„A Fidesz koncepciójában a gazdasági növekedés előtérbe helyezése jó konstrukció; a kérdés az, miből lesz majd növekedés. Nagyvállalat nem jön ide, valószínűleg állami vállalatokat kell alapítani, bármilyen furcsa is.”
lol
Ugyanazt mondja, amit már én is említettem több helyen - pl. itt a magyarbuszok topikban - miszerint Magyarországon pár évtizedes távlatban kizárólag az állam képes akkora tőkét összeszedni, amivel sikeres hazai nagyvállalatokat lehet alapítani/működtetni. Vagyis a követendő út egyfajta államkapitalizmus. Asszem a jobbikosok is vaklami ilyesmit akarnak.
nem latok a jovobe, lehet ugyanugy elqrjak mint a maszop, de lehet hogy nem. De ezt nem fogjuk megtudni csak ha megadjuk nekik az eselyt bizonyitani. Mindenesetre mar ez is peldaul valami:
"Lemond a Jobbikban betöltött tisztségeiről Rihó Krisztián, akinek a neve két bűnügyben is felmerült a héten."
Persze legjobb lenne ha nem keverednenek ilyesmibe, de a maszop reszerol nem latni ilyesmit hogy egy kicsit magukba neznenek.
höhö, miből veszed, hogy a válogatott mostani tagjai a legjobbak és nincsennek jobbak? Már megint előjött a látens balos mi vagyunk a legokosabbak, nálunk jobban senki de senki.... Pedig lehet hogy még a jobbik is.
Az elrettentő példát azok nyújtják, akik felelősek ezért! akik a kormányzás helyett a "lenyúlást" választották. Még ezt sem veszed észre? pedig már kiveri szemed.
""A magyar gazdaság teljesítménye 2009-ben 6,2 százalékkal zuhant, az ipari termelés csaknem 18 százalékkal süllyedt, csaknem 100 ezerrel kevesebb embert foglalkoztattak,"
Tedd hozzá a 2008 novemberi tippemet: gdp 5 % minusz, és 100 új munkanélküli.
csakhogy a lehetséges jövő és a bizonyított tett közötti hatalmas különbséget ne kelljen már neked magyarázni. Pl a jobbik bármit tenne nem fog tudni régiós elsőből utolsót csinálni az országból, mert ez mmár elvégeztetett.
De egye fene hogy elhárítsd a fenyegető jobbikos veszélyt: szavazz a fideszre károgás helyett! :-))
kösz, de újabb náci kisérletbe nem akarok részt venni, van elég példa a közelmúltból, hogyaz elég nagy szívást eredményez, amihez képest a maszopfityisz-féle kádárizmus restaurációs kísérlet igazi gazdasági sikersztory...
azzal semmi bajom nincs, ha BAZba egy kicsit megfingassátok a rétinegrókat, de kormányozni ti qrvára ne akarjatok, ezt nem szokták orkokra bízni... :-))
erre a feladatra a balliba koala bizonyítottan alkalmas, ahogy 'szélsőségesek' parlamentbe segítésére is: lásd miép 1x, most a jobbik, és a szadesz 3x.
Tartok tőle, hogy túl sok mindent nem tudnának már tönkre tenni. Ezt az országot már csak a tehetetlenség és a befektetők mozgatják. Most épp nem tudom eldönteni hogy előre vagy hátra.
Az IMF-nél lázasan számolgatnak, hogy lesz-e még erő ebben az országban, hogy visszafizesse a mentőmellény árát.
"A magyar gazdaság teljesítménye 2009-ben 6,2 százalékkal zuhant, az ipari termelés csaknem 18 százalékkal süllyedt, csaknem 100 ezerrel kevesebb embert foglalkoztattak, a munkanélküliség 10 százalék fölé kúszott, az infláció viszont megközelítette a 4 százalékot. Ezek a KSH összefoglaló, bár még nem végleges számai a tavalyi évről." (FN.hu)
"Fulika, éppen az a kínom veled szemben, hogy a legalapvetőbb összefüggéseket sem vagy képes megérteni." Mantrázhatsz te bármit, az nem segít rajtad. Esetleg egy teljes agy átültetés hozhatna valami eredményt, de erre is kár lenne a TB forrásait pazarolni, fröcsögő idióták is kellenek egy társadalomba, ha másnak nem, elrettentő példának.
