A holland közszolgálati televízió bejelentette, hogy Szlovénia, Izland, Spanyolország és Írország példáját követve Hollandia nem vesz részt a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon, amennyiben Izrael is a mezőny tagja lesz – számolt be róla az Euronews.
Ausztriában élő fiam mondta, hogy a közvélemény szerint a németek szabotázsakciója volt, hogy ők nyertek. Így akartak kitolni szegény osztrákokkal, hogy nekik kelljen rendezni a jövő évi versenyt. :-)
Kiscsávó megpróbálta utánozni a kontratenor énektechnikát. Szerintem borzalmas volt. Van egy nagyon dekoratív külsejű lengyel, akinek ez tökéletesen megy, Jakub Józef Orlinski. Bár neki van énekhangja. Meg tanult énekelni.
Pocsék ez az osztrák dal. Konkrétan hallgathatatlan!
Mondjuk nevetséges volt , hogy az izraeli dal majdnem megnyerte a szánalomszavazatokkal. Ez olyan volt , mint , mikor pár éve az ukránok megnyerték a versenyt szintén szánalom szavazatokkal és idén is azért végeztek egész jó helyen. Izland nulla ponttal zárta az országonkénti szavazást és csk az össznépi szavazáson kapott pontok miatt nem lett utolsó. Pedig - szerintem - nem volt rossz a daluk. Az össznépi szavazáson a svájciak és az angolok nulla pontot kaptak. Amúgy érdekes , hogy pár évvel korábban voltak az osztrákoknak egy Zoe nevű indulójuk , aki szintén francia nyelvű dallal indult.
Viewers watching in eligible countries not participating in the Contest are able to vote in each Semi-Final and the Grand Final.
All viewers in non-participating countries can vote using the official Eurovision app or go directly to www.esc.vote – the voting hub for the Eurovision Song Contest. Both app and website will provide the correct voting method for all eligible countries automatically."
A honlapon szavazatonként 99 centért lehet szavazni, összesen 20 szavazatot lehet leadni, azaz 20X99 centért, magyar bankkártyával. A 20 szavazatot lehet akár mind ugyanarra az elöadóra leadni.
Lehet az app-ban is szavazni, hogy ott mennyibe kerülhet a szavazat, azt nem tudom.
Ez nem tudom igaz-e, egy kommentben olvastam, hogy a döntőben bármelyik országból lehet szavazni, azok is, akik nem vesznek részt, és ezen összes országból érkező szavazat 1 országnyi televoting szavazatot tesz ki.
Akkor Magyarországról is lehet szavazni a német színekben induló magyar testvérpárra.