Sziasztok. A Jézuska hozott egy Tefal kenyérsütő gépezetet. Készítettem is kezdésnek egy félkilós kenyeret. Finom és jó állagú lett. A problémám akkor kezdődött amikor 750eset akartam csinálni. Véleményem szerint, nem dagasztja meg. Miután lejár a 3 órás dagasztás-kelesztés-sütési programja, a liszt kb. 75%léka megmarad "mozdulatlan". Ezt már 2x is kipróbáltam, de semmi. . . Valami ötlet?
Oh, jajj... a dagasztanam es a dagasztod kozott azert van kulombseg.
Akkor nezzuk...
Azert mert van gepem, meg dagaszthatok kezzel - es mielott volt gepem akkor is dagasztottam (minositesed: ostobasag)
Ki mondta, hogy a forgo tesztaba nyulok bele? Bar az sem veszelyes, de... ilyet feltetelezni... (minositesed: blődség)
Szilikonos lapattal "igazitani"... hat ezt minek... amikor a dagasztas kezdodik, meg nincsenek a hozzavalok osszekavarva, nem tudom megallapitani - ahhoz mar latni kell, hogy mennyire all ossze a teszta. A kerdezo kollega maga mondta, hogy tuladagolta a lisztet - ilyenkor hiba nem adni tobb vizet. Tanult belole, ugy tunik nem regota hasznalja a gepet.
A suto tetejet ki lehet nyitni minden veszteseg nelkul akkor, amikor meg nem keleszt a gep.... amikor meg lehet igazitani a liszt-viz aranyon... 20+ eve hasznalom a gepemet... es tudom, hogy a kenyereim finomak, pedig bokodom oket az ujjammal... :))
Ha te a teszta allagat nezessel ellenorzod es nem erzessel - hat nem tudok mit mondani, illetve... ne adj masnak tanacsot... inkabb hallgass masra es tanulj.
Szoval az egesz hozzaszolasod kotozkodes volt... a vegen az a labujj... hat nem tudok mas tenni mint mosolyogni rajtad es a tanacsaidon :))
Ha géppel dagasztod nagy ostobaság belenyúlni a forgó lapátok közé. Leállítani megint csak blődség mert bórul az adott program.
A szilikonos lapáttal viszont a dagasztás kezdetén tudsz rajta igazítani, hogy a híg tésztát rátolod a száraz részekre. Mert ugye a topiknyitó problémája pont ez, hogy a liszt egy része száraz maradt. Így remekül tudja ellenőrizni, hogy kell e bele még folyadék vagy liszt (amíg rá nem jön a pontos adagolásra).
A sütő tetejét se jó sokáig nyitogatni, mert a tészta kelesztéséhez a fűtés már dagasztásnál beindul. Szilikon lapátos módszerrel mindez fél perc alatt megoldható, nem kell nyúlkálni kézzel sehová :-)
Aztán magára lehet hagyni a sütés végéig.
A tészta állagát pedig nem érezni kell hanem látni, ragad vagy elválik.
De tőlem a lábad ujját is belemárthatod, ha azon érzed a tésztát, aztán jó étvágyat hozzá! :-)
Elolvastad a hasznalati utasitast? Ott a vegen szokott lenni alap hibaelharitasi tanacs. Ha nincs... akkor keress ra az interneten, le tudod tolteni - no meg azok is szoktak ertekelni akiknek van.
Nekem egy nagyon regi gepem van - neha szarazabb a liszt, tomorebb a teszta, igy aztan mikor dagasztani kezd, mindig megbokodom az ujjammal... ha kell adok hozza vizet... ha kell, adok hozza lisztet.