Keresés

Részletes keresés

DJG Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17503
Nézd meg a tetején a képet, és máris tudni fogod, kinek szól... :-))

Üdv,
Gábor
Előzmény: tunderlala-3 (17501)
H_G Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17502
Az ellenségeidnek pont jó lesz :)
Előzmény: tunderlala-3 (17501)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17501

sziasztok,

épp karácsonyi bevásárolok a bookline-on, ez jött szembe, hátha érdekel valakit:

http://bookline.hu/control/producthome?id=50658&type=1000

dvd, most 50 %-os áron, 990-ért.

bár nemtom, mondhat-e itt még újat ez valakinek? :p :)

zsuzsu001 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17500

Én is inkább csak olvasgatok és tanácsot kérek, most én adnék egy picit. Nem vagyok szakértő egyáltalán, csak szeretm a jó kávét.  Egy AEG kávéfőzőm volt, nem jött be. Most jelenleg egy Lavazza Blue-t használunk, nagyon jó a kávé- bár van jobb is- a gond vele, hogy 5 féle kávéból választhatok plusz tea és leves. Egy kapszula 100 Ft körül van. 100 db-os kiszerelésben árulják, tehát ha némi változatosságot szeretnél akkor az nem kis összeg. Úgy hogy pod-os gép lett(SGL POD star, Metro, Nyíregyházán rendelésre volt) a dologból. Remélem ez beválik. Utánanéztem a netről is lehet több helyről rendelni podokat, a Lucaffe-tól is lehet e-mail-ben. A metróban is van néhány fajta. Minőségben is elég széles a skála. Amit leirtam, azt mind a fórumozóktól kapott tanácsok alapján mondhatom. Szerintem ne gondolkodj. Csütörtökön amúgy megveszem a masinát és pénteken már lesznek tapasztalatok, mert egyenlőre a munkahelyen próbálom, mert kari ajándék lesz. Magamnak :-) De majd úgy tüntetjük fel, hogy a családnak.

Ja, vannak hozzá teák. És nem instant, mint a Lavazzanál, hanem valódi tea. És még egy fontos dolog volt nálam, mint szempont, hogy nagyobb csészét is alá rakhassak, ne csak a hagyományos kicsi csészét. (Mert a Lavazzahoz vannak teák, de a teás csészét alog bírod alászuszakolni). A forróvíz funkció is jó szerintem( ha valaki pl. ragaszkodik a 3 in 1 :-);) )

Előzmény: robicsek (17466)
matti70 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17499
Ha már pod és podos gép, megosztom ezt az infót, hátha valakit érdekel: a Bravi és Marcafé kávék forgalmazójánál (Varko Caffé Kft.) kapható lett egy elég kedvező árú podos gép, melyhez kapható őrölt kávés alsószűrő is. Ezen a linken megnézhető, az első, Amstrad márkájú gép, és bár a felújított részben van, ezek új készülékek. Amúgy Pingvin a beceneve a gépnek :)
DJG Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17498
Hiába erre találták ki, az automatában levő kiiktathatatlan nyomásfokozóból tudom, hogy akkor is igencsak meghálálja, ha eltalálod a helyes darálást. Ott is nagyon változik a kávé íze. Tehát hiába tud menteni a nagyon elfuserált dolgokon, attól az még nem lesz igazi.

Üdv,
Gábor
Előzmény: H_G (17496)
H_G Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17497
Nos, emberek: a Mauro Oróval rendkívül meg vagyok elégedve! Egyetlen hibája, hogy érzésre még annyi koffein sincs benne, mint az Illyben -- ha ettől várod a felébredést, eleve két duplához készülj. De még soha nem talákoztam kávéval, amiben egyszerre és ilyen jól egyensúlyban tartva lett volna meg a gyümölcsös, az olajos-magvas, és a csokoládés ízvilág. (A fekete-vörös Goppion Bar hasonló kicsit e téren.)

Na jó, olajos -- és keserűmandulás -- árnyalat sokakban van a gyümölcs *vagy* csoki mellett, de hogy így összejöjjenek, ahhoz legaláb kettőt kellett volna összekevernem az eddig ismert fajtákból, és hol lenne az ettől harmóniában...
(Amellett az olajos fajta ízek pont azok, amikhez általában eszpresszó kell, alacsony nyomással nem jönnek elő; ebből a Brikka is előhozott egy csomót.)

Az utóíz igazi brazilos szárazságú; a gyártó szerint vaníliás is lenne, de nálam határozottan sárgabarackos.

És ez még csak egy vákuumtégla volt -- bár annak friss, 09/09-ig jelölték.
H_G Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17496
Bizony, a nyomásfokozós kart pont erre találták ki.

