Keresés

Részletes keresés

* Dot * Creative Commons License 2005.05.18 0 0 189

Sziasztok! :)

Most azért írok, mert lenne lehetőség televíziós szereplésre csillagszülött témában, csillagszölöttként. Akit érdekelne ez a lehetőség, írjon nekem a részletekért, csak arra kérem, hogy az idő szűke miatt ezt minél előbb tegye ;)

üdv! :)

Dot

* Dot * Creative Commons License 2005.05.18 0 0 188

Sziasztok! :)

Indítottam egy chatszobát a http://chat.gyaloglo.hu/ -n Csillagszülöttek címmel, csak gondoltam, szólok ;)

Namaste! :)

Dot (alias Delphine)

csen Creative Commons License 2005.04.12 0 0 187

http://www.indigok.hu/html/home.html
* Dot * Creative Commons License 2005.03.16 0 0 186

Nem, még nem ismertem, köszi a tippet! ;)

üdv :)

Dot

Előzmény: szomorce (185)
szomorce Creative Commons License 2005.03.15 0 0 185
(Bár a harmonet már bent van.)
szomorce Creative Commons License 2005.03.15 0 0 184
S ezeket ismered? http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108500&la=42505536 http://www.forum.harmonet.hu/viewtopic.php?t=264&highlight=indigo http://www.forum.harmonet.hu/viewtopic.php?t=652&highlight=indigo
Előzmény: * Dot * (183)
* Dot * Creative Commons License 2005.03.15 0 0 183

Köszi a tippet, de már fönt van ott is :), csak gondoltam, veletek is megosztom ;)

Szép napot! :)

Dot

Előzmény: szomorce (182)
szomorce Creative Commons License 2005.03.14 0 0 182

http://indigogyerekek.lap.hu

Kedves Dot!

Ez a topic nem egy forgalmas hely. Ha ajánlod az általad jónak tartott oldalakat ennek a lap.hu oldalnak a linkajánlójában, azt szerintem többen fogják látni - ha a lap szerkesztője is jónak találja őket.

Előzmény: * Dot * (181)
* Dot * Creative Commons License 2005.03.14 0 0 181
anyabanya Creative Commons License 2005.03.07 0 0 180
hát van délelött 4 és egy délután. Amugy Cs is magányos tipus, és ha valami nagyon nem érdekli, akkor azzal nem tud foglalkozni, akkor öt perc figyelem már csucsnak számit, de ha valami érdekli, akkor azzal órákon át képes foglalkozni. 300 oldalas könyvet kiolvas néhány nap alatt, de a nem érdekli lecke 2 oldalát egy délután alatt sem sikerül...
Előzmény: Lujza71 (179)
Lujza71 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 179

harmadikban hány tanárjuk van ?

Előzmény: anyabanya (167)
Lujza71 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 178

sziasztok indigosok

mindjár végigolvasom a topikot mi vicánál lefényképeztettük ,teljesen kék és nem a humanista fajtábol ,viszont igy imádom és miota tudom sok sok minden a helyére került

sajnos viszont magányos gyerek lett belöle ,egyszerüen nem tudja kezelni a korosztálya mondjuk nem is törekszik rá hogy kezeljék

néha sajnálom és remélem nem tesz a vállára megoldhatattlan feladatot a sors

egy vaslady kemény mint az acél

amikertunk Creative Commons License 2005.03.05 0 0 177
Előzmény: winemaster (165)
* Dot * Creative Commons License 2005.02.26 0 0 176
* Dot * Creative Commons License 2005.02.26 0 0 175
* Dot * Creative Commons License 2005.02.18 0 0 174
amikertunk Creative Commons License 2005.01.20 0 0 173

:) Szia! (Most olvasom...)

Előzmény: windermere (163)
amikertunk Creative Commons License 2005.01.20 0 0 172
Előzmény: winemaster (161)
ZsuR Creative Commons License 2005.01.19 0 0 171
Akkor a tanerovel kell beszeljel - valamit kozosen kell kitalalnotok. Nem ugy nez ki, hogy ez a "massag" elmulik, jobb minel elobb megtalalni azt, mi segiti a gyereket.
Nagyon kovetkezetesnek kell lenni mint a kettotoknek, hogy valami szokasrendszert tudjatok kiepiteni. Ha nem sikerul, nagyon nehezek lesznek az iskolas evei.

Ha terembol terembe mennek, akkor mar biztos felso tagozatos. Gondolom gondot okoz neki a fuzetek osszevalogatasa, melyik orara melyiket viszi - mig keresgel az agya kirandul mashova. Tudod az orai cuccait egy tokba tenni (fuzettarto, tasak, akarmi ami osszefogja az egy orara valokat)? Akkor a taskabol csak kikapja es megy.

Van egy tanivanyom, aki hasonlokkal kuszkodik, es ez a modszer segit rajta. Este bekesziti - az iskolaban meg kiveszi a taskabol az orara valo csomagot.

