Megjelentek az első hivatalos fotók az idén debütáló új 207-esről. Érdemes elmazsolázni a részleteken. De úgy egészben is gyönyörű a kocsi.
Nagyon attraktív kisautó. Komolyan vásárlásra csábít :)
Mindjárt prezentálok pár fotót.
ha Veresegyházra gondolsz, akkor talán tudok neked intézni egy kis kedvezményt a Citroen/Pug szalonba....
én Gödöllőn vagyok, a cégem nemrég kötött velük szerződést, aztán lehet tudok neked is segíteni... amúgy nekem a veresi szervízről eddig maximális jó tapasztalataim vannak... kivéve hogy "válság" van, és nem nyomatják a klímát a csarnokban, így amíg vár az ember addig meg lehet főni a melegben :D
őszintén szólva, ezzel már próbálkoztam... aztán végső elkeseredésben tényleg elvittem hogy nézzék meg hogy mi a baja.... aztán gariba komplett zárat cseréltek, és azóta nincs vele gondom...
bár azért is nem foglalkoztam vele, mert kb 70%-ban pályán járok, ott meg nem hallom...na meg a mélyláda elnyomja :D:D
most gondolkozok hogy ha holnap lesz egy szabad pillanatom, bejelentem fóliázásra a gépet :D:D:D csak kell az...
Ezzel a nyikorgással kapcsolatban ha visszaolvasol picit már irtam:) Meg kell zsírozni a csomitartó zárat mert gyárilag nem olajozzák meg nehogy a tulaj összekenje magát mikor jól beveri a fejét amikor nyitva van:) Sztem egy idő után ugyaúgy nyikorogni fog az új zárad is:S Fujd be bátran egy kis wd40-el és csönd lessz:)
1000 éve nem voltam már erre, gondoltam újra felkeresem a topicot...
Nos, kicsit beszámolnék a történtekről :D Végre rájöttem hogy mi az a nyikorgó hang ami a csomagtérből jön. Sokan gondoltuk, hogy biztos a pótkerék mozog a gödrögben vagy ilyenek... na aztán addig csesztettem a szervízt, amíg kicserélték a csomagtérzárat, és lőn csoda... semmi hang nincs az autóban, már teljesen fura :D:D
amúgy sajna vannak rossz hírek is, megtörték a drágám :( Egy hölgy a parkolóban "véletlenül" hátramenetet rakott 1-es helyett, és telibe nyomta az első lökösöm...
biztosító rendezte, a középső elemet cserélték, meg fújni is kellett a lököst, az ár 93e :S
Egyébként belekerült a 18e-ik kilóméter is, baja még nem volt a gépnek!
A leírásból egyértelmű, hogy a fék fog. Hogy mi az oka, azt távgyógyítással nem lehet kitalálni. Lehet a kézifék is, akár az üzemi fék is. Megszorult kézifékkötél, beragadt munkahenger-dugattyú, stb. Meg kell nézetni mielőbb, egyrészt mert a fékről van szó, másrészt esetleg meg lehet így még menteni a -mindkét oldalon cserélendő- betéteket.
ui: asszony kocsijában is 13e km van, pedig elmúlt 2 éves. Asszony is, meg a kocsi is :D
2 éves a 207-es kocsink, durván 12 ezer kilométer van a kocsiban! :D
Nem valami sok, anyukám használja városban bevásárolni, kb ennyi az utazás vele. De most érdekes dolgot csinált, kicsit vezetem most én és a jobb hátsó keréknél elégé égett szag volt, meg mintha kicsit fogott volna. De a balnak semmi baja sem, a jobb meg meleg is volt! Minden szervizen ott volt. Mi lehet a gond, esetleg beakadt a kézifék? Vagy akkor a jobb oldali kerék is melegedne? Vagy csak simán elromlott benne valami!? A válaszokat előre is köszi!
