A magántulajdont az Alkotmány is védi (nem tesz különbséget a köz és magán tulajdon között, mindkettőt védi) nem csak a Ptk-ban megfogalmazottak szerint. Hogyan fordulhat az elő, hogy egy "alapjogot" egy közigazgatás működését szabályzó az állampolgár jogait sértő, kárát okozó "feles törvénnyel" utólag felülírhatják? Különös tekinetettel a mostani válságra, ki és mi véd meg bennünket, állapolgárokat, hogy egy utólag megalkotott és hatályba léptetett "feles törvénnyel" elveszítsük a fedelet e fjünk fölül, még akkor is, ha magánaemberként egy fillér adósságot sem csináltunk?
Mi védhet meg bennünket, állampolgárokat?
Itt lenne az ideje ezen gondolkozni, addig, amíg még nem kséő.
"Nem lesz ingatlanadó" legalábbis, a jelenlegi formájában. (végre az AB belátta, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve az emberek egy olyan országban, ahol a "jog nem az igazságot, hanem a lehetőségeket szolgálja" - főleg akkor, ha az elmúlt húsz évet alapul véve, a lehetőségeket az ország érdekei ellen használták ki egyesek, visszaélve a joggal, és még "dicsekedtek" is a parlamentben. "mi az, hogy! nagyon is" vagy " vegyük tudomásul, a rendszerváltásnak vannak nyertesei és vesztesei is"?! mára egyértelműen kiderült, hogy a "nyertesek "cinkelt lapokkal játszottak". -a cusi perben ráadásul, "eskü alatt"?! a bíró szemébe hazudnak -)
Ha már nem tudják fizetni a hitelt, eladják a parlament épületét a kínai kormánynak, majd tőlük bérli a Magyar állam, a bérleti díjra újból kapnak hitelt........stb, stb, stb :)
Most nem igazán az "én igazam" a fontos. Ha nem látjátok annak a veszélyét, hogy a mai magyar jog gyakorlat mekkora kockázatot jelenthet mindannyiunk számára, akkor megint az lesz, mint az ország mai kritikus helyzetével. Ugye, amikor kész tények elé állítottak bennünket az IMF hitelkerettel, amire azt mondták " nem kell igénybe vennünk, csak a rendelkezésünkre áll", ahhoz képest már éppen eleget igénybe vettek eddig is, amit 2010-től már majd fizetnünk is kell-ene vissza. No és, ha nem tudjuk vissza fizetni? Mindenki mással ellentétben mi a válságot újabb megszorításokkal próbáljuk "kezelni"? Mi lesz ennek a vége?
Kisanyám, én mint magyar kisvállakozó, egy kanyi vasat nem kaptam. Költötték 10 méter magas viaduktra, olyan alagútra hogy földet kellett rá hordani hogy ne süssön bele a nap. 4-es metróra, ami senkinek nem hiányzik, de 40 éve épül. Elment segílyre a bodzásokra, 5k-s mercivel segélyért járókra, off-shore cégekbe,stb. Nagyrészt persze elsikkasztották.
Szóval a tróger banda ellopta, szétszórta. A magyar állampolgároktól csak elvett. Tudom hogy neked teljesíteni kell az előírt demagógiát a fizetésért, ezért csak nevetek rajtad.
A magántulajdonomat meg ezután is megvédem. Max nem kiabálok ha tolvaj jár a kertemben, hanem elintézem magam...
Pontosan erről van szó, fűszerezve egy kis "magyar anzixal".
Hát igen pontosan arról van szó, hogy megint 1esek nem végezték el a feladatukat, munkájukat tisztességesen, rendesen , ezért kell több mint nyolc millió magyarnak kilátástalan jövő elé nézni, a teljes bizonytalanságba.
pl. nem fizetem be az adót, amit azért rónak ki rám, mert eladtam az ingatlant és 95 óta még nincs meg a 15 év. Pereskedhetek, az adóhatóság érvényesíti a lakó ingatlanomra kivetett hátralékot és végrehajtást kezdeményezhet.
