Semmi gond, jól tetted, hogy itt kérdeztél, mert szerintem több embertől is kaptál "használható" választ, amiből kiderül, hogy milyen érvek alapján született a döntés. Csak valamiért úgy jött át, hogy úgy értelmezed a dolgot, mint a férfiak összehangolt támadása a női nem ellen.
Ha pedig más véleményen vagy(tok), azzal sincs semmi gond, akkor annak is megvan a menete/formája, hogyan juttathatjátok azt el az illetékeseknek (a tüntetésre mozgósító BB-s lány pl megteheti ezt a BB elnökén/vezetőségén és a csapatban lévő versenybírókon keresztül :)))
azért elég szívás volt... érdekes nekem nem fért ki a 4*143, az utsó kép mindig 141 széles kellett legyen. arról nem beszélve, hogy az álló képeket nagyítja. (lehet hogy külön meg kellene adni a web oldalon, hogy ha álló képet akarsz akkor X*Y méretű, ha meg fekvőt akkor 600*450, stb)
Ezek szerint félreérthetően fogalmaztam, amiért elnézést kérek. De sejtem mire gondolsz. Ezt a tüntetés dolgot, nekem egy BB-s lány mondta, azért is írtam be ide, mert reméltem, itt többet tudhatok meg a dologról. Szóval ezt nem a Száguldó Virágok kezdeményeznék, egyáltalán nem erről van szó. Én csak részt vennék rajta, ha ti csináltok egy ilyet. A másik, amiért ide írtam, mert reméltem, itt van néhány ember, aki tud értelmes választ adni égető kérdéseimre. Végülis valamilyen válaszokat találtam, úgyhogy már nem is zavarlak tovább titeket a nem ebbe a topikba illő kérdéseimmel. Mea culpa.
nos csak ismételni tudom magamat, hogyha a téma a női egyenjogúság, és a nők hosszú távú maratonon való indulásának joga, mint az EU és a 21. század alappillérei, akkor szerintem ezen a topikon nem fogod tudni lázadásra heccelni a népet :)))
"az már csak a plusz érv, hogy mondjuk szakadó esőben lehet nem esik jól sem a versenyzőknek, sem a nézőknek plusz 2 órát várni az eredményhirdetésre, mert a max 3-4 női indulóból jobb esetben csak az első (vagy még ő sem) ért be a célba. szomorú (volt) azt látni, hogy egy olyan versenyen, ahol ott vagyunk 40-50 emberrel, jó ha 10-en maradunk, hogy megtiszteljük a csapattársainkat azzal, hogy tapsolunk nekik a dobogós helyekért."
Ezek kivételes esetek. Ott valóban jóval lassabbak a lányok. De most a DM-en még fél 8-kor is jöttek be srácok a hosszún. Ennyi erővel őket is vissza kellett volna küldeni egy ellenörzőponttól. A top csajok már rég bent lettek volna (természetesen nem magamra gondolok).
Viszont az már egyenesen felháborító, hogy egy 80 km-es távon nem indulhat el lány! Ott már igazán nem olyan nagy az a különbség. Legalább a lehetőséget meg kellene adni.
De persze mindenre van megoldás, így én is megtalálom/tam már, olyan nagyon nem halok bele, ha nem indulhatok itthon hosszú távon. Csak azt hittem, hogy Eu-ban élünk a 21.században.
Hát...épp idén szerettem volna indulni, és mennykőcsapásként ért, hogy nem lehet már. Sajnos ez engem érzékenyen érintett, na de mindegy, nem ragozom tovább, már így is eleget pampogtam.
Hmmm! Hát a 20 kilcsi hízásból még megmaradt 10kg elég dúrván jelen van még. :-(((( Ez a fotó elég ösztönző a fogyásra. :-) 1 év alatt híztam 20-at, remélem 1 év alatt vissza is megy.
szerintem itt nem soviniszta pasi véleményről van szó, hanem olyanokéról (és itt NEM magamra gondolok), akiknek ez a "szakmája", hosszú-hosszú évek óta benne vannak, szakmai szemszögből (is) nézik a dolgokat (pl szövetségi kapitány, 1-2 versenyrendező, volt és jelenlegi élversenyzők, nemzetközi versenyekre járók, UCI bírók) és nemcsak azt látják, hogy "hagyjuk a csajokat, menjenek csak bringázni amennyi jólesik nekik"...