Tudod, a mai világunkban a dolgok egymásra épülnek, ezért kell helyére tenni, beilleszteni mindent a maga helyére. ( már leírtam. " villamos végzettségű lévén, egy áramkör megtervezéséhez addig hozzá nem kezdtem, amíg meg nem ismertem a technológiát, a mechanikát, amit vezérelni kellett az áramkörnek )
Papesz, szerintem belehalnál, ha egyszer az aktuális témához szólnál hozzá. Ezért nem emlékszel a Róna nyilatkozatra sem, ami itt volt a topicon. Persze ahhoz képest, hogy állítólag nem tudod miről van szó (138783-as hozzászólásban lett bekinkelve), még a 138876-ban is véleményt mondasz róla. Persze mostanra hirtelen nem emlékszel, csak ez a fránya net ne lenne ahol minden visszakereshető... Csaxólok, hogy most is amire válaszoltál abban szó nem volt a CDS-ről...
Ezért nem kezdem el magyarázni, miért elleneztem "biztosítósként", hogy Magyarországon üzleti alapon működtessék az egészségügyi ellátást. A hozzád hasonló 1bitesek "népírtást" hajtottak volna végbe ebben az országban. Nem véletlen, hogy nálunk egyedül Európában a legveszélyeztetettebb korosztály a 35 - 55 év közöttiek! ( no ezt sem várom, hogy megértsd, felfogd ésszel, mert arra te képtelen vagy.
Az a probléma veled, hogy kiragadtok egy mondatot a szövegkörnyezetétől és azon lovagoltok, mert összességében képtelenek vagytok megérteni a dolgokat. A Róna Péter esetében is ezt tettétek. ( nem láttam , nem olvastam a Róna azon nyilatkozatát, amire hivatkoztál - linket azóta is képtelen vagy adni arról, amire hivatkozol -, továbbra is az a véleményem, a "sáros nyomába nem jöhetsz a Róna Péternek szakmailag.)
Amit eddig a fórumon bemutattál, az itt leírt esetre emlékeztet engem ( még az általam elszenvedett hülyeségtől is kreténebb dolog, amikor az APEH-os gyerekének megjavították a kabát cipzárját, "hálából" tönkre tették a vállalkozását)
Látod, erre mondjuk az országban egyre többen mert ezt utáltuk meg a "kádár rendszerben" ahol szocializálódtatok, hogy semmi máshoz nem értetek azon kívül, hogy tönkre tesztek mindent magatok körül, bármihez eddig nyúltatok. ( ezért nevezünk benneteket "1biteseknek", mert képtelenek vagytok átlátni és megérteni egy összetett mondatot. )
Ennek az eredménye látszik meg 2010-ben ezen az országon, ezen kell változtatni sürgősen, ha nem akarjuk, hogy végleg eltöröljék a térképről ezt az országot.
Nézz végig valós társadalmi mintákat. Persze feltéve ha nem teljesen más közegben élsz. A tényleges mai elit tele van a jogot összevissza hajlítgató dzsentroid ügyvédekkel, törtető "paraszt" vállakozókkal, igazi népi bunkó ex párt és kisz titkárokkal, stb stb. Egy csomó zsidó értelmiségi meg épp hogy átlagos vagy éppen olyan lúzer mint a magyar átlag. Nem kétséges hogy vannak avos dinasztiák is, csak az általánosítás nem stimmel. Ezért tévedés amit Csurka ír, ő kivetíti a naív néplélek félelmeit, csak éppen írói profizmussal megfogalmazva.
