"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Ellenben tavaly azért volt a Honvéd első körös a lilákkal szemben, mert, ha a kupamásodik indulhat, akkor viszont a bajnoki ezüstérmes az előrébb rangsorolt...
Az hogy ki hol kezd, az ország rangsortól függ, azon belül pedig az UEFA kupában a kupagyőztest előrébb sorolják, mint a 2., 3. stb. helyezettet. Ezért kezd a Sopron a 2. körben, mi meg az elsőben. A kiemelésnél viszont a csapat pontszám dönt, így míg mi az első és második selejtezőkörben is kiemeltek vagyunk, a Sopron nem lesz az.
Ajánlólevele: gólkirályi cím [2005-06-11 19:48]Nagyszerű idényt tudhat maga mögött Horváth Dávid. Fiatal támadónk 21 góllal a Liga bajnokságban ezüstéremet szerző tartalék csapatunk házi gólkirálya lett, a PMFC elleni idegenbeli mérkőzésen pedig bemutatkozhatott a felnőttek között is. Az idény elején még a tartalék csapatban is alig kaptál lehetőséget, miért? - Sok volt a visszajátszó, így még a kispadra is nehéz volt odakerülni. Később aztán csereként rendszeresen pályára léphettem, és mert elég jól ment a játék, tavasszal már több lehetőséget kaptam. Sőt, a PMFC ellen bemutatkozhattál az élvonalban is. Mit gondolsz, ősszel továbbgyarapítod NB1-es meccseid számát? - Bízom benne, hogy igen. Az elsőcsapat játékoskerete ugyan még nem végleges, így egyelőre nem tudom, kikkel kell megküzdenem a csapatba kerülésért. Azon leszek, hogy az edző nekem is bizalmat szavazzon. Egy gólkirályi cím nem rossz ajánlólevél...Így 21 gólt szereztél, de vajon meddig jutottál volna, ha már ősszel is rendszeresen játszol? - Nehéz megtippelni, az biztos, hogy jobban megközelíthettem volna a negyvenes rekordomat. Ennyi volt a legtöbb gól, amit egy idényben szereztem, még az U17-es bajnokságban. Majd az élvonalban?! - Magam is ezt remélem.
Úgy legyen ! Csak ehhez is kell ám a rendezett háttér, hogy a játékosoknak csak a focival kelljen törődnük. Meg nem árt egy-két tapaasztalt játékos aki összefogja a csapatot, példát mutat és felnézhetnek rá (!) a fiatalok.
Mert a Fradi 1. korben kell hogy jatszon, hiszen ez megalazo!!!!!!! Ott volt mutkor a csoport kuzdelmekbe, es azok a csapatok ameikek nem voltak kezdhetnek a 2 korben hol itt az igazsag?? Egye a fene azokat akik ezt megszabjak!! Hajra Magyarorszag!!!!!
Gondolom én, hogy ő ülni fog. Ahogy szokta, nem? :). Tisztelem, mint sportembert a Lajost, de emberileg sajnos ő is benne van, hogy itt a tart a Fradi, ahol van. Minden szinten megújulás kell. Ha ez vezér áldozat legyen, ám legyen. A KOKO mondta a Heti Helyzetben, hogy ha a közönség azt látja, hogy dolgoznak, küzdenek és ebben némi szép foci is párosulna, akkor újra tele lesz/lenne a Fradi pálya.
Mindestre érdekes a jelenség. Nem tudom ki mennyire emlékszik az évvel ezelőtti állapotokra. Pintér Attila is drasztikus fiatalitásba szeretett volna kezdeni. Nem Pintér mellett beszélek, hanem a tényeknek. Egy biztos ez a keret, aki 3-4 éven át együtt volt, 1 bajnoki cim, 2 kupagyőzelem mellett a tavalyi tavaszi szereplés illetve az elmúlt szezon tavaszi katasztórfális teljeseítmény mellett jogosan távozhatnak. Évek óta mondjuk, hogy hol vannak a fiataljaink? Hát, akkor most álljunk mellé a fiatal társaságnak, és mutatsuk meg hogy mi is a Ferencváros. Nemcsak a jó időszakban vagyunk együtt, hanem a nehéz időszakban is. Tudom, ma Magyarországon ez nehéz megvalósítani, de nem lehetetlen. Tudom, kapni fogom a kritikákat, hogy naiv vagyok, meg túlságosan optimista. Ez van, ilyen vagyok. Egy örök optimista.
Egyébként, olyan de ja vu érzésem van. A Nyilasi első időszakára, amikor fiatal társasággal bajnoki címet nyertünk. Egy pár név: Balogh Tonó, Lipcsei, Telek Manci, Lipcsei Péter, Páling "sisak" Zsolt, Nagy Zsolt, Fonnyadt Zsolt, Wukovics Laci, stb. Komolyan mindjárt előveszem a videó kazit és megnézem, az 1991-1992-es bajnokcsapat teljes szezonját.
Kemenes a Fradiról, a kapusokról és a terveiről [2005-06-11 15:59]Mint arról honlapunkon már beszámoltunk, jó esély van rá, hogy visszatérjen klubunkhoz Kemenes Szabolcs. A ferencvárosi nevelésű kapus egy éve igazolt a Charlton Athletichez, ahonnan most kölcsönbe kerülne vissza az Üllői útra. A korosztályos válogatott hálóőrt korábban a 100%Fradi már bemutatta. Az alábbiakban ebből a cikkből idézünk. - Izgága gyerek voltam, akit egyetlen dolog ültetett le: a foci - mondta Szabolcs. - Mivel a szüleim fradisták, és én is a Ferencváros meccsein nőttem fel, így más variáció meg sem fordult a fejemben, minthogy a Fradiban kezdjek játszani. 1993-ban mentem le először a Népligetbe, és rögtön az első edzésen kijelentettem, hogy kapus akarok lenni. Meglepő egy kisgyerektől, hiszen ők inkább gólkirályi címről álmodnak, engem azonban inkább a kapusok tetszetős hárításai, repkedései fogtak meg. Kapuslétemre viszonylag sok gólt szereztem, korábban szabadrúgásokból is betaláltam, ám már nem vállalkozok az elvégzésükre. Tizenegyesrúgásoknál azonban gyakran oda állok a labda mögé.
"Normális ember nem áll a kapuba"
- Mint mindenkinek, nekem is van gyengém, de ez talán fiatal koromnak is betudható. Tovább kell erősödnöm és rutinosabbá válnom. Erősségem, hogy képes vagyok harcolni és dolgozni azért, hogy elérjem a céljaimat. Mindenen lehet javítani, csak komolyan kell venni a munkát, és tovább menni, hogy mind jobbá váljunk. Azt mondják a kapusok flúgosak, és én ezt nem is tagadom. Hiszen normális ember nem áll a kapuba azért, hogy rugdossák, ehhez elvakultnak kell lenni.
nem biztos, hogy annyira kell sajnálni a Lajost és szomorkodni, mert egy fiatal jön helyette. Ahogy hallottam Szabolcs is elég jó kapus és különben is ha nem most akkor pár éven belül ment volna/hagyta volna abba a Lajos. Szvsz jó ez így.
Egy történet Öcsi Bácsiról (Balczó András mesélte):
Az 50-es évek elején tombolt a Rákosi-rendszer, és csúcson volt az Aranycsapat. Természetesen a komcsik is szerettek volna részesülni a csapatot övező népszerűségből és szeretetből. Egy győztes meccs után maga Róth Manó is bement az öltözőbe, hogy gratuláljon. Öcsi bá épp a zuhanyzóban volt, és kikiabált: