Hetvegen voltunk a Petesmalmi Vidrarezervatumban, minden kedves termeszetfotos topiclakonak ajanlom nagyon a figyelmebe. A hely Nagyatadtol (Bp. Gyekenyes vasutvonal Somogyszobi atszallassal, de kocsi erosen javasolt ;-) kb. 15p kocsival, egy regi halastorendszer (Szechenyi birtok volt), ahol ugyan van halgazdalkodas, de elsosorban vidra es madarrezervatum. Van egy kiepitett tanosveny, 3 leskunyho, magasles.
Amit latni lehet: recek, gemek, kocsagok, golyak (feher es fekete is), reti sas, szarvas, oz, diszno, roka, nagy szerencsevel es turelemmel vidra, stb. Nagyon sok madar van. + A novenyvilag se kutya (nadas, egeres laperdo). Sikerult (? ez majd elvalik ;-) kakasmandikot is fotozni, ep most nyilott.
Van belepo (normal 1000/nap, diak 300), ezt leszamitva szabadon latogathato, naponta 10-18 ora kozott. Lehet kerni vezetest is, a teruletkezelo egy nagyon rendes derek ember, es a szakmajahoz is ert, szakszeru felvilagositassal szolgal. Ja, es vannak haziallatok is, illetve par szelid (serult) vadallat (goreny, nyest, vidra, heja). Csaladi programnak is tok jo. ;-)
Ha lesznek ertekelheto fotok a kiruccanasrol, akkor majd mellekelem oket etvagycsinalonak.
Igazság szerint én még csak a napnak a lemenését tudtam megfigyelni. Mint ahogy látjátok ilyenkor még nem szoktam aludni, ebből az következik, hogy elmulasztom a napfelkeltét. Bár lassan már azt is meglátom.:-)
Géza! Én nagyon szeretem fotózni a hajnalokat, naplementéket, néha tényleg olyat produkál a természet, hogy utánozhatatlan... Nekem is mondták már a képeimre, hogy giccsesek, de nem baj, épp a szépséget akartam megörökíteni, akármennyire közhelyesnek, vagy giccsesnek tűnik is... Ha szereted az égbolt csodáit, akkor nézz bele feltétlenül a Felhők című rovatba!
Sziasztok
Most olvastam először ezt a topicot és nagyon szimpatikus társaságnak tűntök. Én egy lelkes amatőr fotós vagyok és imádom a naplementéket, különösen ha mindez ócánok partján történik. Van is egy pár képem. Viszont korábban találkoztam egy párszor azzal a kifejezéssel, hogy giccs. Biztosan értitek miről beszélek. A problémám az, hogy én nem értem. El tudná nekem valaki magyarázni, hogy mit is értetek "ti fotósok" ez alatt. Előre is köszi és bocs a béna kérdésért.
Nem úgy gondoltam, hogy csak a természetfotósok jöjjenek, hanem bárki, aki szeret fényképezni.
Hiszen egy ilyen túrán az öreg présházak, pajták, paraszttornácok, kastélyok, a vizek, patakok világa, a Kis Balaton, a békák, madarak, a pecások, a hajósok, vitorlások, a nádasok, az öreg templomok, a vén fák, üde virágok, formás levelek, harmatos pókhálók, varázslatos napfelkelték és naplementék, fantasztikus felhők, netán zivatarok, a piacok népe, elkapott öregek és gyerekek Somogy, Zala és Veszprém megye tájain mindenütt csalogatják a kattintgatni vágyókat.
Ha március végéig összejönne 10-15 fő akkor értelmes belevágni.
Nagyon jó ötlet, és remélem hogy összejöttök egy ilyen alkalomra kedves természetfotós társak. Én sajnos Májusra tervezek egy Duna Delta kiruccanást, mert mint tudjátok, ekkor költenek a vízi madarak meg nyílnak a virágok meg a természet zöldje friss színét mutatja...:o)
Gyöngyvirág Drága, az ember nem szívesen dicsére magát a kelleténél jobban! :-)
Ha részetekről meg lesz a szándék, a többit nyugodtan rámbízhatjátok! 32. éve dolgozom utazásszervezőként, egy fotósétás hétvégénél szerveztem már valamelyest komolyabb dolgokat is.
Jó szervező vagy:) Köszönjük az ötletet, biztos vannak nálam mozgékonyabbak, akik élnek ezzel a lehetőséggel, én nem valószínű, hogy elmehetek. Pedig elég csábítónak tűnik...
Mit szólnátok, ha május végére szerveznék egy hosszú fotós hétvégét ide a Balcsira?
Annyi szép helyet ismerek! Arra gondoltam, hogy péntektől vasárnapig jönnénk össze egy olcsó, de jó vízparti üdülőben, mondjuk félpanzióval. Péntek, szombat fotózás, kocsikkal körbejárnánk a déli és az északi partot, bárhol kattintgathatnánk, aztán szombatra megbeszélném egy profi fotólaborral, hogy este eljönne a negatívokért és másnap némi fürdőzés után a kész képeket közösen kiértékelnénk. Vagy a hívást ki-ki otthon elrendezi és a képekkel később itt találkozhatnánk.
Mit szóltok hozzá?
Ó, köszi a címet! A neve ismerős Az év természetfotósa kiállításokról, többször láttam kint a képeit, s el is nyerte a címet, ha jól tudom. Na, akkor nézelődöm.:)
Ne tunjon el ez a topic, legalabb valami szep kepet dobjatok fel. Ja, es egy kerdes is: Szerintetek miert lett a teli havas tajkepemen a ho, az eg keksegehez hasonlo kekes arnyalatu ? (Ha nagyon alap a kerdesem, ne ijedjetek meg: nagyon kezdo vagyok.)
nanáá, hogy tetszett...
ilyenkor tél végén egyre jobban ki vagyok száradva már, vágyódom a lebegés, a nagy kékség után...MInden ilyen kép pici gyógyír a szomjúságra, jöhet a többi is :)))
Hűha, micsoda propagandát csaptunk..:)
Hangaroa örülni fog, elvégre nő kedvenc szabad- és munkaidős helyének látogatottsága! :)))))
Köszönöm, hogy tetszett, sőt, Örülök, hogy tetszett a fotó!
Sajnos scannerünket kölcsönadta a párom, most akarunk venni egy jobbat, mert ez kicsit szarakodott már amúgy is... Ha meglesz, akkor majd belinkelem azt az oldalt, ahova kiteszem a víz alatti-feletti búvározásos fotókat...:)