A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Máskor a szűrőt ne tűheggyel takarítsd bármennyire adja is magát a módszer. Inkább melegvizes mosószeres beáztatás akár egy napra is, majd kefe, fújogatás. Esetleg a legmakacsabbakat tűzd óvatosan. A tűhegy durván használva kitágíthatja a likakat ami nem jó. Nekem a szűrő könnyen kijár a tartóból, hagyományos ütögetős zacc eltávolításnál néha szűrőstől ment a kukába ami után egy kevéssé élvezetes kukatúrás következett. Így inkább kiszedem a szűrőt a karból és azt is meg a kart is elmosom, eltörlöm. Így semmi rábarnulás, liktömődés, mindíg csilivili.
Fölső szűrő csak a csavar feje mellett spriccel ki a víz mindenféle irányba
Ez naggggyon durva állapot. Én kávéfőzés után papírtörlővel letörlöm a felsőszűrőt (barista filmben profiktól láttam ezt) majd egy adag forróvizet még átnyomok rajta. A felsőszűrőt havonta ajánlják leszedni és takarítani azzal a módszerrel mint az alsószűrőt, én nem szoktam semmi dzsuvát taláni ilyenkor, tehát a főzés utáni takarítás módszere jó.
Úgy általában kell egy szelet papír törlőkendő minden kávéfőzéshez. Előmelegített csészét csapolás előtt megtörölni, felsőszűrőt törölni, kifröccsent csöppeket elpakolásnál azon frissiben letörölni stb.
Más: olvasd el a topik honlapot és az ecetet örökre száműzd a gép közeléből. Citromsav a megfelelő.
Más: Próbáld meg ezentúl a gépet forralt vízzel itatni. Erre legjobb az elektromos forralókancsó, ha nincs akkor 5-6eFt és teavízhez is jó. Vízkő gondokat száműzi.
Ha szétszedődik a bojler akkor érdemes egy kazántömítést cserélni 260Ft, és valószínűleg a fejtömítő gumi is lassan csereérett lesz, az kettőezet körül(?) lehet Saecó alkatrészestől vehető meg.
Reggel megkeztem egy új 10dk-s csomagot a zöld segából, de nekem SID-el ellentétben továbbra is ízlik. Az Ő első reakcióját tapasztalom még most is, miszerint "olyan selymes, gyümölcsös, enyhe savanykás ízzel, ami még nem zavaró". Szerintem ez nagyon eltalált jellemzés, bár nálam az is belejátszik, hogy nem tisztán iszom. Az biztos, hogy nem ez a legfinomabb kávé, de elég kellemes és egy kicsit "más" az ízvilága.