Ez valami gyönyörü... Nekem most egy 1.6 CRDI-m van - amivel tokeletesen elegedett vagyok -, de erosen gondolkozom hogy lecserelem egy 3 ajtosra. Jelenleg ugyis csak a kutyam szokott utazni velem :))
West! Ha nem nagy keres utana neznel hogy kb mibe kerulne egy esetleges csere? Ha szerinted is megoldhato irj kerlek a klz(kukac)inbox(pont)com e-mailre, koszi!!!
A miskolci és barcikai kia (Univer Car) árairól én is csak rosszat hallottam (lehúzósak). Érdemes lenne elmenni egy másik városba szervizeltetni. Hol van Miskolchoz a legközelebbi elfogadható áron működő szakszervíz?
Az olaj ára nagyon-nagyon durva! Szüleim Megane-ja most volt 60.000 km-es szervizen márkaszervizben és ott 5l ELF olajat számoltak 15.000 Ft-ért, ugye ami már iszonyat ár. Ehhez képest ez 6500 Ft-tal több! Hihetetlen milyen lehúzás megy...
Ezek persze nem mind cserélendők 20000-ként de akkor is soknak tünik és munkadíjhoz nem is írtak árat :-/
West írtad a 15000est 25E-ért. Ennyivel olcsóbb a benzines? Mennyi a CRDI?
Ha ilyen jó áraitok vannak akkó nekem megérné a 180 kmt 'West'egetni. :))
A rángatás sztem nem hiba csak a pedál érzékeny :ha óvatosba megyek és már épp hogy rajta van a lábam akkor jött elő néha, a szerencsétlen vezérlés/turbó vagy mittudom én (kérem kaccsolja ki.. ? :)) meg nem tudta ohgy most lesz e benya vagy nem... miháncs elengedem ijedtemben vagy odalépek aszerint csinálja a dolgát tovább... ( OFF mondjuk a d4d nem csinált ilyet )
Le vagyok maradva mint áll.t! Nem voltam itthon 10 napig, de látom valami tali van kibontakozóban! Természetesen benne vagyok én is!
Más:
Mennem kellene 20000-es szervízre, nem tudna esetleg valaki egy jó szervízet ajánlani ahova tudom vinni a Castrol olajamat? Ill. kb árak is érdekelnének!
Ma Gödöllőn kétszer is összefutottam egy bézs színű szíddel könnyűfém felnikkel és vonóhoroggal. KVH-.... Úgy láttam, hogy egy bajszos gyerek (inkább papa) vezette.
Ugyanmár, gyerek hátra be mamástúl, a dízel szépen álomba-duruzsolja a csajokat, és akkor szabad a pálya... :)))))) Különben is, messze még a január közepe, az első gyerek meg nem szokott kapkodni... :))))))
Olajat sajna nem lehet behozni:( és nem is kell nagyon jó olajakat használunk egyébként csak hogy tisztában legyetek vele azért drágább az olaj a szervizekben mert a 1,valamiből fizetést kell adni,2,amit leengednek olajat pénzért viszik el nem kevésért egy 200l hordó fáradt olajat 50000-ftért visznek megsemmisiteni és ugyanez érvényes a rongyokra,szürökre is . csak ezt sajnos sokan nemtudják:( és jogosan kérdezik miért 4000 ft 1 l olaj a szervizekben .
Tempomatot nemtudom még pedig már kérdezte más is csak kiment a fejemből:) amiket mondott hogy nem mindig cseréltek ki mindent pl.olaj, pollenszürő.stb és ő is ezt mondta hogy nagyon horror az összeg amit kérnek a szervizért és erre csak akkor jönnek rá amikor elmennek másik szervizbe és a felét fizetik ki úgy hogy a munka el is van végezve.
Nálunk az értékesitők Lámák azt hiszik az ügyfél van ő értük:) De tényleg múltkor olyan dumát nyomtak azt hittem rosszul hallok már az egyik nem is dolgozik ott:) bejön a vevő kérdezösködik a ceedről erre azt mondja az értékesitő elöleg van? hát mondom ez aztán a hozzáállás:) Szal nekem nemtudtok újat mondani a lenti bagázsról ismerem öket sajnos) két normális van a Szaniszló Ati,ill a Gazdik István ha esetleg bementek őket zaklassátok:)
9000 km után, friss városi fogyasztási adat, rövid, ált. 2-3 km-es szakaszokon: 9,6-10 liter/100 km. Ezt az értéket tankolásnál mértem, a fed, comp. 9 litert mutatott.
