Keresés

Részletes keresés

HHapci Creative Commons License 2004.05.08 0 0 1519
Lehet hogy nálatok igen de a többi áramszolgáltatónál mi a helyzet?
Mert nem csak az Elmü létezik nem?
Nemtudom mit szolnának ahhoz ha beállítanál hogy kérek 3*40Ampert éjszakait. Nekem az 1 fázis 32Ampert intézték vagy fél évig.
Eleve éjszakaira nem is célszerü rákötni mivel nincs semmi puffertároló. Nem kényelmes a használat.
Szerintem felesleges ezzel foglalkozni.

Üdv

Előzmény: szöszmösz (1510)
Péter az állat Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1518
Szia!

Nézz utánna a höszivattyús fütésnek. Az sem olcsó, de hosszú távon valszeg jobban kijössz vele mint egy elektromos kazánnal, föleg ha netán van kút is a telken, vagy természetes víz a szomszédban.

Előzmény: fortune (1498)
IIdikkerék Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1517
T. villanyász Urak!

Kis segítséget szeretnék kérni egy hozzáértőtől!
Kellene nekem egy kis kerti medence gépészetének kapcsolási rajza. Ha szükséges, megadném, hogy milyen kütyük vannak meg hozzá.
Előre is köszi.

szöszmösz Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1516
Azt nem tudom, miért rakják át az irodákat a plázákba, mert egy hónapja a csepeli iroda is átköltözött a Csepel plázába. Meg még a télen összevontak 3 délpestit, az meg ment az Europarkba. Ott van még az Eurocenter a Pólus, meg a Campona.
Egyetlen pozitívumuk, hogy legalább állandó és hosszú a nyitvatartási idő, még hétvégén is.
De a technikus általában amúgy is csak négyig van jelen. (Ha egyáltalán jelen van) :)
Előzmény: Lacivill (1515)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1515
Gratula!!
A Pesti uton épültre gondolok.
De holnapután bezár az árkádban is . és 10 nap múlva mehetsz a sóhivatalba akármiért is.
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1514
Ha most mint ügyintéző beszélgetnénk, azt kellene mondanom, "megadom a panaszmenedzsment levélcímét". :))
Egyébként a XVII. ker-ben melyikre gondolsz? Nem tudom, tudsz-e róla, hogy 1 hete már a XVI. kerületi (Arany János utca) is bezárt, lehet menni az Árkádba. :)
Előzmény: Lacivill (1513)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1513
IIgen nagyon . Budapest legnagyobb és dinamikusan növekvő XVII: kerületében felépítettek egy nívos ügyfélszolgálati irodát, a fogyasztók pénzén, és kb. egy év után bezárták,és a XVI. kerületbe kell elkutyagolni mindenért.
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1512
Hali!
És meg vagy elégedve? :)
Nem Gyömrőn, Budapesten. Ez központi call center, nálunk csörög, ha hívod a számládon látható kék számot. Meg a zöldet is. :)
Előzmény: Lacivill (1511)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1511
Szia Szöszmösz!
Ponz most kaptam az Elműtől tájékoztatást, hogy mi mindannyian mennyire meg vagyunk elégedve?
Véletlen nem Gyömrőn dolgozol?
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1510
Nincs már az a megkötés sem, mint régen, hogy csak fűtő, ill. hőtárolós cumókat lehet rákötni az éjszakai áramra. Jóformán rákötheted a hajszárítódat, meg az elektromos fogkefédet is, lényeg az, hogy fixen. Annyi már csak a kérdés, hogy ennek van-e értelme? :)
Előzmény: Lacivill (1507)
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1509
Ilyen nincs, hogy nem engedi az elmű a hálózatra kapcsolást. Minden csak pénz kérdése. :)
Előzmény: HHapci (1502)
fortune Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1508
Köszönöm, hétvégén rákérdezek.
Üdv,
f.
Előzmény: Lacivill (1507)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1507
Irtad, hogy elműs a szerelőd, utána kéne nézni, hogy éjszakai áramra beköthető-e. Akkor már csak a fele az áram. Azonkivül lehet, hogy házilagosan is elkészíthető egy ilyen "készülék".
Végülis egy horganyzott tartály kell, vagy rozsdamentes lemezből+hőszigetelés kőré+fűtőtest bele+vezérlés+szivattyú.
fortune Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1506
Bocs Lacivill, nem cic.
Előzmény: fortune (1505)
fortune Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1505
Lacicvill,

az általam írt márkák stimmelnek?
Van más ötleted?

Azért akarom magam meggyőzni erről, mert úgyis fával tüzelnénk, rengeteg van. Tényleg csak melegvízre+éjszakára kellene.

Előzmény: Lacivill (1504)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1504
Fortune:létezik ilyen berendezés, amely árammal fűt, valóban ma még kb 4*annyiba kerül vele a fűtés mint a gázzal. Azonban:
magyarországon a villanyáram jelenleg többe kerül mint az Unióban viszont a gáz fele annyiba.
Ebből következik, hogy 2-3 éven belül a gáz mai áron a duplája lesz, viszont a villany marad.
fortune Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1503
Közben nézelődtem a Neten.
Laing (www.laing.hu) és Stiebel-Eltron elektromos kazánokat találtam. Előbbi olcsóbb (cca. 250), utóbbi drágább (400e). Ha jól értem, ez pont az amit keresek. Majd utánamegyek. Célszerű 3 fázis.