Ugyan ezt megtehetik tíz millió magyar állampolgárral, ha a gazdasági nehézségek miatt az adósságunkat, melyet az állam vett fel, végrehajtást kezdeményeznek az állampolgárok magán tulajdonára kivetett "végrehajtási határozattal" .( egy feles törvény meghozatalával erre lehetőséget ad-hat? )
Szeretnénk tisztán látni az IMF -től felvett hitel ügyében és a többivel kapcsolatban.
Túl sok a homály és a szóbeszéd ezekkel kapcsolatban. Ha a köztulajdont az elmúlt 18 évben, "trükkök százaival" át tudták játszani, megkárosítva azzal a nemzetet, az országot, szerinted, mi tartaná őket vissza attól, hogy "köztulajdon mára nem lévén", a magán tulajdonra tegyék a kezüket. ( a deviza adósok "mentő csomagjának " gondolat menete, mely a "bérlakás" konstrukciót foglalja magában, nagyon arra vall, hogy tudatosan vitték ebben az irányba a dolgokat )
Az, hopgy Mo. másokhoz viszonyítva is sokkal kiszolgáltatottabb helyzetbe került mára, az ennek a "kormányzati politikának" a tudatos következménye. Mintha tudatosan vitték volna az országot a mostani kilátástalan helyzetbe. 2006-os költségvetési hiány és az azt követő megszorítások, valamint a mostani globális válság idején is szembe menve a nemzetközi trenddel, újabb mgszorítások minden területen, ahelyett, hogy stabilizálnák a helyzetet addig is, amíg a globális problémára ki nem dolgozzák a megoldásokat. Mindenhol ezt teszi a kormány, csak nálunk mennek még most is szembe a kialakult helyzetnek. Lenne más megoldás is a mi számunkra is.
Szerintem arról beszélsz, hogy nem volt társasház alapító okirat, ezért nem tudták a tulajdonjogodat bejegyezni, vár nem valami világosan fogalmazol.
Meg kellett volna csinálnotok, és kész.
De hogy ebből hogy következtetsz arra, hogy elveszik a saját lakásod a fejed felől, azt nem tudom.
Igaz, hallottunk már a világtörténelemben államosításról - hogy azt hogy lehet megelőzni, nem tudom, de gondolom nem te lennél a legnagyobb vesztese egy ilyen rendszervisszaváltásnak.
Pedig így van a törvényben. 1989.09.20-án van az adásvételi szerződés a bankkal. Még ugyanaznap befizettem a teljes vételárat ( a pénztár bizonylat is meg van ) , használatba vettem az ingatlant. Be akartam jegyeztetni a földhivatalba, ott nem fogadták el, mivel új építésű társasház tulajdon részét képezte és csak a társasháztól fogadták el. A társasház 1995-ben vitte be és ettől a dátumtól akarják érvényesíteni a tulajdon jogot. ( a hatályos jogszabályra hivatkozva? )
Melyik jogszabály a magasabb rendű ebben az esetben?
- a Ptk, mely hivatkozik az Alkotmányra
- a közigazgatási törvény, melyet "egyszerű többséggel" akár egy kissebbségben kormányzó kormány is meghozhat?
Ha ez így van, akkor mi véd meg bennünket attól, hogy egy ilyen "feles törvénnyel" bárkinek, bármikor megkérdőjelezzék a tulajdonhoiz való jogát és elárverezzék az ingatlanját párszázezer Ft. adó tartozása miatt.
A "megszorítások korát" éljük. A "társadalmi szerződést" is feles törvénnyel kurtították, rúgták fel. Mi tartja vissza őket attól, hogy bármikor bármit "elrekviráljanak" tőlünk?
Valóban "hülyeség", de ezt nem én alkottam így meg.
Ha vissza gondolsz az elmúlt húsz évre, a közvagyont is ezzel a módszerrel és "több száz trükkel" bontották le. Mára a közvagyon fogytán, folytatják a magán vagyonokkal.
Nem kellett volna a "tankon helyet foglalnod" . Nem tudtad, hogy azt csalinak tették oda, hogy tele szórják a világhálót azokkal a felvételekkel? Miért ültök fel még mindíg ilyen olcsó trükknek?
