Keresés

Részletes keresés

1047 005-2 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59818
"A két kékség :-)"

Az 1116 100-7-t kölcsönadtam volna.
Előzmény: Taurusfan (59800)
007Gergő Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59817
Ez egy igen 'érdekes' 'Átveram a vaterát fogás' megveszem a képet 1Ft-ért és utána magánban a cumót is.
Magyaroszágon az emberek felének még nincs bankszámlája.
Vagy közös számlája van a házastársával, és nem akarja a vonatpénzt keverni,
vagy nem akarja kiadni a számlaszámát, nem forintos számlája van, vagy számtalán más oka is lehet.
Előzmény: C.Joe (59816)
C.Joe Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59816
Sziasztok. Találtam egy "élelmes emberkét" a "többi" mellett a Vaterán. Nálam  ő a nap embere kitűző viselője:)) Ma is több ember akadt a kínálatban aki a másikat totál hülyének nézi. Vajon átutalással miért nem lehet fizetni nála?:))Hajrá... http://www.vatera.hu/sajat_gyujtemenyemrol_fenykepek_eladok_31481873.html 
BeneTTon Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59815

Annyit helyesbítek, hogy nem kisszériás! Fröccsöntött a darab, a szerszám kb. 10 millió darabig biztosan felújítás nélkül tudja nyomni a darabot. Remélem hamar tönkremegy :)

Köszönjük a biztatást!

Előzmény: hamel (59814)
hamel Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59814
Szerintem ebbe a topicba simán belefér. Annyira biztosan, minrt az, hogy milyen Roco vagon jelenik meg a boltokban. A ti terméketek pedig magyar, kisszériás, hiánypótló, szóval támogatandó a terjesztése. Szerintem!
Előzmény: BeneTTon (59805)
Vanitatum Creative Commons License 2007.08.08 0 0 59813
énszerintem egy ilyen modelltermék sikerét bőven tekinthetjük közérdeknek is; egy céget is a siker motivál, és az adott modelltermékből származó siker és profit inspirálhatja leginkább az adott céget újabb modelltermékek előállítására. és ez nekünk jó.
szóval sok sikert!
Előzmény: Taurusfan (59804)
BeneTTon Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59812

Köszönöm!

Sajnos még kicsit kevés a tartalom, de igyekszem további termékekkel bővíteni!!! Valahol el kell kezdeni...

Ben

Előzmény: prepo (59809)
BoGar Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59811
Ó, igen, az a rész még nincs kész. Köszönöm!
Valamint szeretném bejelenteni, hogy ha minden jól megy, megint lesz domain neve az oldalnak. Vagy így, vagy úgy, de megcsinálom.
Előzmény: V63-017 (59810)
V63-017 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59810
Akkor a FAQ-hoz két Bécsi modellbolt:

Tina's Modelleisenbahnen
Wien
Hilschergasse 1.
http://www.tina-modelleisenbahn.at

MEMOBA
Wien
Aegidigasse 5.
http://memoba.at
Előzmény: Briko (59808)
prepo Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59809
Gratulálok, nagyon jó a honlap.
Briko Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59808
Üdv az Uraknak!

Végigolvastam az előző mintegy 200 hozzászólást és látom, hogy volt értelme félig zárt topicot nyitnom...

De mindenekelőtt egy elnézés kéréssel tartozok azoknak (Ernő, Luc, Kalivas, Crash, stb.), akik nem kaptak jogosultságot.

Ennek végtelen egyszerű oka volt: amikor próbáltam összeszedni az induló tagokat, akkor idő hiányában csak az utolsó pár oldalt olvastam vissza, és az ott hozzászólók közül néztem ki a neveket – így sokan kimaradtak – de hangsúlyoznám, hogy nem kirekesztési szándékkal, hanem pusztán feledékenységből.

De ez az állapot nem végleges és kőbevésett, ahogy Csíkos le is írta, természetesen a fent említett uraknak is lesz jogosultságuk a topicba íráshoz. Továbbmegyek: nem csak nekik, hanem mindenkinek, akit a klubtopic nagy többsége jóváhagy…

Bízok abban, amit a klubtopic 26. hozzászólásában meg is fogalmaztam, hogy újra kialakul egy olyan (akár virtuális, akár terepasztalon épített, akár kerti) vasútmodellezői kör, aki jól érzi magát egy virtuális társaságban, ahol nem szembesül azzal, hogy a lényegi mondanivaló eléréséhez nem kell átrágnia magát 10 érdektelen (mail ment, jött, stb.) hozzászóláson. De ezt RhB barátom szépen meg is fogalmazta, érdemben nem is tudott rá reagálni senki…

Talán észrevettétek, hogy elég sok olyan topiktárs már nem ír ide, akik elég sokat letettek a vasútmodellezés asztalára… Elárulom, sokan már nem is olvassák ezt a topikot, el kéne gondolkozni rajta, hogy miért… Remélem, ebbe a topikba visszatérnek majd.