az már csak a plusz érv, hogy mondjuk szakadó esőben lehet nem esik jól sem a versenyzőknek, sem a nézőknek plusz 2 órát várni az eredményhirdetésre, mert a max 3-4 női indulóból jobb esetben csak az első (vagy még ő sem) ért be a célba. szomorú (volt) azt látni, hogy egy olyan versenyen, ahol ott vagyunk 40-50 emberrel, jó ha 10-en maradunk, hogy megtiszteljük a csapattársainkat azzal, hogy tapsolunk nekik a dobogós helyekért. de mondom, nem ez volt a fő érv.
plusz ha megnézzük (és most önző szurkolói szempontból, ami persze nem elegendő :)))), az idén pl egy nagyobb maratonon kapunk egy 20-30 fős női mezőnyt, akik versenyeznek (ami nem elhanyagolható szempont szerintem egy bringaversenyen :))), az előre borítékolható helyek helyett...
szóval a sovinizmusnak ehhez szerintem nem sok köze van :)))
ráadásul ha jól tudom a Száguldó Virágok nem tagegyesülete a Szövetségnek és ezáltal nem rendelkeztek versenyengedéllyel sem. persze ez nem zárja ki a bármilyen távon való indulást, csak így mondjuk a szabályalkotási folyamatban való részvételetek/tüntetésetek válik nehézkessé
kérdés: dobogókőről, kb. a MatYi büfétől indul lefele egy betonút (pilisszentkereszttel ellentétes irányba). Tudja valaki, ez merre visz, milyen hosszú, és milyen szintkülönbséget rejt magában?
OB-t átadtam nektek, számomra edzőverseny volt, de a Salzkammerből nem engedek, csendesen esni fog, nyugi. Valami élvezet nekiem is jár, nektek is megvolt Visegrádon, most én jövök, ne legyetek telhetetlenek.
Viszem magammal a keresztbabráló embert, idén segítő, nem ellenfél, bízom az erejében.
Nézd Sanci a vén róka hogy készül még mindíg ébren vagyok. Mondjuk nem önszántamból, az edzésterv ezen részét Panna diktálja.
Ne is törödj szerintem a pasik véleményével,kicsit soviniszták.
Bár jogos lehet a kérdés, hogy én miért szólok bele, hisz én még rövid távon sem indulok,nemhogy hosszún, attól még véleményem lehet. Bár, ha nem lehet, akkor is van:-))
Szerencsére máshol lesz a szállásom :) De tuti lesz esti para, ebben igazad van. Mondjuk én eleve utálok idegen helyen aludni, én olyan otthon űlő típus vagyok, kinőttem már a nomádkodásból. Ezért nem is szeretek verseny előtti napokon leutazni, ottszunyálni, ilyesmi. Kell pár nap, míg megszokom az ágyat, zajokat ilyesmi. Mondjuk a füldugó hasznos, néha elkel.
A helyzetet Judit mentette meg. - Nekem van egy ötletem - mondta. - Gondolom, abban egyetértünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amirõl nem tehet senki, még a rómaiak sem. De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön. - Remek ötlet Judit! - dicsérte Frenszisz. - Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat bátyám... ö... húgom. Bocs.
2006, 2005-ben nem látlak a hosszútáv eremény listáján, pedig akkor mehettél volna. Nem? Tényleg nem értem, mi a gond ezzel a szabállyal.
Ami kicsit megint más egy picit itthon, hogy kevesen várják meg az eredményhirdetéseket (lehet nyugaton is)... Gondolj bele, amikor 2 órát kell várni az első nőre, vagy 3-at a dobogósokra.... Elnélzést, de kint az első nő általában, az idójárástól független, bejön 1 órán belül...
Tavaly csak 40 percet kaptam a Salzkammergut Tropy-n az első nőtöl, a második, harmadik pedig velem jött.
Persze mindennek sok oldala van. Én is jobban örülnék, ha minden női mezőny legalab tízszer ekkora lenne... Sztem meg lehet találni a lehetőségeket, ahogy csapttársaink és te is megtalálod. Ha külföldön is. Legalább szélesedik a tapasztalatok palettája....
Véletlenül a koleszben leszek én is szeretnék pihenni. A beigért eső nem elég? :-)))) Vagy azt már elfelejtetted? Olvass vissza. Csak merem remélni, h annyira bejön, miint a DM-en.... :-))))
Ne feledd, hogy a szoba faláról a keresztet még nem vették le, minimum hozz két kaja előkóstolót és egy labort, ami a teszteli a kaját, amit megeszel. :-)))))