A tanarno mit ajanl?
Előzmény: anyabanya (170)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.17 0 0 170

az a baj..., hogy bevinni még beviszi a suliba, csak az egyik terembQl nem a másikba...

Amugy tényleg tud kiakasztó lenni ezt én is látom, sokszor nekem sem könnyü megörizni a hidegvéremet.Ö másként  szemlél mindent, másként szól a dolgoghoz és néha teljesen váratlanul mond egy két oda nem illö dolgot...Ülünk az asztalnál és Q felkiált, hogy meg van én kérdem mi van meg erre Q, hogy etiopia fövárosa (ö tudja mi) biztosan  oázisra épült...csak éppen senki nem beszélt erröl az asztalnál...vagy esti meseként az 5 éves öcsinek arról beszél, hogy vigyázni kell, mhogy nehogy elkapja az AIDS-t, mert akkor az immunrendszere tönkre megy...s ez megy a suliban is...Multkor leesett a falról egy nagy térkép a földrQl a, a tanitónéni Csabit és egy kis egyébként kissé hiperaktív osztálytársát küldte, hogy tegyék vissza...félóra múlva ott ültek még ketten a térképnél és arról beszélgettek, hogy mely földrászen milyen állatok élnek, amik máshol nem, s közben nagyokat röhincséltek (szerintem a kis társa akkor ült legtovább önszántából egy helyen)...itthon meg

Előzmény: ZsuR (168)
amikertunk Creative Commons License 2005.01.17 0 0 169

Ha nekem lenne ilyen csudaklassz fiam, bizony nem arra gyanakodnék, hogy ő lóg ki a sorból, hanem hogy az iskolával van valami baj. Mert ahogy írsz én azt látom, hogy ez az állapot nem a legtermészetesebb állapot, és pláne nem a fiad különcségéből fakadnak a kellemetlen körülmények. Lehet, hogy jobban érezné magát egy olyan iskolában, ahol együtt dolgoznak vele..., és még te is meglepődnél, hogy mennyivel jobb lenne körülötte minden. Szerintem ő tudattalanul tiltakozik a poroszos módszerek ellen! De persze az ilyen mártírságnak mindig maradandó következményei vannak, úgyhogy jobb lenne minél előbb...

ZsuR Creative Commons License 2005.01.16 0 0 168
Szia anyabanya! Igazan nagyszeru, hogy a gyereked ennyire tehetseges! Az meg igazan ka,r hogy a tanerovel nincs jo viszonyban. Probalj beszelni vele, hogyan segithene a gyerekedet abban, hogy lekuzdje a felenkeseget, es megszolaljon az osztalyban. Arrol is beszelj vele, hogy nincs joga megutni a tanuloit! Szegyen, leginkabb arrol arulkodik, hogy a pedagogusnak nincs eleg tudasa.

Ami meg a feledekenyseget illeti - segits a gyereknek abban, hogy kialakitson olyan szokasokat amivel emlekezni fog arra, mit is kell bevinni az iskolaba. Jo dolog este egyutt bekesziteni mindent (hany eves a gyereked?).
anyabanya Creative Commons License 2005.01.16 0 0 167

Csak félve kérdem, hogy mit tehetek érte, hogy kevésbé legyen problémás, s mitöl van, hogy vannak olyan pedagoguok, akinek helyböl ellenszenvesek ezek a gyerekek...

Az én fiam állitolag az, annakidején irtam is róla sokat. Ma már harmadikos és bár eszméletlenül nagy tudással rendelkezik mégis vannak pedagogusok, akiknél szinte lebénul...ha érzi azt, hogy nem szereti valaki, akkor annál nem is teljesit nem beszélve, hogy azt a tanárt is tökéletesen kiakasztja.

Pl ott van a környezetismeret...vaktérképen elmondja az összes megyénket, vagy a nagyvárosok zömét. Földrajzból többet tud, mint a gimis növére...Isemeri a földrészeket, rengeteg országot, félszigetet, stb, stb...hasonloképpen sokat tud történelemböl, biologiából, (vágót nézi néha és eszméletlen dolgokra tud válaszolni pl, mikor épitették  a Pizzai tornyot). Ennek  ellenére jó, ha lesz hármas környezetböl, mert nem szólal meg, vagy csak halkan, mert sorozatosan elfelejti bevinni a füzetét, ellenörzöjét...volt, hogy a tannéni meg is pofozta, mert neki szemtelennek tünt az, amiként egyébként ö szokot viselkedni...