Én mostanra már ujjal megmorzsolgatva is fölismerem azt a durvaságot, amit fölösleges a DeLonghiba tennem, úgyis csak átpisilné; ezzel a Costa Ricával is hiába próbálkoznék, még ha ízlene is -- de hát amúgy sem ízlik. Még a Manuel Costa Ricáját is nagyon érdes-vadnak tartottam, pedig az még szelíd volt ehhez a Segához képest.

Előzmény: nohab (17493)
H_G Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17495
Ha fölhívod a barista.hu-t, ők valszeg hajlandók lesznek neked podokat küldeni futárral-utánvéttel is (és nekik sokféle van: Manuel, Lucaffé, Danesi, Musetti, Segafredo mind elő szokott fordulni ott, ha jól emlékszem). Sőt, alighanem a podos gépüket, az itt már többször emlegetett és bőven elfogadható minőséget adó Frogot is megveheted így -- csakhogy a metrós Podstar ugyanannyi pénzért még jobb, sőt szebb is. (Tekintve, h. a Podstarnak sem a szépség a fő előnye, inkább csak funkcionális kinézetűnek mondhatnám, sejthetd, milyen ronda lehet a Frog :)
Előzmény: robicsek (17478)
Luxi Ferios Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17494
Ha valaki egy 900w-os fűtőbetét hejére , egy 1200w-os betétet rak azzal mekkora kárt tesz ? Vagy nem tesz kárt ?
(Úgy tűnik szükségem lessz egyre .Találtam is csak a teljesítmény nem eggyezik minden más igen . )
nohab Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17493

Hidd el, hogy egészen remek kávé lett belőle a Saeco-ban. Próbáld ki, ne utasítsd el kapásból, csak azért, mert mokka jel van rajta. Nagyon jól tömörödik.

Nem lehet az, hogy ennek semmi köze a daráláshoz, pusztán a nyomásfokozós kar elég ügyes ahhoz, hogy egy nem megfelelően őrölt alapanyagból kihozza a legtöbbet?

Előzmény: zabadakk (17468)
nohab Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17492

Az én alapállásom az, hogy egy ország nyugalmához az szükséges, hogy viszonylag széles körűen létrejöjjön egy bizonyos virtuális társadalmi szerződés, amely helyel-közel erkölcsös, ésszerű és komoly értékítéleteket tükröz vissza.

vs.

Nem tudok érzéketlenül elmenni az ilyenek mellett, attól függetlenül, hogy számomra pl. bármilyen orvosi herkentyű elérhető és klinikai professzorokhoz járok megfázásasal is.

Vagyis jöjjön létre egy erkölcsös, ésszerű és komoly értékítéleteket visszatükröződő társadalmi szerződés - viszont nem értem, hogy akkor piszlicsáré ügyekkel miért rabolod a professzorok drága idejét, ahelyett, hogy hagynád őket a társadalom javát szolgálni, a tudásuknak megfelelő súlyú ügyekben. Vagy én értettem félre valamit?

Előzmény: zabadakk (17472)
mlas Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17491
Hát, ez elég közhelyesre sikerült...

Inkább írtám rá neked egy mailtot, hogy tisztábban lásd, mit miért írtam.
Előzmény: zabadakk (17472)
beeex Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17490
én a főzőmet a netről vásároltam olaszországból, gond nélkül DHL-el meghozták
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17489

Ajjjjajjjj, akkor lehet, hogy tényleg baj van már....ezek elég régóta villognak, amennyire emlékszem rá.

Köszi szépen, holnap kutakodok akkor a linken, amit megadtál.

Jó éjt!:)

Előzmény: DJG (17487)
DJG Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17488
Én most találomra letöltöttem az egyik leírást, ugyanaz az eljárás, mint az enyémnél, szerintem mindegyiknél pontosan ugyanaz.

Üdv,
Gábor
Előzmény: tunderlala-3 (17484)
DJG Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17487
Pontosan ők azok, a bal oldali piros a zsíroldásé, a jobb a vízkőtelenítésé. Amikor elkezdtek villogni, akkor kellett volna a megfelelő programokat lefuttatni...

Üdv,
Gábor
Előzmény: tunderlala-3 (17485)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17486
...és azért remélem, nem a jós szólt belőled, mert biztosan anyagilag is érzékenyen érintené őket, ha nagyon elromlott volna...tehát ha drága javítás lesz, netán kuka...':(
Előzmény: DJG (17483)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17485
Az alsó két gomb felett villogott nagyon tegnap is rajta két piros led...nemtom, ez hiba-e, mert fogalmam sincs, hoyg ezek milyen gombok, már nem emlékszem...de mintha régebben itt nem villogott volna...
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17484

Szia,

Én meg eddig a képet kerestem a masináról, emlékeztem, hogy felraktad, mostanra találtam meg...de így is emlékeztél rá, köszi!:)

Én is néztem már többször is a távolból, mikor készítette vele a kv-t, hogy két led is veszettnagy piros villogásban volt rajta mindig, de aztán nem kíváncsiskodtam, gondoltam, tudja, miért villog...

