Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Nem divatos, viszont ma is épp olyan nagy az igény az engedelmes nőre, mint régen. (Biztosíték visszarak, köszönöm). Ez saját, nem reprezentatív felmérésem, amit a saját nememmel folytatott beszélgetések alapján szűrtem le.
Dr. Paul Irwing és Richard Lynn vizsgálatuk során 80.000 IQ-teszt eredményét elemezték. A tesztek az 1960-as évek és napjaink között készültek 20 országban, és a kutatók társadalmi valamint korcsoportok szerint hasonlították össze a nők és a férfiak teljesítményét.
Azt tapasztalták, hogy a férfiak intelligenciahányadosa összességében átlagosan 5 ponttal magasabb, mint a nőké. A 130 IQ-pont feletti kategóriában a férfiak száma háromszorosa a nőkének, 145 pont feletti értéket pedig 5,5-ször annyi férfi ért el, mint nő.
Ugyanakkor a PhD-képesítés kivételével minden szinten elmondható, hogy egy adott IQ-tartományban a nők magasabb iskolai végzettséget szereznek, mint a velük azonos IQ-jú férfiak.
Az a tény már jóval régebb óta ismert, hogy a nők és a férfiak intelligenciahányadosának eloszlása eltérő. A nők IQ-jára vonatkozó Gauss-görbe keskenyebb, mint a férfiaké, ami azt jelenti, hogy a nők többsége az átlagos, 100 körüli ponttal jellemezhető IQ-tartományban található. Ezzel szemben a férfiaknál gyakoribbak a végletes esetek, azaz az átlagnál magasabb és alacsonyabb tartományban is többen vannak.
egyébként szerintem is az lenne a jobb, ha az egyének változnának először. de most az van, hogy "ha ő is, akkor én is". de azért ez nem elég. én hiába takarékoskodok az energiával, hiába nem szemetelek az erdőben, hiába nem járok mekdonálcba, hiába nincs alkoholista a családban, hiába nem bántalmazzuk egymást stb. ... maximum a családom tesz még hasonlóképpen. de család-szinten is kevesek vagyunk.
A makrancos hölgy férfi szereplője (és az egész történet) mai szemmel tényleg nem divatos túlságosan :))))))
Amit láthatsz, az a toleranciára való hajlam erősödése, a különbözőség elfogadása. Ezzel ellentétes tendenciákat is láthatunk, de a társadalmi változások megállíthatatlanok, akárcsak a múltban.
Ha azt nézzük, tulajdonképpen éppenséggel ezt a bizonyos toleranciára való hajlamot kellene piszkálni, ha már feminizmus. De akkor mindkét oldalon. Amit én látok, az egy olyan hülyeség, hogy amikor a nők nem tapasztalják maguk felé ezt a bizonyos toleranciát, akkor kezdenek el szélsőségesebben harciasak lenni, amire természetesen a válasz ez a bizonyos ellentétes irányú "tendencia", és azért tartunk ott, ahol most. Szerintem.
Akkor vitatkozz velük, Högyi, én ilyen értelemben nem vagyok feminista. Sosem tudtam igazán társadalmi szinten gondolkodni. Azt sem értem, hogy ti hogy tudtok. Egyéni megoldásokat tudok elképzelni, maximum szűk ismeretségi körben baráti segítséget, vagy ha éppen szembejön veled egy ilyen probléma, akkor ott valami megoldást találni. A nagy, globális válaszok csak tévútra visznek, én azokhoz kicsi vagyok :) Általános elveket próbálok ugyan megfogalmazni a változáshoz, de ezek olyan apró, finom kis dolgok, hogy elsősorban inkább csak figyelmet igényelnek, és főleg gondolkodásmód-váltást jelentenek.
tehát ha te együtt élsz egy férfival - apád, párod -, akkor neked nem jut annyi ellátás, mint neki? ha elissza a pénzt, akkor neki sem jut semmi. (főleg, ha közösen isszák el.)
de ha már itt tartunk, leírhatnád konkrétan is, miben látod ezeket a különbözőségeket, mert ez a virágosmezős példálózás nem ér semmit.
Elgondolkoztam azon, hogy ha fel lehetne állítani egy grafikont arról, kit hányszor és milyen mértékben támadsz, akkor a línea csúcsán állók azok, akikkel érdemes egyáltalán szóbaállni :-) És ez eddig működik.
Csodálatos teljesítmény, hogy a fent leírt bonyolult, értelmetlen zagyvaság nálad még "működik" is...
A línea latin szó, jelentése egyenes. Egydimenziós alakzat, hosszirányú kiterjedése végtelen, csúcsa véletlenül sincsen.
A töröttvonal az, aminek vannak csúcsai / igaz, azokon sem szokott állni senki és semmi.
Gondolkodjál el talán még egy kicsit,
hátha egyszerűbben és kevésbé férfias aggyal sikerül elmondanod,
hogy neked annál szimpatikusabb valaki, minél kevésbé az Forintnak.
a saját gondolataimat írom le, nem lopkodok másoktól, ha nem érted, magadra vess, esetleg próbálj meg gondolkodni is a sok előregyártott szöveg folytonos ismétlése helyett
...világ problémáinak az átlátására... Nemfüggetlen.
Na, mi az, lazul az 'eszme' ? ...pedig mennyit olvashattuk itt tőled, hogy nőknek mennyivel jobb a problémamegoldó képessége, ezért mennyivel alkalmasabbak vezetőnek, politikusnak...
nem tudom pontosan, de itt van pár nick, aki büszke rá, hogy férfias gondolkodása van, jobban vezet, mint a férfiak, jobban sakkozik, jobban átlátja a világ problémáit
ennél többet nem tudok róla, én is itt olvastam, csak akik ezt írták magukról, szörnyen büszkék rá
én nő vagyok és nőként gondolkodom, ezért nem is értem, hogy pontosan hogy kell egy nőnek férfiként gondolkodnia
Sőt ... az jutott fejembe, hogy itt eddig minden banánozó milyen kedves volt veled, hogy mindig friss banánnal dobált meg ... amit meg sem érdemelsz. Nem kő' egy kis rohatt banán?
Tudom, tudom, itt minden nikk minden hozzászólása az adott nikket minősíti. Kivéve téged és a sleppedet. Tudom jól.
Elgondolkoztam azon, hogy ha fel lehetne állítani egy grafikont arról, kit hányszor és milyen mértékben támadsz, akkor a línea csúcsán állók azok, akikkel érdemes egyáltalán szóbaállni :-) És ez eddig működik.
Nem lózung. Sok nő van, aki fejben inkább ffi, mint nő, csak melle van meg puncija. Igy járt. Lehet, hogy pech, lehet, hogy szerencse. Nézőpont kérdése.
Én is ilyen vagyok. És nem teszi könnyebbé az életem, elhiheted.