http://www.youtube.com/watch?v=rIP9utRaJQw&NR=1 mik vannak-voltak, nem hogy mégy muzsika a fülben... :) Elképzelhetetlennek tartom, spinning-elés közben rendben! :)
Azon aki megszokta a hétköznapokban, nem csodálkozom. A megfelelő zene amúgy némi stimulációt jelenthet. De komolyabb versenyhelyzetben engem is inkább zavarna, azt hiszem. Nem is használtam még. (Pedig amúgy sokat hallgatok zenét, mint írtam...)
Értem, valóban inkább tömegsport rendezvénynek vehetőek az XCM futamok.
Mondjuk terep edzésen/versenyen nekem soha nem hiányzott a zene, mert ott nincs monotonitás. Viszont a ligetkörök, vagy szigetelés során igencsak el tudnám képzelni, ezért is kerestem korábban normálisan rögzíthető egyfüles headsetet a telefonomhoz.
volt már, hogy maratonon én is mentem zenével a fülemben. hosszú emelkedőknél kifejezettem jól jön, de egy idő után nem tudok koncentrálni, lejtőkön nem hallom, hogy ha előzni akarnak. akkor kapcsoljam ki, meg be, vagy csak az egyiket vegyem ki a fülemből, aztán tegyem vissza.
macerás, jó nagyot lehet taknyolni, inkább hanyagolom
meg mostmár tudom, hogy szabály is tiltja.
szerintem nem lehet a népet "megbüntetni" érte, mert nincs kiírva sehova, hogy tilos a fülhallgató. báár a versenyszabályzatot ismernie KELLENE mindenkinek, aki ilyen rendezvényen elindul
az xco már komolyabb volumenű, ott aztán mehet a kukoricán térdepelés :)
Szilváson vagy Dunán ment mellettem egy kis srác vagy kihangosított mobillal vagy mp3-lejátszóval, de engem őszintén szólva zavart a tucc-tucc, amit hallatott....
Ma reggel futáshoz én is vittem ipod-ot, de tekeréshez nem szoktam soha. Olvastam Jimmy tavalyi, azt hiszem Buda Maratonos, beszámolóját, amiben egy ág miatt feltekeredett a fülhallgatójának zsinórja a fogassorra és nem tudta használni talán csak az alsó 3-4 fokozatot emiatt hátul..... Meg tényleg nem is hallanám, ha valaki előzne, amiből aztán baj lehet. Városi utazásaimnál hasonló okból nem dugom be a fülem.
egy magyar maraton indulóinak 95% -a a teljesítésre megy és én és a többi bíró is szentem sokat elnézünk nekik. Alap dolgok legynenek meg (sisak, rajtszám, stb), viselkedjen sportszerűen, az ilyen apróságokat egyrészt kapacitásunk sincs ellenőrizni, másrészt mivel ez nem jelent különösebb előnyt, vagy sportszerűtlenségez, nagyon nem foglalkozok vele, max szóban figyelmeztetem, ha meglátom. MAratonon sokminden előfordul, még kempingbringával is indulnak egyesek. XCO versenyeket már komolyabban vesszük. Komoly sportoló nem indul zenével a fülében versenyen. Ha a jónép megveszi az xtr-t, a világkupa élmezőnye is azzal megy jelszóval, reméljük, a többség ebben ebben is követni fogja a nagyokat.
Hali! Rutinos utazók lévén reggelit viszünk, ebéd, ami a túrától függ / lehet uzsonna lesz belőle/ valamelyik közeli kajáldában a többiekkel ez is közös program. :) Nem hiszem, h igénybe vesszük a félpanziót. Mi legalábbis. Puszi Zsóka
magyar szabályokba még nem hoztuk ezt be, mert nem volt ilyen jellegű gond a versenyzőkkel. Viszont ha valaki zenével bringázik és nem hallja a bírói utasításokat, gondba kerülhet.
Mtb versenyeken tilos minden vacak a füledben. Alapvetően a rádió miatt lett tiltva, de mindent kivetetünk ami a füledben van, kivéve a vatta és füldugó. 4.1.037 es szabály
Futóversenyeken és kerékpáros versenyeken is. Ezt mindig meg kell beszélni a szervezőkkel. Nem igazán szeretik. Ha zenével tekersz, akkor nem veszed észre, hogy mögötted/melletted vannak és nagyobb sebességnél, terepen csúnya vége lehet egy összeakadásnak. :(
Montis versenyekről írod ezt? Mert ilyenről még nem hallottam, csak futásról. (Nem mintha terveznék fülessel indulni versenyen, de azért érdekel a téma, mert versenyen kívül sokat hallgatok zenét sport közben is.) Igazából arra lennék kíváncsi, Oli mire írta. :)
Mármint a futóversenyeken tiltják? Amúgy terepen, de nyugisabb tájakon országúton sem hallgatok zenét, az általad is leírtak miatt. De városban bringázáshoz és futáshoz is.