Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2017.12.29 0 0 8

Oh, jajj... a dagasztanam es a dagasztod kozott azert van kulombseg.

Akkor nezzuk... 

• Azert mert van gepem, meg dagaszthatok kezzel - es mielott volt gepem akkor is dagasztottam (minositesed: ostobasag)
  • Ki mondta, hogy a forgo tesztaba nyulok bele?  Bar az sem veszelyes, de... ilyet feltetelezni...  (minositesed: blődség)
  • Szilikonos lapattal "igazitani"... hat ezt minek... amikor a dagasztas kezdodik, meg nincsenek a hozzavalok osszekavarva, nem tudom megallapitani - ahhoz mar latni kell, hogy mennyire all ossze a teszta.  A kerdezo kollega maga mondta, hogy tuladagolta a lisztet - ilyenkor hiba nem adni tobb vizet.  Tanult belole, ugy tunik nem regota hasznalja a gepet.
  • A suto tetejet ki lehet nyitni minden veszteseg nelkul akkor, amikor meg nem keleszt a gep.... amikor meg lehet igazitani a liszt-viz aranyon... 20+ eve hasznalom a gepemet... es tudom, hogy a kenyereim finomak, pedig bokodom oket az ujjammal... :))
  • Ha te a teszta allagat nezessel ellenorzod es nem erzessel - hat nem tudok mit mondani, illetve... ne adj masnak tanacsot... inkabb hallgass masra es tanulj.

Szoval az egesz hozzaszolasod kotozkodes volt... a vegen az a labujj... hat nem tudok mas tenni mint mosolyogni rajtad es a tanacsaidon :))

Előzmény: forgione1 (7)
forgione1 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 7

Ha kézzel dagasztod minek a gép?

Ha géppel dagasztod nagy ostobaság belenyúlni a forgó lapátok közé. Leállítani megint csak blődség mert bórul az adott program.

A szilikonos lapáttal viszont a dagasztás kezdetén tudsz rajta igazítani, hogy a híg tésztát rátolod a száraz részekre. Mert ugye a topiknyitó problémája pont ez, hogy a liszt egy része száraz maradt. Így remekül tudja ellenőrizni, hogy kell e bele még folyadék vagy liszt (amíg rá nem jön  a pontos adagolásra).

A sütő tetejét se jó sokáig nyitogatni, mert a tészta kelesztéséhez a fűtés már dagasztásnál beindul. Szilikon lapátos módszerrel mindez fél perc alatt megoldható, nem kell nyúlkálni kézzel sehová :-)

Aztán magára lehet hagyni a sütés végéig.

A tészta állagát pedig nem érezni kell hanem látni, ragad vagy elválik.

De tőlem a lábad ujját is belemárthatod, ha azon érzed a tésztát, aztán jó étvágyat hozzá! :-)

Előzmény: ZsuR (6)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.29 -1 1 6

Miert is?  Az ujjammal erzem, hogy milyen a teszta... Ha kezzel dagasztanam, akkor is az ujjamat hasznalom, nem?  

Előzmény: forgione1 (5)
forgione1 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 5

Talán nem az újaiddal kellene bökdösni :-)

Hanem egy ilyesmi szilikon lapáttal, amire nem ragad a tészta:

Előzmény: ZsuR (4)
ZsuR Creative Commons License 2017.12.29 0 0 4

Elolvastad a hasznalati utasitast?  Ott a vegen szokott lenni alap hibaelharitasi tanacs.  Ha nincs... akkor keress ra az interneten, le tudod tolteni - no meg azok is szoktak ertekelni akiknek van.

Nekem egy nagyon regi gepem van - neha szarazabb a liszt, tomorebb a teszta, igy aztan mikor dagasztani kezd, mindig megbokodom az ujjammal... ha kell adok hozza vizet... ha kell, adok hozza lisztet.

Előzmény: Zoltán Fazakas (-)
Zoltán Fazakas Creative Commons License 2017.12.28 0 0 3

Olvasgattam és nem kizárt, hogy egy kicsivel (150 deka liszttel) többet tettem a kelleténél. Na majd kipróbálom megint ^_^

Előzmény: forgione1 (2)
forgione1 Creative Commons License 2017.12.28 0 1 2

Kevés vizet tettél bele. 

Mr Reacher Creative Commons License 2017.12.28 0 1 1
bakibaby Creative Commons License 2017.12.28 0 0 0

0 élesztőt tettél bele?

bb

Zoltán Fazakas Creative Commons License 2017.12.28 0 0 topiknyitó

Jó lenne ha valaki tudna segíteni, ha már megvan ^_^

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!