Egyébként is jellemzö rá, hogy ha nem stabil az érzelmi környezete, akkor könnyen leblokkol, ami nem igazán jó...

winemaster Creative Commons License 2005.01.16 0 0 166
Egyébként a modern emberrel foglalkozó tudományok, szociologia, pszichológia esetükben egy ponton sem érvényes természetesen. / probálkoztak valamiféle ismert betegségcsoportba sorolni, elnevezni /hiperaktivitás, antiszociális viselkedés, autizmus stb/ de aztán rájöttek ennek tarthatatlan voltára, és annyiban is maradt a dolog.
winemaster Creative Commons License 2005.01.16 0 0 165
Ezek az emberek felismerik egymást, és ezzel csökken a magányérzetük valamelyest.
winemaster Creative Commons License 2005.01.16 0 0 164

Többféle megközelités van. Egyesek szerint /kereszténység/ mindenki égi származásu eredetileg, más tanok azt állitják hogy vannak égi és más egyéb régiokbol érkezett lelkek ez a pesszimistább megközelités szerintem. / bár a megváltás lehetösége számukra is nyitott csak nehéz mert nem igen akarnak ök ezzel élni, talán ök akik irtoznak mindenféle magasabb gondolattol és a csak a mindennapok fizikai létében óhajtanak tevékenykedni. Ez nem feltétlenül minöséget jelent, de magyarázat lehet, mint ahogy ök lehetnek lefokozott, mélybe süllyedt égi lelkek. Ebben nem tudok állást foglalni mert nincs közvetlen tudásom róla, és általában szeretek magam meggyözödni a dolgokrol.

Az indigóság az aura szinére utal, sokan ennek létét is tagadják pedig az ember fizikai léte már a modern tudomány elött is tulhaladott álláspont de a valóság a tömeg számára közömbös. Nem szeretem ezt a szót hogy küldetés. Önjelölt próféta rengeteg van, és a téritöket sem szeretem.  De ha figyelembe vesszük az emberek és az emberek csoportjainak müködését,  ha valami szokatlant, megmagyarázhatatlant látunk az feltünö, persze ha nyitott tudattal járkálunk. Ilyen az indigóság kérdése. A kérdésedet kiböviteném kicsit, miszerint mindenki tömegember e aki nem hisz ebben? Igen, valószinü de nagyon sok esetben a legnyomorultabb tömegember is az uj fajhoz tartozónak érzi magát. Az outsiderségböl nem fakad az indigó lét, viszont sajnos ma az indigó létböl eleve outsiderség következik, a leirtak alapján egyértelmü hogy miért.

Előzmény: windermere (162)
windermere Creative Commons License 2005.01.15 0 0 163
Ja, szia ami :))
Előzmény: amikertunk (160)
windermere Creative Commons License 2005.01.15 0 0 162

Mit értesz égi származás alatt?

Egyébként sokban egyetértek veled. Viszont, amit írsz, az alpján mindenki, aki nem tömegember, az indigó? Az állandó outsider, az indigó? Az is, aki nem hisz az "indigóságban", abban, hogy ezeknek az embereknek valamiféle küldetése lenne?

Előzmény: winemaster (161)
winemaster Creative Commons License 2005.01.12 0 0 161
A fizikai test sorsa a leromlás, ez nyilvánvaló, a fejlödés szerintem az ember éberségének a szintjével mérhetö, ha nem vakon hanem világos tudattal él a világban.  / ez ugyanis örök, minden más mulandó, megcsináltad egyx, kész a rendet magadban helyreállitottad/ Az indigo jelenség kapcsán  szembetünö hogy az emberek zöme mennyire lefokozott tudatállapotban van, egyfajta zombiként viselkedik, tömegember, annak minden vonzatával. Ugy látom ezek a "problémás" emberkék pont azt nem fogadják el amire az egész világ, annak nevelési, intézmény, stb rendszere épül, a tekintélyelvüség, annak van igaza aki hangosabb, erösebb, vagy bizonyos pozicioban van. / akinek nem világos menjen el egy bármilyen közösségbe és ott szálljon szembe az erös emberrel ha egy nyilvánvaló tévedése van valamiben, nem sok támogatója lesz. A mai társadalmat nem a tudás hanem a tekintély kormányozza/ .- Aki éber tudatállapotban a saját törvényei szerint él , legyen bármennyire jó ember, ahol lehet el fogják gáncsolni mert mindenki veszélyt lát benne, a tömegembert zavarja ha homályában háborgatják, noha tudja hogy elveszett, de akkor vesszen mindenki, mi az hogy van más lehetöség is. Amig lehet enni, inni a világot kizsákmányolni, csak semmi örök dolgot létrehozni.  Jézus sorsa ismétlödik ujra meg ujra, a tömeg vak, kiszámithatatlan, személytelen és gonosz, és a tömegember az antikriszus bélyegét hordja magán. Nehogy valaki ezt téritö vagy más meggyözö szándéku szövegként értelmezze de talán közelebb visz a jelenséghez, és hogy ahol tudjuk, segitsük azokat akik megörzik magukban az ember égi származását.
Előzmény: amikertunk (157)
amikertunk Creative Commons License 2005.01.11 0 0 160

Sziasztok! Jó látni titeket! Bárcsak másokat is láthatnék, akikkel régebben beszélgettem itt az indexben. De hát az élet ennél kegyetlenebb, ha jól sejdítem.

Amit írtok, arról csak az jut eszembe, hogy soha nem tudhatjuk, hogy a pozitív eredmények a fejlődésünk következményei, vagy isten adományai.

...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!