Az új topic célja az, hogy létrejöjjön egy lehetőség szerint OFF-mentes klub, a lehető legnagyobb létszámmal. Megismétlem, a lehető legnagyobb létszámmal… De ebben a klubba engedtessék meg nekem (nekünk), hogy szelektáljunk, hogy ki kerülhet be. Ha valaki arra nem veszi a fáradságot hogy írásjeleket, nagybetűket használjon egy írott fórumon, illetve a szókincse a „vok” és egyéb rövidítésekben merül ki, azzal én nem kívánok egy klubban lenni.

Valaki reklamálta, hogy nem teljesen zárt a klub… Uraim, nem kötelező elolvasni!!! Ha én a tv-ben nem akarok megnézni egy műsort, akkor nem kapcsolok oda… Kéretik felnőtt fejjel gondolkozni…

Az olvashatósággal egyébként pont azt szerettem volna elkerülni, hogy kirekesztésnek tűnjön a dolog, senkinek nem szándéka a kívül maradottakat bármilyen formában szapulni – főleg nem úgy, hogy az érintett nem tud válaszolni.

Olvastam egy másik vélt problémát is, hogy aki oda ír, az ide már nem fog válaszolni – ez ebben a formában egyszerűen hülyeség. Ha itt, vagy a kertivasutas topikon felmerül esetleg valamilyen kérdés az LGB-vel kapcsolatban, amire tudom a megoldást, akkor – ha időm engedi – természetesen válaszolok rá – és szerintem a többiek is. De könyörgök, mielőtt valaki kérdez, szánjon rá egy kis időt, fáradságot és olvasson előtte! Vika, Martisz oldalain, vagy akár az oldal tetején kilinkelt FAQ-ban a legtöbb kérdésre választ talál, de nyugodtan használhatja akár az Index keresőjét is – működik.

Üdv mindenkinek

Brikó

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59807
Ha jól emlékszem, az ominózus eset előzménye az volt, hogy minden negyedik-ötödik hsz. ugyanazt a terméket reklámozta, de le lett tisztázva, hogy egy-egy hirdetés belefér, "de hadd ne használjuk már a fórumot óriásplakátnak" (elnézést, ha pontatlanul idéztem).

És persze itt is be lehet mutatni egy új terméket, szerintem ez nem gond.
Személyes vélemény: Ebbe a topikba a szakmai leírást, börze topikba az üzleti részét lehet tenni, de ez meg már a ló túloldala...
Taurusfan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59806
Ja bocsi, ezt nem tudtam :-) Mik vannak itt, szörnyű...
BeneTTon Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59805

Mea Culpa!

Legutóbb ott azért kapott a "fejére" egy kolléga, mert ott nem lehet állítólag üzleti tevékenységet folytatni!!!

Most akkor mit tegyek?

Mindenkinek úgysem tudok a kedvére tenni!

Még egyszer elnézést!!!

Ben

Előzmény: Taurusfan (59804)
Taurusfan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59804

Idézek a topik leírásból:

"Adok-veszek tevékenység a Börze topikban! "

Előzmény: BeneTTon (59803)
BeneTTon Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59803

Üdv Mindenkinek!

Elkészült a próbanyomása az új termékünknek. Várhatóan jövő héten kerül piacképes, csomagolt állapotba. Addig is szívesen fogadunk minden megrendelést.

H típusú lábazatos íves MÁV kerítés TT méretben

A kerítés a MÁVSZ 2943:1996 Betonkerítés. H típusú lábazatos íves és egyenes kerítés c. MÁV szabvány szerint készült.

Anyaga: Fröccsöntött műanyag (ABS) anyagában színezve
A csomag tartalma:
- 8db kerítéselem
- 9db egyenes oszlop
- 1db sarokoszlop

A kerítés hossza: kb. 10.5cm

A kerítés elemenként összepattintható, a végleges rögzítéshez igény szerint összeragasztható!

A termékeinket megrendelni illetve a termékeinkről további információkat kapni
a 06-20-549-17-77-es telefonszámon illetve az info@vulcanmodell.hu e-mail címen lehet. Hamarosan rakunk fel képeket a weboldalunkra (www.vulcanmodell.hu) illetve küldünk hírlevelet azoknak akik feliratkoztak(nak).

Ára: 800Ft (nagyobb mennyiség esetén további kedvezmény igénybe vehető.)

Várjuk viszonteladók jelentkezését is.

Szíves elnézést kérek mindenkitől a reklámért!!!

Taurusfan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59802

Szépségek:

Előzmény: V63-017 (59801)
V63-017 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59801
Hát készült még ilyen-olyan, de Taurusfan többet csinált.
Előzmény: Törölt nick (59799)
Taurusfan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59800

A két kékség :-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59799
Aztaaa!

