Keresés

Részletes keresés

norgas Creative Commons License 2008.04.28 0 0 49
Üdvözöllek!
Én egy kazánszerelő vagyok Csongrádmegyében.Buderus kazánok álló nagyteljesítményű kazánként kivállóak.Faliba egy kicsit gyöngének tartom őket.24 től 32kW ig biztos nem az választanám!Egy kis segítséget ha adhatok:nagymihalykft.extra.hu egy márka forgalmazása és számtalan márkaképviselete!
Előzmény: mimoka73 (48)
mimoka73 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 48
Sziasztok!
Kombi gázkazán vásárlása előtt állunk, most kedvező áron lehet Buderus kombi turbós gázkazánhoz jutni. Milyen véleményetek van róla? Érdemes ezt a márkát venni?
Dínó Creative Commons License 2008.03.08 0 0 47
A jószándék a fontos... :) ,de azért pár dolgot kijavítanék (bár én is csak amatőr vagyok):

létezik kémény nélküli cirkó (a gázkovektorokhoz hasonlóan, vízszintesen történik a füstgáz elvezetése), gyakorlatilag az összes turbós beépíthető ilyen módon. Ez nem kémény, kéményseprő engedély sem kell hozzá tudtommal.

"A készüléknek valószínű 24kW nak kell lennie"
Hát ez sem igaz. A készüléknek akkora teljesítményűnek kell lennie, amekkorát a ház kíván. Az alapterület egy dolog, de még ezernyi dolog befolyásolja (szigeletelés, nyílászárók, tájolás, fűtési mód, elvárt hőmérsékletek,..stb).

"tartályos kivitelt nézel, hogy a melegvíz a csap megnyitásakor minél hamarabb megjelenjen"
A tartályos nem gyorsabb ebből a szempontból, erre a cirkulációs kör a megoldás. A tartályosnak talán az az előnye, hogy több csapolási hely esetén sem esik le a melegvíz hőmérséklete (zuhanyzás közben pld elkezdenek mosogatni... ismerős?), legfeljebb a nyomás csökken. Egyébként vannak más, ravasz megoldások is, pld átfolyós+mikrotartály (5-20 liter) kombinációja.

A kondenzációs kazán valóban nem éri meg mindenkinek. De ha az előremenő víz alacsony hőmérsékletű (kevesebb, mint 60 fok), vagy ne adj isten időjárástól függöen szabályozott, akkor esetleg megérheti a dolog. A dolog kulcsa az, hogy a visszatérő víz minél hidegebb legyen (max 50 fokot szoktak írni az okosok, de inkább 30-40). A Vaillant valóban drága, de pld a magyar Thermomax nem vészes.

"Egyébként a helyedben szereznék egy gépésztervezőt"
Na, ezzel maximálisan egyetértek, ő majd segít tisztázni a fentieket is.

"Pláne szigorúan veszik mióta a szénmonoxid mérgezések megszaporodtak"
Ezek az esetek nem csak a nem megfelelő fütgázelvezetés miatt vannak. Bőven elég, ha egy - tökéletes kéményű- nyílt égésterű készülék mellé ész nélkül beszerelnek egy erősebb konyhai elszívót.

Nézzetek be a Viz-, Gaz-, Futesszereles topikba, ott tobzódnak a szakik és a jótanácsok :)
Előzmény: estrella22 (46)
estrella22 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 46
Szia Évi!
Én csak lelkes amatőr vagyok, így butaság lehat az amit mondok. Az első részét nem nagyon értettem amit írtál, de véleményem szerint az, hogy a két épület között ~1/2m szintkülömbség van nem probléma. Ha jól értettem az is írtad, hogy kémény nélküli gázkazánt szeretnél. Szerintem ez lehetetlen, ugyanis az égésterméket el kell valahogy vezetni, és azt kémény nélkül igen bajos. Viszont ha a kéményt ki tudjátok vezetni olyan helyen ahol a szomszédos épület legalább 3m-re van, akkor nem kell teljes magasságig felvezetni a kéményt, elég 2,20m-ig, így nem rondítja annyira a ház falát, viszont akkor TURBO-s gázkazánt kell venni. Attol is függ hova szeretnétek rakni a gázkazánt, mert ha kis helyre akkor belső égésüt (TURBOS) kell venni. A készüléknek valószínű 24kW nak kell lennie (120m2), az nagy valószínüséggel kiszolgálja a fűtés mellett a melegvíz szükségletet is. Tipus tekintetében a Saunier Duval-t, Vaillant ill. Junkers-t ajánlom KOMBI tipusuakat. Ha áldozol rá némi összeget akkor az átfolyós helyett valami tartályos kivitelt nézel, hogy a melegvíz a csap megnyitásakor minél hamarabb megjelenjen. Meglehet átverés, de az okosok azt mondják frankóbb. Kondenzációst felejtsd el, bár ha van pénzed! Állítólag nagyobb hatásfokkal működik, mivel a kondez vízből származő hőt is felhasználja a víz melegítéséhez. Nem rossz, de aki gépésszel beszéltem nem tartotta annyira jónak mint amennyire a köztudatban van. Persze nem hülyeség csak drága.