Nincs ebben az országban jogász, hogy megvédje a nemzet becsületét, a szélhámosok támadásaitól, megalázásaitól? Miért csodálkoztok azon, hogy kifosztanak mindenünkből? Hogyan kezelhették a nemzeti vagyont ( köztulajdont ) úgy, mintha a "sajátjuk"? lenne? A saját tulajdonukat is így herdálták el?
A net-et még nem tudják telesen lebénítani. Használjátok ezt is. A nemzetközi jog csak akkor véd meg bennünket, ha élünk is ezekkel a lehetőségekkel. Eddig miért nem éltünk vele?
Most ezt miért tőlem kérdezed? Nem én tehetek róla, sőt a tankon is helyet foglaltam :-)
Tikolóznak, hazudoznak, amíg a közönség nézi a két kanálison. Nagyon nem tetszik a hatalomnak hogy 780000 lakásban fogható már a hírtv + echo. Nem véletlen próbálták bénítani egy szolgáltatónál az adást, nem jött össze...
Addigra talán már el is árvereznek mindent. 2006-ban miért engedték el a választást? Miért nem tudják megvédeni, jogorvosolni a 2006. okt. 23-i áldozatok ( a legnagyobb áldozat a megalázott, meggyalázott nemzet) elszenvedett jogtiprását? (hogyan forudlhatott elő, hogy a KE,-t a LB és az ÁSZ elnökét kitilthatták a BME aulájából, hogy méltón és történelmi hűséggel ünnepelhessék meg az 50. évfordulót?
Ezeket miért nem "jogorvosolták" mind a mai napig? Ennyire talán mégsem kellene "titkolózniuk".
Van erre nemzetközi bíróság. Nem írtam alá semmit, nem is fizetek semmit. Nem kell betojni, a mai magyar állam / 15% elmebeteg támogatásával / gyakorlatilag tehetetlen minden téren, itthon és nemzetközileg egyaránt.
Egy rendes társaság nem is fogja visszafizetni a kölcsönt, erre készülnek Viktorék is, csak nem lebegtetik a zsindexen. Minek? Kell ez a ballib médiába? Csak a hajrát gyakorlom :-))
Ahogy a "köztulajdont" elkótyavatyélték, légy nyugodt, hogy a magántulajdont is ugyanúgy elfogják venni tőled. A köztulajdonra volt "jelzálog fedezet" bejegyezve?
Ettől függetlenül fizesse aki felvette, mi közöm nekem a nagyorrú ügyleteihez? Olyan országban, ahol a qrvák egyesülete több pénzt kap mint a nagycsaládosok, semmi nem elképzelhetetlen.
Nos, attól tartok, hogy a 120 kilós kuvaszod nem véd meg sem téged, sem a tulajdonodat attól, hogy a "többszáz trükk" egyikének alkalmazásával utólag meghozott törvénnyel elárverezzék a tetőt a fejed fölül. ( a héten láttam a földhivatalban meghírdetve lakóingatlan árverezést "tulajdon hányad"-ra bejegyzett "jelzálog jog" érvényesítése okán. (azt is pénzintézet kezdeményezte. Mi van akkor, ha az IMF is érvényesíteni fogja a "jelzálog jogot"?
Ezt a gondolatmenetet lehet úgy folytatni hogy pereljenek. Én sosem szavaztam ezze a tróger bandára, ők vették fel a hitelt nem én, feleljenek érte. Semmi közöm hozzájuk, fizessék vissza.
Soha véget nem érő per lenne, amúgy ezt is kéne tenni a következő kormánynak. Pinokkió felvette, felhatalmazás nélkül, fizesse. Demagógnak hangzik, de a jogban él a dolog.
Ha valaki az engedélyem nélkül bekeveredik a birtokomra, arra 120 kiló qvasz vár, + az említett kisgépek meg a "pumpálós". Akár C kategóriás, akár más. Az az enyém.
Komolyabb választ vártam. Gondolj bele, az IMF hitellel "jelzálog "van fedezetként adva minden magyar tulajdonra. ( a házadra is) Ha most utólag hoznak egy "feles törvényt", mely a "többszáz trükk" egyikéhez hasonlóan elvehetik a fejed fölül a tetőt, akkor is ilyen "lazán" fogod majd fel?