Annyit eszik, mint a volt, 1,5-ös Lanosom. Ez van, ezt kell szeretni.
fogyasztásról csak annyit hogy a muternak van egy OFF Pug 307CC-je.
2.0liters moci 180 ló kb. 1600 kg mert ugyi kabrió. Városban kb. 14-et iszik, ha a fater megteperi Balcsira akkor meg 10-11-et. Gondoltuk ez normál hisz erős sportautó, de nyáron mentem egy Kecskemét - Balcsit alsóbbrendű utakon 70-80-al és 7-es lett a fogyasztása....
"Érdekelne, miket mesélt a kollégád, ill. hogyan lettek átverve azok, akik átmentek. Gondolom erre a többiek is kíváncsiak"
Ő nem lett átverve, "csak" a vélhetőleg silány munka miatt a beépített új motor is megadta magát, olajozás hiányában Néhány száz kilométer után. Így járt a turbó is. Majd szétesett a váltója.
A vezérképviselet állítólag már igazságügyi szakértővel nézette meg, milyen hanyagságra lehet visszavezetni a 2! motorcserét. (Az első még elvileg egy tipushibás nyomáskapcsoló eredménye volt.)
A két motor, turbók, egyebek többe kerültek mint az egész autó.
Bár garanciális volt, de elege volt a szervízbejárásból.
Tapasztalatom a következő: - a rádió bekapcsol és gyengének találja a rádióadó jelét ezért, mivel az AF be van kapcsolva, ugyanezen adót kezdi keresni alternatív frekvencián - miután nem talált erősebb adót ugyanezen rádióadáshoz elkezd működni az eredetin
Megoldás: AF kikapcsolás
Kézikönyv: Alternatív frekvencia Ez a funkció be vagy kikapcsolja az automatikus hangolást egy jobb vételi feltételeket biztosító alternatív frekvenciára. Az AF jelzés látható, amikor az AF funkció aktíválásra kerül a SETUP menüben. (kikapcsolni is ott kell)
(Hozzáteszem pl. a Panasonic az előző autómban ugyanígy működött)
Tegnap jártam én is az óbudánál, nagyon korrektek voltak minden kérdésemre választ kaptam. A szervízük viszont tényleg nagyon drága, most hirtelen nem jut eszembe a kilóméter szerinti elosztása de arra emlékszem, hogy a kis szervízek 60 e körül a nagyok 90 e körül mozognak!!! Szerintem ez egy kicsit durva...
A Lurdynál jobban hangzik a 25 e körüli összeg, de ott meg az értékesítővel jártam meg nagyon. :) De ezek szerint ahogy olvasom ezzel nem voltam egyedül. ;)
esetleg nézz be a kia óbudába és kérj tőlük ajánlatot. én ott vettem, nagyon korrektek voltak. a szervíz is tip-top, állítólag borsos az ára (hál'istennek eddig csak garanciás bajom volt)
Érdekelne, miket mesélt a kollégád, ill. hogyan lettek átverve azok, akik átmentek. Gondolom erre a többiek is kíváncsiak. Nálatok első körben az értékesítőkről szereztem rossz tapasztalatot: kétszer telefonáltam és mind a kétszer az volt az érzésem, hogy zavarom a kollégát, gyorsan le akar rázni. Az írásos árajánlatot 3 hete várom hiába... Nem egyszerű ez a szervíz/szalon választás (hogy magáról az autóválasztásról már neis beszéljek...). Azért egy szakmai kérdés is: mennyibe kerül nálatok most a tempomat utólagos beszerelése 1,6 EX benzines gépbe?
Nem szeretek beleszólni a szervizügyekbe mert úgy érezhetitek hazabeszélek :),az egyik kollegám dolgozott ott és csúnya dolgokat mesélt ,persze ez vagy igaz vagy nem, de nagyon sokan jöttek át mert csúnyán átlettek verve.Nálunk ott lehet az ügyfél az autója mellett és látja mit csinálnak vele, nincs idő húzás és csak azt kell kifizetni amit tényleg ki lett cserélve egy ceed 15000-es szerviz 25 körül van pl . ebben benne van az olaj(omw controllite) olajszürő,légszűrő, munkadij, a scennert ingyen nyomjuk a gépre ha olyan kérés van. ez szerintem mostanában ritkaság. De mindenki oda megy ahova szimpatikus én csak segiteni próbálok hol kell vigyázni