Nem igaz. Jan Curka sokáig megtévesztette a jobboldalt az ilyen dumákkal, ami ugyan szofisztikáltabb mint a kurucinfo és még igazságelemeket is tartalmaz, csak az nem igaz hogy a posztkádári elit elsősorban zsidó lenne. Vannak zsidó avosok és posztkádárista zsidók is,csakhogy a zsidó értelmiséget nem lehet összemosni a maszop-szadi elitttel.
Csurkának amúgy jól pörög az agya (kora ellenére is), csak sajnos nagyjából a fele képzelgés annak amit ír, saját fantáziájának és egyfajta népi naivitásnak a kivetülése. Ezért is volt olyan rossz reálpolitikus. Írónak jobb volt, én bírom a stílusát.
A kötelező tartalékrátáról azt írtad, hogy a válság kirobbanásakor növelték meg, miközben a valóság az, hogy évtizedek óta folyamatosan csökken. Tapsoltál Róna Péternek, aki leírt felháborodva valami ilyesmit, hogy "micsoda bankrendszer az amely a betétek 180%-át kihitelezi", miközben ez egy nem létező bankrendszer. No jóccakát!
Olvasgasd figyelmesebben azt, amit a "tartalékrátáról " írtam. ( nem azért, mintha megértenéd, de talán mégis vannak még csodák, habár, nem a te esetedben.)
"bolond lyukból bolond szél fúj"
Ha csak egyszer is megpróbálnál a saját szűk kis világodon túl is látni, akkor rájönnél, hogy mit is jelent egy "társadalomban" élni. ( habár, ti már így szocializálódtatok, hogy a saját érdekeiteken kívül más soha nem is érdekelt benneteket. no látod, ezért utáltuk annyira a "kádár korszakot", amely ilyenekké tett benneteket )
Mégegy vélemény: "Noha nagy spekulációs támadás nem volt a forint ellen, más, a jegybank október 22-i drasztikus kamatemelését kritizáló elemzőkkel és politikusokkal szemben Duronelly szerint ez jó döntés volt. Volt olyan forgatókönyv, hogy a két budapesti bankszünnapot kihasználva támadás indul a forint ellen, hogy átlendítik az árfolyamot egy fájdalomküszöbön. Ez komoly káresemény lett volna, ami ellen biztosítást kellett kötni, ez a biztosítás volt a monetáris tanács lépése, és akik ezt kifogásolják, azoknak valószínűleg leginkább saját pénztárcájuk szempontjából lett volna jó egy ilyen gyengülés."
"Mind a mai napig figyelmen kívül hagyjátok a GDP 130%-át kitevő külső államadósság" Megint szóród a fasságaidat. Az államadósság a GDP 80%-a körül van. Épp elég nagy és így is, tud vigyázni magára, nem kell még felfújni.
"Erre nem volt a jb.-nek deviza fedezete, ezért kellett az EU-tól és az IMF-től felvenni a 20 mrd eurós hitelt. Ebben már a jb is sáros!" Térj már észre, a jegybanknak a 80%-ra sem volt soha fedezete, sőt az 50%-ra sem. A magyar állam vagy tudja refinanszírozni a hiteleit, vagy nem.
"Erre írta a Nyűglönc, hogy" egy alomból valók", közösen cseszték el az ország pénzügyi helyzetét, ami a jb esetében tetézi a bajt, mivel nekik illett volna tudni, hogy mi lesz ennek az eredménye." Most újat írok neked, a kormány ellenőrzése nem a jegybank feladata, hanem az országgyűlésé!
"Annyit illene már megtanulnod ennyi idő után, hogy mindezek ismeretében átlásd a legalapvetőbb összefüggéseket, hogy ne égesd magad állandóan a topicban még évek múltán is." Nem láttam, hogy elmentél volna meaculpázni tartalékráta ügyben. Azzal mi lesz?
A többire csak annyi komment: bolond lyukból bolond szél fúj...