Ti nagyon szerencsések vagytok ott Magyarországon, mert a kontinens nyugati felén ezeket a kocsikat ennyiért nem lehet megvenni. Egy normálisabb állapotú '21 H2-es autóért, ha nincs még benne a világ kilométere, simán elkérnek 25k eurót, a '22-esek most 28k környékén indulnak.
A most 9 millióért megvehető négyéves Tesla új ára akkor valóban 20 millió volt, de ma már inkább csak 16
Nem voltam alapos. Én M3LR-t értettem, de az LR-t nem írtam oda, és az most is 20 felett van új áron. Mondjuk az is tény hogy a 7 misi 4 évesen az inkább SR, az LR meg inkább 9 környéke.
Nem hülyeség, egy mostani vásárlót ez mind nem érdekli. Van az új ár, meg a 3-4 5 éves használt ára. Az érdekli. Ha újat vesz, fogalma sem lehet arról, hogy mennyi értékvesztése lesz, hisz ezer dologtól függ...lehet hogy ha hagyományosat vesz, az lesz gombokért eladható 3-4-5 év múlva, lehet hogy nem...a z autó vásárlás nem befektetés.
Lényegtelen a mai vásárlóknak, hogy mi mennyibe került régen. Ha most akarok venni egy autót, akkor a mostani árát hasonlítom egy mostani pár éves használt árához.
Mert mint írtam, az áresés, hajtástól függetlenül azokat a típusokat érinti, amik szarul sikerültek. Ami jó autó, az jó ártartású...Rossz és jó példa van mindkettőre..
Ezek az Ikarus E-buszok jók, a leközölt adatok reálisak, igen közelről láttam őket. Inkább ott látom a nehézséget, hogy az Ikarus ilyen hosszú szünet után megjelenjen a külföldi piacon, felépítse a megfelelő szerviz és garanciális hátteret - a gyártási kapacitás meg van. De van erős konkurencia is. Természetesen a típusengedély megszerzése nem könnyű, szigorúak a feltételek, nem energetikai szempontból, azzal nincsen gond.
Szerinted hányszor tankolnak az országban naponta, vagy akár hetente, de mi van ha ezt a kiterjesztjük a bolygóra ?
22 millió 2 év alatt az 11m/év, az kevesebb mint 1m havonta. Nem ismerem a pontos adatokat, de szerintem csak magyarországon ez alatta van a tankolások számának.