Ez aztán szép! Gondolom, nem csak ezt az egy képet csináltátok ;-)
El tudnád küldeni nekem e-mailben? Montázsolnék egy H0 Tau hátteret, ha lehet...
Előzmény: V63-017 (59797)
Benny94 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59798
De gyönyörű!!! Gratulálok!!!
Előzmény: V63-017 (59797)
V63-017 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59797
Ma Taurusfan topiktárssal összeraktuk, amink volt. Íme:
V43 1305 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59796
Kőszike, de ha benézel a Talent  topikba akkor ott, láthatsz szerkesztet filmet amit ma délelőtt csinálta meg a Flirtben is.   

Előzmény: BlackC (59775)
007Gergő Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59795
Most nézem, hogy rossz helyre válaszoltam , na mindegy megtaláltad.
Jó szórakozást.
Előzmény: Bölikukac (59794)
Bölikukac Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59794
Köszi, Dzsí ügynök :))) még hosszasan processzálom a rámzúdított 5leteket, (meg rohanok LGT-re,) oszt majd referálok az eredményről, köszönettel, Böli
Előzmény: 007Gergő (59793)
007Gergő Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59793
jobboldalt az első állomásról hátramenő vágányt eldugod egy alagútba , ez a vágány 1 szinttel feljebb a 4 vágányos állomás jobb oldalán jön vissza. A hátsó vágány is eltűnik és ő megy le a tárolóállomásra vagy jön vissza a másik alagúton. Természetesen közben egy félkört tesz az állomás alatt, mert szintet is kell vesztenie.
Előzmény: 007Gergő (59791)
fvv1124 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59792
igen igen ha festeném a hozzátolt lapot és a kocsit akkor azt a pici hézagot szeretném kitömni vele. Kössz.
Előzmény: rezgaras (59789)
007Gergő Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59791
Nekem az egész olyan amerikainak tűnik, ez volt a célod vele?
Az ilyen 2-vágányos forgalmi kitérők az alsó állomás hosszú megelőzővágány (baloldalt) is ott szokásosos. bár lehetne hosszabb. Esetleg érdemes lenne a váltót egy alagúttal elrejteni esetleg hátrébbtenni.

Az alsó állomás forgalmi szempontból, csak egy 2-vágányos állomás rakodóvágányokkal, ezt is lehet hogy érdemes lenne átépíteni.

Az alsó tárolóállomást nem kell 10 cm-re rakani a többitől hanem lehet jóval lejjebb is ha pl 20-30 cm-rel (mint a könyvespolc) lejjebb van, akkor már nyugodtan rakhatsz rá váltókat, mert belátható és könnyű hozzáférni is. (nem kell legbelülre tenni, hanem a külső 30-40 cm-t kell csak beépíteni.)
Sőt akár egy második állomást is kialakíthasz akár tereppel világítással és háttérposzterrel.

Az első és a középső 4-vágányos állomás túl közel van, ráadásul egy szinten, ezen kéne még gondolkodni.

Ezzel a domborzattal elég szörnyű az egész. Kézi vonalak rajzolásával tudsz Szintvonalakat csinálni ( a kézi vonal magasságát kell beállítani.), és így saját akaratod szerint építhetsz hegyeket.

Ha európai akarna lenni akkor ez egy nagyon kisforgalmú mellékvonal (2 átmenő vágányos állomások miatt)
Ha ez egy fővonal akkor a kétvágányos helyek csak megállók lehetnének, lezárt váltókkal, nem használhatod őket kerülésre. de így meg túl hosszúak is a vágányok. (persze esetleg városon belüli megálló lehetne.)

A baloldali második vágány az alsó állomáson ilyenkor eléggé megkérdőjelezhető.
Egy esetben viszont maradhatna, középperonnal személypályaudvari részként.
Másrészt nincs átmenő fővágánya sem ennek az állomásnak, csak kitérőn irányon keresztül lehet ki vagy bejönni. Ez nagyon szásszá teszi az egészet.

A belső balos összeköttetést az angol váltónál érdemes lenne egy ellenkező irányú kapcsolattal helyettesíteni, úgy hogy a belső vágányon csak egyenesben álló váltó maradjon. és ha lehet a balodali személyrész belülről legyen megközelíthető.
Előzmény: Kanapé2 (59786)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59790
Bocsi, hogy beleszólok, de a Fuggerth kocsik alapanyaga tudtommal ABS, nem sztirol.
Előzmény: rezgaras (59789)
rezgaras Creative Commons License 2007.08.07 0 0 59789
fvv1124 írta:

> Fugert kocsit és műanyag sztirol lapot milyen fajta gitt el lehet összedolgozni?

Mit is értesz azon, hogy "összedolgozni"?

A Fuggerth kocsik is polisztirolból vannak, tehát a lapokkal egyszerûen össze lehet ragasztani, Revell ragasztóval.

A rések kitömésehez kell a kitt, erre többek szerint legjobban a Neoflex kitt vált be.
Előzmény: fvv1124 (59783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!