Most találtam amúgy egy alternatívát, mivel úgyis lejárna a garancia, ezért elviszem egy volt Citroen-es szerelőhöz, Veresen, állítólag nagy francia-autó guru. Munkatársam C5-ét és Barátnője 206-át csinálta. Nagyon jól és olcsón dolgozik. Még gondolkozom, hogy mi legyen, végül is van még 10.000 km-nyi "időm"... :)
Már 3 hónapos kora óta volt egy nyikorgás az autóban amit nem tudtam megfejteni. Főként járdáról való fel/le állásnál valamint nagyobb úthibáknál jelentkezett egy nyikorgó hang mint amikor a műanyag a műanyagon surlódik. Sokáig kerestem az okot főként a pótkerékre tippeltem kivettem, burkoltam, ékeltem, végül feladtam:) De egy másik fórumban adtak egy tippet. A csomagtartó zárjának a nyitó pöckét nem zsírozzák meg a gyárban nehogy a tulaj felnyitott csomitartónál összekenje magát. Nos befújtam bekentem pár nyitás zárás és csönd van.Mintha elfújták volna.Ugyanez igaz az összes ajtó zárjára.
Felhívtam őket és 40 ezer Ft a 30-as szervíz. Amennyiben viszed az olajat akkor 20 ezer Ft. Ez tartalmaz egy olajcserét+szűrőt pollen és levegőszűrő cserét számítógépes diagot szemrevételezést+ átvizsgálást kocsimosást.Természetesen jelen lehetsz a szerviznél és nyomon követheted a dolgokat. Röviden ennyi:) Azért van a két ár között kis különbség:) Jahh és Peugeot Sába Sopron.
Ma megvolt a tavaszi nagytakarítás:) Ti hogy a rákba éritek el a szélvédő alját belül a kormány mögött? Komoly testcsel kellett hozzá:) Hja meg sikerült leamortizálni a lökös alján lévő koptató egyik részét. Nem is tudtam hogy két darabból van:)
Blackberry: örülök hogy megoldódott a kp. zár gond.
Amúgy nekünk is 2 céges bipperünk is van (na még mellette vagy 7 céges pug). hogy is mondjam. az egyikben 30.000-nél már akkora holtjáték van a válónál hogy hujujj.. a másikba még csak 15.000 van, annál meg az index kar szaraxik. Egyébként brutál jól mennek, az tetszik benne.
No végre amúgy ma felgumiztam az új felniket. Remélem mostmár hamarosan jó idő lesz, és lehet a pug alá pattintani :D
Magyarország vezető Peugeot klubjával karöltve elhatároztunk, hogy megszervezzük az első közös Peugeot Találkozót.
Időpont: 2009. március 14. 10-18 óra
Helyszín: Peugeot Fábián, Budaörs
Szeretettel várunk minden Peugeot rajongót! Büszkélkedjen kedvenc autójával, ossza meg tapasztalatait, véleményét másokkal!
Ha nincs még Peugeot-ja, de szeretne egyet, akkor is mindenképpen itt a helye!
Alaposan szemügyre veheti és kipróbálhatja a legújabb Peugeot modelleket, és első kézből szerezheti meg a legértékesebb információkat a kiszemelt modellről! Hiszen rengeteg Peugeot tulajdonost várunk, és ki lehetne hitelesebb véleményalkotó és jobb tanácsadó, mint maga az autó használója?
Programok:
- Peugeot szépségverseny
- Tesztvezetés - különleges modellek, újdonságok
- Peugeot ügyességi verseny
- Minden, ami Peugeot rally - történet, eredmények, videók
- Egy legenda születése - a Peugeot történeti kiállítása
- Peugeot Felvonulás - Budaörsről Budapest XI. kerületbe
- Meglepetés vendég
A belépés DÍJTALAN!
Bővebb információkról hamarosan ugyanitt tájékozódhat.
mondjuk én anno a corsamat 15ezrenként vittem rendesen szervizbe... ami az évi szinten lenyomott 80.000km mellett kicsit költséges bulinak tünt... De az autó érdekében végülis azt mondom megéri. Sőt olajat én szerintem fogom cserélgetni sürübben ettől függetlenül, mert ártani nem ártok vele...