,mert aki csak ide ír a fórumba, az nem. 

 

Jé van olyan amiről neked fogalmad sincs?? Ez nem létezhet.

De persze véleményed és megjegyzésed szerencsére azért van.

 

Egyébként azért szép az internet, mert bármire rákereshetsz és találhatsz rá linket. Akár arra is, ahol elmondják, hogy a Föld lapos. De attól még nem az. Ugye abban azért nem hiszel?

Előzmény: nscatto1 (70253)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 14 órája -2 3 70257

Nem hiszem, hogy hazudik a KSH, de az ember nem csak egy statisztikai adat.

Akinek meghalt a hozzátartozója annak ez a statisztika "100%"

Oltás nélkül minden bizonnyal rosszabb lett volna a statisztika.

Ami nem világos számomra, hogy miért gondolod azt, hogy ha ez nem lett volna komoly egészségügyi vészhelyzet a valóságban, akkor a puhos cumiztatja önmagát a gazdaság fekezesen keresztül?

Választhatta volna a svéd modellt is.

Előzmény: nscatto1 (70255)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 14 órája -1 3 70256

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!