Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
bocsika, csak kérdem, ha az adatai között a címzésben szerepel "kisernö" akkor miért nem szabad Ernőzni? Legfeljebb nem az és kiröhög? nem? ezzel szemben engem "akarva akaratlan" intarziákkal és vicces megjegyzésekkel számtalanszor IRL-eznek az olvtársak, igaz büntetlenül. Természetesen nem érdekel, csak vicces...
Ha csak általánosságban beszélünk, akkor nehéz megfogni az érveket.
Laza, homokos talajon a lovak patanyomai megmaradnak, akárcsak a kvadok keréknyomvonalai. Ez természetes. Kitaposott utakról tehát nincs értelme beszélni, mert ha odébb dobál a kvad kereke egy kis homokot, az még a kisebbik baj.
Viszont érdemes beszélni az egyéb behatásokról is, amit összefoglaltam korábban egy mondatban. A lónak tehát a patanyomokon kívül nincs egyéb hatása a természetben, ugyanez viszont nem mondható el a kvadokról.
Szerintem a lépő mozdulat nem tud akkora kárt tenni, mint a guruló, oldalirányban is radírozó mozgás.
Mindezek mellett, ha csak ennyi a nézőpont különbség, akkor nincs miről beszélni ezzel kapcsolatban. Mindkettőnk látott már patanyomot is és keréknyomvonalat is.. ezekre kár időt és szót fecsérelni..
Nálunk is vannak olyan kvadosok, akik leállítják a gépet, bár ők a kisebbség sajnos. A kedvencünk viszont az, amikor elmegyünk mellette, és rögtön visszaröffenti, ezzel még nagyobb veszélyhelyzetet okozva, illetve ez az állaton múlik, és hidd el, a vadak még inkább idegenkednek a gépektől. Szóval meglátásom szerint az őslakók szemében egy ilyen tárgy az egy nem oda valami..
Ok, végülis ott a link, legközelebb mellé lesz linkelve. Bár e-mailt nehéz belinkelni, így Fmen nehéz helyzetben lett volna, ha rajta is számonkérik. Értettem ;)
"4. A moderátor messze nem kötelezhető olyasmire, hogy 20-30 millió hozzászólás közt kikeresse a forrást, azaz aki IRL adatot ad ki, az linkelje mellé azt a beírást, ahol ez az adat megjelenik. Ha ezt nem teszi, gyakorlatilag azonnali tiltással számolhat még abban az esetben is, ha "közismert" adatról van szó."
Az ellenségeskedést (ha annak érzed) köszönd meg az oda írogató kvadosoknak.
Az imént itt kitérő választ adtál, így érdekelne egy adekvát változat is a lovakkal kapcsolatban. Lehet veled beszélni erről? Megkérdezhetem, hogy miért hoztad fel a lovakat? Járunk túrázni a Naszály felé is. Most megbeszélhetnénk a nézőpontokat, ha van rá hajlandóság. Szóval várom a válaszod az eredeti gondolatoddal kapcsolatban is.
Először is az lesz, hogy megtanulsz normálisan kérni, utána pedig megnézed mely fórumcsoportban van az általad kifogásolt topik, és annak a fórumcsoportnak a moditopikjába jelzed a problémát.
2) Olvasd át nyugodtan az összes hsz.-t, amit írtam. Ebben a topicban 2226-nál elérte a provokáció a célját, de ha korábbról találsz személyeskedést, akkor 2) életbe léphet, ha szerinted ezzel megoldódik a probléma a 4 nickes júzer oldaláról is.
"A beidézett IRL adat forrásának a beidézés pillanatában léteznie kell. Mentett hozzászólások, külső hivatkozások, stb., nem játszanak. Itt a fórumon kell meglennie."
Ha ilyent látsz a moditopikban jelezheted, az olvtárs méltatása nélkül, konkrét topiklinkkel és hsz számmal.