Egyrészt ettől még messze vagyunk, mert a rendszerváltás idején az Ikarus még jó brandnek számított (s utána is egy jó darabig), s azóta csak egy generációváltásnyi idő telt el.
Másrészt sokan szeretnék ezt a brandet tulajdonolni most is, mint mondjuk az Oriont... De pont azért mert, nehéz felépíteni egy új piacot, ez az Ikarusnak sem egyszerű, legyen bár mögötte elég tőke, s modern technológia - de a piaci verseny nem egyszerű dolog, látjuk mindannyian.
(Én is elégedetten dőlnék hátra a birtokában az íróasztalom mögött.)
18.850-ért van ilyen használtan , de 170.000km-el és már 6+ éves, jön le a lakk, repedt panoráma tető és ez USA-ban gyártott változat...
Értem én hogy ez van akinek azt igazolja hogy extrém az értékvesztés, számomra meg csak azt, hogy a szarért nem lehet sokat kérni, söt szerintem még ez is sok érte...
Így van...és ezek is korai USA példányok, vagy bálaesetből feljavítottak...a klasszikus, 3 éves lízingből visszavett, garantált futásteljesítményű és dokumentált előéletű atz drága...
De vásárlok, mindig is volt autóm és többször is újat vettem, vagy nagyon fiatalt, vagyis ha valakit ez érint akkor az én vagyok...
Használt autó vásárlóként csak az érdekel, hogy aktuálisan mennyibe kerül egy ugyan olyan új, új autó vásárlóként meg igyekszek olyat venni, ami esetében az sem baj, ha hosszan meg kell tartanom, nem érdekel maga a vélt eladási ára.
Ti nagyon szerencsések vagytok ott Magyarországon, mert a kontinens nyugati felén ezeket a kocsikat ennyiért nem lehet megvenni. Egy normálisabb állapotú '21 H2-es autóért, ha nincs még benne a világ kilométere, simán elkérnek 25k eurót, a '22-esek most 28k környékén indulnak.
A most 9 millióért megvehető négyéves Tesla új ára akkor valóban 20 millió volt, de ma már inkább csak 16
Nem voltam alapos. Én M3LR-t értettem, de az LR-t nem írtam oda, és az most is 20 felett van új áron. Mondjuk az is tény hogy a 7 misi 4 évesen az inkább SR, az LR meg inkább 9 környéke.
Nem hülyeség, egy mostani vásárlót ez mind nem érdekli. Van az új ár, meg a 3-4 5 éves használt ára. Az érdekli. Ha újat vesz, fogalma sem lehet arról, hogy mennyi értékvesztése lesz, hisz ezer dologtól függ...lehet hogy ha hagyományosat vesz, az lesz gombokért eladható 3-4-5 év múlva, lehet hogy nem...a z autó vásárlás nem befektetés.
Lényegtelen a mai vásárlóknak, hogy mi mennyibe került régen. Ha most akarok venni egy autót, akkor a mostani árát hasonlítom egy mostani pár éves használt árához.
Mert mint írtam, az áresés, hajtástól függetlenül azokat a típusokat érinti, amik szarul sikerültek. Ami jó autó, az jó ártartású...Rossz és jó példa van mindkettőre..