Tegnap vettem egyet 799-ért, ma is vettem egyet, mert leárazták 499-re. Nálam jól működik. Az a baj velük hogy a benne lévő líthium elem (CR 2032) mindben le volt merülve, de csere után, mindegyik működött.
Kedves kutyabarát barátaimnak ajánlanám. A múlt héten vettem a Penny-ben egy háziállat nyomkövetőt 799 Ft-ért. Nem vicc valóban annyiért (ma vettem még egyet). Okos telefonra telepítve tökéletesen működik. 30 m-en belüli térképes helymeghatározást biztosít. Telefonról kapcsolva hang és fényjelzést is ad a készülék. Rögtön az jutott eszembe, ha ezt a kütyüt nem kedvencemre teszem, hanem akár motorra, autóba, akkor azokat is felderíti. Nagyon hasznos lehet egy esetleges lopás esetén. Ennyiért kihagyhatatlan!
Én bemegyek egy itthoni kerékpáros boltba és veszek bowden belsőt méterre. Pár száz forintból megvan. Ráforrasztom a végeket és kész. Több ilyent is csináltam.
Annyira nem szeretnék belemélyedni egy nyamvad bowdenba, hogy külföldről rendeljek. Vagy megjön vagy nem. mennyit, kinek, hogyan fizessek.... Még itthonról is van probléma a rendelésekkel sokszor.....
Sziasztok. Megbízható webáruházat tudnátok ajánlani? A helyi járműbolt szerint nincs simsonhoz 130cm.es gázbowden. Így kénytelen leszek rendelni. Köszönöm.
A kipufogó felfogatását nálam segíti egy segédkonzol, ami a gyujtásfedélhez van csavarozva.
Ennek a hatos csavarnak az anyája lelazult, eltűnt kb öt-hat év után. Érdekes hangok jöttek. Megállva láttam a lelazulást de tenni nem tudtam semmit, erdei úton messze mindentől. Azt gondoltam beesett a csavar a gyujtásházba... Végül csörögve-zörogve hazaértem, levéve a deklit láttam hogy a helyszűke miatt nem tudott teljesen aláhullani és nagyobb kárt okozni. Szerencse! Egy hosszabb csavart tettem, kontraanyáztam és megnyugodtam :)
Emlékeim szerint a nyíl végén lévő műanyag burkolat végét leköszörültem, majd a burkolatot lehúztam a kiöntött tekercsről. Megtaláltam a szakadást, ami a kivezetésnél volt. Vékony réz vezetékkel újraforrasztottam, majd visszaragasztottam az eredeti helyére. Nekem sikerült, Neked is fog.
Innen nézve az a jeladó csavarozva van. Én biztos keresnék hozzá egy jót azt vissza csavarozva,forasztva kész is lenne. Bár ez csak így távolból látom így. 😁
úgy értettem, hogy ha a műanyagból kihámozom, amibe öntve van a tekercs, akkor már nem hiszem, hogy van értelme szakadást keresni, mert a kibontáskor úgyis szétbarmolom az egészet. A nyíllal jelöltem, a kicsi jeladó tekercs az, amelyik megadta magát:
Egy rossz tekercsen nem tudsz "roncsolni", esetleg nyerhetsz, ha megtalálod a szakadt véget. Nekem sikerült, szerintem érdemes megpróbálni, nincs veszteni való.
Köszi, de műanyagba van öntve a tekercs sajnos, nem hiszem, hogy meg lehetne bontani roncsolás nélkül. Viszont lehet, hogy ki lehetne cserélni egyben, ha újra tudnám szegecselni a tartójának a tövében. Ezt majd lehet, hogy megpróbálom, mert van 3 db nem működő alaplapom.
Sajnos ez nem mindig igaz. A fiam motorjában is megadta magát a jeladó tekercs. Kiszereltem, majd a kivezetéstől visszabontottam. Megtaláltam a szakadást, közvetlenül a kivezetés előtt. Újraforrasztottam, utána működött rendesen. Szerencsénk volt, de lehet hogy ez típushiba. Próbáld meg megkeresni a szaladást, hátha Neked is szerencséd lesz. Kívánom hogy Neked is sikerüljön.
Nekem meg kb 2 hete a télen felújított 51-es blokkomon halt meg a ducati gyújtás jeladó tekercse (jeladó? - a piros vezetékes). Pedig eddig azt hittem, hogy a ducati halhatatlan :D
Szeptember 13.-án tartunk egy pót Balaton-kerülést(Ugyanis Én múltkor Székesfehérvárig jutottam,ott a feszültségszabályzó hibájából a teljes elektromos rendszerem elfüstölt,így úgy döntöttem hazafelé veszem az irányt.A gyújtás szerencsére megmaradt.)
Tervek eddig:
Én,Pisti meg Dani már 12.-én lemegyünk Siófokig(?),itt megalszunk,majd másnap Siófokról folytatjuk a kerülést!
A tuningolással egyet értek, főleg ha attól jobb, vezethetőbb lesz a motor. Ezek a túlzások már nem erről szólnak, ezekkel közlekedni forgalomban már nem lehet. Persze én is megcsodálom ezeket, mert sok munka, sok pénz, munka van bennük.
Azért ez egy érdekes dolog. Meg lehet csinálni, de minek?
Volt barátom arra volt büszke hogy egy Babettával meg tudott tréfálni egy autóst, a zöld lámpánál, sőt a forgalomban is. 75-öt ment a motorja, ami forgalomban jól működött. Tényleg ez a cél?