Egyébként a helyedben szereznék egy gépésztervezőt, és vele beszélném meg a dolgot. Már csak azért is, mert a későbbiekben ha a tetőteret be szeretnétek építeni elkerülhetetlen, és külön szabályzatok vannak arra, hogy az égésterméket hogyan vezessétek el. Pláne szigorúan veszik mióta a szénmonoxid mérgezések megszaporodtak.
Előzmény: Évi5 (41)
puru Creative Commons License 2008.02.08 0 0 45

Sziasztok!

Szeretnék 2 kérdést feltenni gázkazánnal kapcsolatban.

Tegnap szereltek be egy Sauner Duval ISOFAST gázkazánt. Ehhez ugye már csak rádiós távvezérlő van.

Normális-e az, hogy a távszabályzón történő hőmérséklet állitást követően kb 1,5-2 perc alatt reagál a kazán? Tehát ennyi idő alatt kapcsol ki/be a távvezérlőn történő állitást követően.

A másik pedig, hogy az összes radiátoron termosztátos szelep van. Ilyenkor kell valami extrát állitani a kazánon?

Köszönettel,

Gábor

Dínó Creative Commons License 2008.01.18 0 0 44
mekkora barom vagyok, 2003-as hozzászólásra reagáltam... :))))
Előzmény: Dínó (43)
Dínó Creative Commons License 2008.01.18 0 0 43
Szerintem teljesen normálisan működik a kazánod, az időjáráskövető szabályzás alapesetben csak az előremenő hőmérsékletét befolyásolja.
A beüzemelő valószínűleg arra gondolt, hogy a kazán folyamatos működéssel és a leszabályozott vízzel nem tudja majd csak kb. 22 fokra felfűteni a házadat. Ezt szerintem elég nehéz eltalálni, ehhez pontosan méretezett fűtési rendszer kell.
Nálatok sem jött be eddig, mert például túl van méretezve a kazán (nem tud olyan kis teljesítménnyel üzemelni, ami neked kellene), vagy a radiátor (ill. a hőleadó felületed) túl nagy.
Előzmény: Peter35Bp (28)
Dínó Creative Commons License 2008.01.18 0 0 42
Az Immergas-t próbáltad már felhívni? Én már kértem műszaki tanácsot tőlük, teljesen normálisak voltak.
Előzmény: iroman (30)
Évi5 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 41

Segítséget szeretnék kérni, gázkazán vásárlás előtt állunk.

Milyen típusú gázkazánt érdemes venni, ha következők az adottságok:

Kb 8x8 m-es kockaházikóban lakunk, a melléképületben működik a meglévő álló gázkazán. (Valami régi, 30 éves magyar gyártmány, csoda, hogy működik) A melléképület és a ház között kb. fél méteres szintkülönbség van. Kombi gázkazánt szeretnénk, amit csak fali kivitelben gyártanak. Gond lehet ez a szintkülönbség? Át kell alakítanunk a melléképületben lévő csőhálózatot? (Megoldható, de ha a ház magasságában vezetjük a csövet a melléképületben, tehát fél méterrel feljebb az ottani padlózattól, akkor is még csak ott lenne a kazán, mintha álló lenne a házhoz képest.)

Ha az előző kérdésekre a válasz pozitív, akkor jönne a következő kérdés. Milyen típust válasszunk? Melegvizet is szeretnénk, nemcsak fűtést. Ha lehet, akkor kémény nélküli kivitel kellene. Nyáron a tetőteret be akarjuk építeni, így a meglévő négyzetméter megduplázódik, kb. 2 x 60 m2, vagyis 120 m2. Persze a fenti légtér jóval kisebb, mint lennt. Két fürdőszoba, és egy konyha lenne, de a melegvízfogyasztás egyszerre nem lenne sok, mert azért nem akkor mosogatok, mikor a férjem és a gyerekek tusolnak, fürdenek, ezek egymástól külön időpontban történnének.

Ha valaki tudna segíteni, előre is megköszönném.

elwoodblues Creative Commons License 2008.01.16 0 0 40
Nekem Saunier Duval Isotwin nem jött be.
3 évig bírta (ennyi a garancia) aztán se kép se hang.