Miért nem engedi a bekötést az áramszolgáltató? (Mondjuk ezt könnyen kiderítem, mert ELMÜ-s ember szereli a rendszert.)

Egyelőre még csak barátkozom a gondolattal és mérlegelek, de nagyon felhúzott a monopolhelyzetben lévő gázszolgáltató a díjszabásával (óráig kiépítve 90e Ft alaphozzájárulás + 60e+ÁFa m3/h-ként ami nálunk 3,5-re van tervezve és akkor még csak az óránál vagyunk kint a kertben). De főleg a velünk használt hangnemmel+hozzáállással volt gond.
(8 kilométerre tőlünk már egy másik szolgáltató van, aki pont akciózik és 90 ezer lenne tutto kompletto - de hát nem 8 km-rel arrébb lakunk).
Úgyhogy még nem tudom elfelejteni... Lehet hétvégén majd lehiggadok.

Előzmény: HHapci (1502)
HHapci Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1502
Szerintem felejtsd el. Átlagosan 4 év alatt elfogyasztja a gázbekötés költségét, meg nem biztos hogy az áramszolgáltató engedi a hálózatra kapcsolástát, amúgy szerintem nincs is ilyen, esetleg csak hőtárolós kályha.
Esetleg valami puffer tároló lenne jó.
Én is abban gondolkodom, de mé nem jutottam sokra.
Üdv
Előzmény: fortune (1498)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1501
Nem egy komplikált dolog egy ilyen vezérlést készíteni, de lehet, hogy nem lenne olcsobb, mint 1 plusz szivattyú -ahogy egészségedre kollega irta-, ha mégis egy szivattyúval kellene megoldani akkor majd alkotok egy rajzot. Szerintem 2 db 230 -as relé kell hozzá,aminek 2 nyitó 2 záró érintkezője van, és egymást reteszelve müködnek.
HHapci Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1500
Szerintem két szivattyu egyszerübb lenne meg jobb is.
Üdv
Előzmény: STEV11 (1497)
szürkesün Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1499
OFF
Csak a rend kedvéért: 1500
fortune Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1498
Elnézést előre is az esetlegesen túl amatőr kérdésért.

Létezik csak árammal működő kazán? Vagyis ami olyan, mint egy tárolós gázcirkó, csak gáz helyett áramot használ a melegítésre?

Lesz egy fatüzelésű kazánunk, ami a fűtés kb. 70%-át viszi majd. Szeretnénk viszont egy rásegítőt, ami éjszaka/távollétkor, vagyis amikor nem tudunk tüzelni vinné a fűtést. Tehát ugyanazon a rendszeren (csövek, radiátor, stb.) működne. Eddig gázban gondolkoz(t)unk, de most kaptuk meg a gázbekötés árát (400e), illetve a gázkazán, szerelés, kéménybélelés, stb. költségvetését. Van a gázcirkónak alternatívája? Ha van, tudtok kb. árat, típust, stb. mondani?
Köszönöm.

f.

STEV11 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 1497
Sziasztok '

Segitség kéne adott két ház meg egy kút fúratva
a gond ott kezdődik hogy nem szeretnék használni egymás áramát . tehát a vezérlés ugy kéne megoldanom ha az egyik megnyom egy kapcsolot a másik oldalrol hiába a kapcsolgasson a vezérlés tőle addig nem kap fázist amig az első le nem kapcsolta a szivattyut
a viz elosztásra mágnesszelepre gondoltam
létezik belőle Válto tipusu is ez jo lenne a vezérléshez ha nem ugy müködne hogy az egyik lábára fix fázis kell és a maradék 2 re adod a nullát evvel szabályozva az átfolyó viz irányát .

a tápellátási gondnál mágneskapcsolóra gondoltam
ha valaki tudna segiteni tipus vagy bármilyen ügyben örömmel venném minden megoldás érdekelne

köszi előre is

üdv

Steve

Előzmény: szöszmösz (1496)
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1496
Az első kötési pontig. Az meg a tetőtartó/falihorog. A méretlen gerincvezetéket is cserélheti a szerelő, ilyenkor csak a plombapótlást kell bejelenteni.
Előzmény: Lacivill (1495)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1495
A mérőig már nem a szolgáltató tulajdona, régebben így volt?
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1494
A tulaj.
Előzmény: Lacivill (1493)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1493
De ki fizeti a szerelőt a tulaj, vagy az ELMŰ
szöszmösz Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1492
Oda nyilván elég.
A tetőtartónál jóformán elég a szerelő, ha nem kell toldani a vezetéket.
Előzmény: Lacivill (1491)
Lacivill Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1491
Én arról a földkábeles megoldásról beszélek amikor már a telken belül van lakóparkoknál "gyárilag" kiépítve. Oda elég egy mezei reg.szerelő.

Mi van akkor ha régi háznál a tetőtartónál van gond a vezetékkel? ELMŰ feladata?

szöszmösz Creative Commons License 2004.05.06 0 0 1490
Neked még szerencséd volt. :)
Előzmény: TOM (1488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!