Kapott használatit hozzá, csak nem találja sehol... holnap megnézem a linket, amit az előbb írtál, meg majd megkérdezem tőle a típusszámot is...nincs náluk otthon net, majd én túrok utána.

Köszönöm a segítséget!:)

Előzmény: DJG (17483)
DJG Creative Commons License 2007.12.03 0 0 17483
Igen, rendszeresen zsírtalanítani kell, és ritkábban, de vízkőteleníteni is. Mindkettőhöz a gyár saját tablettáját kell használni, beszerezhető a szerviz-alkatrészboltban (Budapest XIV. ker., Erzsébet királyné útja 87.), illetve, gondolom, vannak vidéken is lerakatok. De nem nagyon értem, hogyhogy eddig nem tűnt fel a dolog, ugyanis mindkettőt elég agresszív piros fényvillogással jelzi a készülék (bár kétségtelen, nem kezd rögtön sztrájkba, tehát figyelmen kívül lehet hagyni).

Adtak a készülékhez használati utasítást. Ha már nincs meg, http://www.aeg-electrolux.hu/node132.asp . Első mezőbe AEG-Electrolux, másodikba Cafe Perfetto, és jön egy lista (vagy, ha leolvassa a készülékről a típusszámot, akkor rögtön a megfelelő használati utasítást kapja meg). A tisztításhoz mindenképpen kell a leírás, mert lépésről lépésre be kell tartani az ott leírtakat. Az automatika tudja a szükséges tisztítóprogramokat, de ha nem kap hozzá vegyszert és a tulaj nem végzi el, amikor kell, akkor hiába...

Ha már nem főz, akkor lehet, hogy a házi tisztítás nem fog rajta segíteni, és a klasszikus esettel lesz dolga a szerviznek: egy elhanyagolásból eredően tönkrement készülékkel, amely fődarabcserére szorul. Állítólag a legtöbbnek ez a sorsa...

Üdv,
Gábor
Előzmény: tunderlala-3 (17482)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17482

Sziasztok,

BEvallom töredelmesen, hogy szoktam néha kukucskálni a topicban, jegyzetelem a jó kávékat szorgalmasan...amíg meg lesz a kvfőző is hozzá...szóval nem szóltam, csak néha ránézek, miről folyik a diskurzus, amiből én aztán ugye keveset értek, de a kv-neveket néha elcsípem.:p

Most azért írok, mert ma volt nálunk a barátnőm, akinek az a bizonyos AEG darálós kvautomatája van...jött kv-t inni, mert nem müxik a masinája, nem jön le a kv rajta...azt mondja, hogy biztos el van már nagyon vízkövesedve, az lehet a baja...hát, nemtom, mert ez állítólag vízkőteleníti meg tisztítja magát vagymi...szal. akkor hogy lehet? Na  mindegy, azt szeretném kérdezni, hogy esetleg neten meg lehet-e találni ennek a használati utasítását, mert nem találja...

Köszönöm szépen!:)

Ja, és ui: mostanában gyakrabban benézek, mert egész szórakoztató zabadakk kamikaze jellegű pályafutása....

DJG Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17481
Melyik kávéval nem lenne egy étteremben, úgy általában?

Üdv,
Gábor
Előzmény: SiD- (17479)
DJG Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17480
A weboldalon ott egy link a Molinarira (meg mást is forgalmaznak), azt lehet. Mást szerintem nem nagyon.

Üdv,
Gábor
SiD- Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17479
Mauroval olyan negatív élményem volt a minap egy étteremben, hogy egy darabig biztosan nem fogok ráfanyalodni.
robicsek Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17478

ettől félek - nem is tudom mikor volt ilyen utoljára - idén vettem porszivot, hűtőt, DVD felvevő cuccot, általában fórumokon összeszedett info alapján eldöntve és neten megrendelve és házhozszállitva... öreg vagyok én már boltbajáráshoz....:)

ja bort, meg whiskyt is így veszek:)

komolyabban: ha veszek ilyen cuccot, lehet online rendelni bármelyikhez kávét (pod-ot, nespressot, ami kell) utána? asszem ez komoly szempont nálam.

Előzmény: DJG (17476)
DJG Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17477
... leszel ...
Előzmény: DJG (17476)
DJG Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17476
Kénytelen lesz burzsuj módjára kocsiba ülni és értemenni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: robicsek (17475)
robicsek Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17475
láttam, köszi, ugy tunik megfelelő is - csak nem láttam online vételi lehetőséget.
Előzmény: yeahhh (17471)
yeahhh Creative Commons License 2007.12.02 0 0 17474
...legközelebb ki kell próbálni:-)) Egyébként tényleg elég sz@r a cucc, valamelyik nap kétszer is "elfelejtette" a hozzászólásomat, és simán kidobott a rendszerből, de régebben is művelt hasonlókat...
Előzmény: DJG (17473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!