Panelcsere 50 000 Ft.
barret2 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 39
Hali! Nekem olyan gondom van,hogy borzalmasan zakatol a kazan!
Nem a szivattyu csinalja.Es nem is allandoan zakatol.
Akkor csinalja,amikor fut. Rezonalos hangja van.
Amugy egy Radiant kombi falikazan.10 eves.Egyszer lett vizkovezve 5 eves koraban.
De szemre nem latszott vizkovesnek.20 000-ert vizkoveztek ki....
ursuti Creative Commons License 2007.12.20 0 0 38

Szia!

Nálunk így 8 m3/nap, és 38-as falak vannak+8cm nikecel.

Ja, mi egy sauiner duval isotwint használunk, 103 m2 alapterületen 4-en élünk.

Előzmény: mitvétettem (37)
mitvétettem Creative Commons License 2007.12.20 0 0 37
Egy Beretta fali, turbós, kombikazánt üzemeltetek már 2-ik éve. Padlófűtés (85m2 / egyenletes ~ 22 fok) és használati melegvíz (~ 40 fok) használat melett, ezeddig korrekt módon üzemelt. Ha megírná valaki, hogy az egy 24 óra alatt átlagosan elhasznált ~ 12 m3 gáz (~ 0 fokos külső hőmérséklet) elfogahdható fogyasztás-e?
pborisz Creative Commons License 2007.11.22 0 0 36
Én nem a HMV készítésről beszélek, az jól működik :). A fűtésnél csinálja ezt, de ezt írják a leírásában is. De mivel más típusú kazánt még nem láttam működés közben, így nincs viszonyítási alapom.
Előzmény: Szerelő1 (35)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 35
A kazán elvileg ugy működik hogy 2l-nél több viz elvételénél bekapcsol a kazán először el kezdi fűteni a fűtési hőcserélőt majd a váltószelep nyit és a fűtési hő cserélőből a melegvíz el kezdi melgíteni a HMV hőcserélőjét. Sajnos van késése a rendszernek de nem szabadna 3percnek el telnie mire jön a melegvíz.
Valami beállítási ill érzékelő gond lehet.
Jobb lenne egy szak szervizessel meg nézetni.
Előzmény: pborisz (34)
pborisz Creative Commons License 2007.11.20 0 0 34
Én csak azt a 3 perces minimum időt furcsálom a két bekapcsolás között. Miért van az, hogy ez mindig 3 perc, akármennyit hűl vissza a víz. Vagy egyáltalán lehet tudni ennek a kazánnak a hiszterézisét? Remélem jól írtam le. Tehát hány fok vizhőfok csökkenés esetén kellene kapcsolni? Vagy ha csak egy fokot hűl vissza akkor is bekapcsol 3 perc után.
Előzmény: Szerelő1 (33)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 33
Amiket eddig be építettünk azoknak nem volt meg hibásodásuk az elmult 2évben.
Mível ezek szétválasztott hőcserélővel rendelkeznek így egy picit késöbb keveri be a használati melegvizet.Sajnos tovább kell várni a melegvízre mint a sima hagyományos cső a csőben rendszerű kazánoknál.Viszont kevesebb a gond a vízkő képződéssel.
Előzmény: pborisz (32)
pborisz Creative Commons License 2007.11.16 0 0 32
Végre valaki :) Én egy Biasi Contract 24S turbós kazánt vettem. Van erről valami tapasztatod?
Előzmény: Szerelő1 (31)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 31
A kolibri alapba egy Beretta készülék koppintása.
Meg közelítőleg 8-11évig bírja.
A fűtő+tartály jó megoldás persze csak akkor ha van hely ahova le lehet tenni külön a tartályt is.
Egyébként jó választás ár érték arányba.
Én Biasi hőközpontott szoktam értékesíteni
Ennek ára kéményes kazán +120lit esetén:250970Ft
Zárt égésterű esetén:274931Ft
Gondolom hogy a Colibri úgy 230körüli áron van
Előzmény: miki75 (23)
iroman Creative Commons License 2007.10.22 0 0 30
Sziasztok!

Használ valaki Immergas Euro-Akzent HSE 21 AE fali gázkazánt?
Van némi problémánk vele, és jó volna valakivel konzultálni, akinek rendesen működik....
szenyor Lopez Creative Commons License 2003.10.08 0 0 29
Megvan a Colibrim a 120l-es indirekt tárolóval. Igaz csak két napos a tapasztalat, de eddig nagyon tetszik:) A fűtést majd télen kitapasztaljuk, bár csak "rásegítő" lesz a cserépkályha mellé. A melegvizet viszont szuperül termeli:)

Lopez

Peter35Bp Creative Commons License 2003.10.08 0 0 28
Sziasztok. Most üzemeltek be nálam egy Saunier Duval SD30klz hőközpontot. Ez a ketyere időjáráskövetős berendezés. A leirasbol kiderul, hogy tud automatikus idojaraskovetest (belso termosztat nelkul), valamint tud szobatermosztat + idojaraskovetest. A lenyeg, hogy a szobatermosztatot felnyomtuk 25fokra.( azt mondta a beuzemelo pasi, hogy tegyuk magasra, mert a kazan ugyis elobb lekapcsol az idojaraskovetes miatt) Az idojaraskovetesnel a legalacsonyabb egyenest valasztottuk ki. De ez a masina mindenaron felfut 25 fokra. A pasko aki beuzemelte aszondta hogy elvileg nem szabadna neki. Viszont kezdek benne ketelkedni. Mindenesetre most 23ra allitottam a szobatermosztatot es a keringetett viz hofokat meg az ido fuggvenyeben allitja a cucc. Van valaki esetleg aki ert ezekhez a kazanokhoz, es tudna egy kis szobeli segitseget nyujtani?
Ha esetleg valaki tudna segiteni az vagy itt, vagy a fintori@westel900.net cimre irjon nekem.

Megkoszonnem.

dez1 Creative Commons License 2003.08.13 0 0 27
A szüleimnek FÉG van. Nincs őrláng, beépített tartály, turbó, nem kondenzációs.
miki75 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 26
Köszi az infókat!

Nem pesti vagyok, de itt pécsen is van DÉG kereskedés, ott megnézem.

A víznyomás probléma gondolom nem kazánfüggő.

M.

Előzmény: PeterX (24)
cue Creative Commons License 2003.08.07 0 0 25
Porszívó helyett (kicsit nagy az a szerkezet ehhez a munkához :D) iknább le kellene venni az őrláng fúvócsövét - egyetlen csavar az egész, semmi kockázattal nem jár - és kimosni / kifújni belőle a mocskot (ami ritkán pók, sokkal inkább háztartásból és a gázból lerakódott por).
Ügyesebbek kiszedhetik a lángot biztosító főelemeket is (ált. 4 csavar és 2-2 tartó kapocs) - drótkefe+mosás és mehet vissza.
Előzmény: Törölt nick (21)
PeterX Creative Commons License 2003.08.06 0 0 24
Hello!

Nekem ilyen van, eddig nem volt vele probléma (december 30. óta van felszerelve). A melegvíz még nem fogyott ki belőle, viszont ha mindkét fürdőben egyszerre zuhanyzunk, akkor a nyomás rendesen csökken, ezert hidegebbnek tűnik a víz.

Mivel télen még nem laktunk a házban, és a tetőszigetelés teljesen hiányzott, elégge sok gáz fogyott el, 17 fokra fűtve a házat. (150 nm+85 nm pince). Hozzátartozik, hogy a belső vakolás november végén lett kész, minden fal tiszta víz volt. A termosztát amit adnak hozzá nagyon jó, a vizszerelőm aki Vailantot szerel egyébént azt mondta, hogy elég drága és jóminőségű cucc.

Ha pesti vagy akkor ajánlom, hogy menj el a XVII. Pesti úton lévő DÉG boltba, és ott a vezetőnővel konzultálj, nagyon segítőkész (persze ha nem ott voltál).

LP

miki75 Creative Commons License 2003.08.04 0 0 23
Üdv Mindenkinek!

Nagyon érdekelne, ha valaki tudna válaszolni szenyor Lopez kérdésére. Nekünk is a DÉG Colibri +120 L tárolót ajánlották.

Van-e erről a kazánról valami tapasztalat?

szenyor Lopez Creative Commons License 2003.08.04 0 0 22
Annyiban módosult a dolog, hogy kombi lesz, de teszünk mellé egy 120 l-es tárolót is, amit a kazán fűtöget. Így járunk legjobban. Remélem :)
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 21
Igen minden szerelő arrol aradozik mert csak nekik adnak alkatrészt igy eselyed sincs magad megcsinalni. Egyebkent nem kell szerelő öszönként ha a kazanod burlolatát leveszed es magad kiporszivozod az orláng csovet is. Csak ennyi baja van hogy a pok belekoltozik a nyaron vagy a por beleszáll-
Előzmény: AliceCsodaországban (20)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.03 0 0 20
Nekünk Vaillant kombink volt a régi házunkban, csak jót tudok mondani róla is és a cégről is. Fontos az évenkénti áttisztíttatás, a nyomás ellenőrzése, de egyébként semmi baj nem volt vele. A mostani házunkban nem is tudom milyen kazán van, mindenesetre nem kombi, ha valami elromlik benne (mondjuk általában az van, hogy ősszel ha be akarjuk kapcsolni, nem gyullad be a gyujtóláng) és szerelők jönnek ki, mindegyik a Junkers kazánokról áradozik, hogy az igen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!