Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2023.04.06 0 0 136697

MASAT sem volt egyszerű, ott írtak a tervezésről is bőven.

Előzmény: Qqberci (136696)
Qqberci Creative Commons License 2023.04.06 -1 0 136696
Előzmény: Qqberci (136695)
Qqberci Creative Commons License 2023.04.06 -1 1 136695

Lehet, hogy porított mekkelekkel vonták be...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (136693)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.06 -3 0 136694

Itt már annyi az elcseszés, hogy már nincs rendelkezésre álló vastagság, pedig az egész simán elfért volna a falban, ha van megfelelő kommunikáció és nem hagyjátok a kőművest "mink így szoktuk eztet csinyáni" üzemmódban dolgozni.

Vékony OSB-ből csinálj egy nyitható ajtót a villanyóra elé, az megvédi a naptól. Az OSB-t viszont megvédi a víztől és az UV sugárzástól bármelyik olcsó kültéri festék. Hőszigetelő réteg 5 centi grafitos EPS alatt nem ér szinte semmit, neked viszont már nincs 5 centi helyed.

Előzmény: Laurus nobilis (136685)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.06 -1 0 136693

"Az ATL-1 magyar műhold pont az ilyen nagyon vékony főszigetelő anyagokat tesztelte-teszteli."

Szólj, ha lesznek nyilvános eredmények, rég nevettem már egy jót.

remélem hőszigetelő festék és aerogél por/törmelék is van a tesztelt anyagok között.

Előzmény: Qqberci (136681)
Atis57 Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136692

Szia!

Úgy látom ez kész áramkör .--Igy  tennék egy mágneskapcsolót a lakás áramkörbe. A behuzó tekercsét meg a hálózatra kötném

Ekkor a generátor nem tudja a lakást is táplálni.

Előzmény: faxelektro (136691)
faxelektro Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136691

A mérőtől a táp az emeleti bisztositék táblába jön be és onnan van levezetve az üzletbe.Az átkapcsoló bekötési rajza.

https://prnt.sc/Y2b0AYXnbnl1

https://prnt.sc/VUMxA2cTjbUq

Előzmény: Atis57 (136690)
Atis57 Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136690

Szia!

A mérő utáni vezeték közös ?  A generátort mi inditja?

Mert ebben az esetben a lakást egy mágneskapcsolóval le kell választani.

Én ebből a rajzból indulnék ki, és egy +mágneskapcsoló a lakás leválasztására

Az inverter =generátor, a fogyasztó =üzlet, s mégegy Mk3 a lakásnak ,ami csak a hálózati helyzetben van behuzva.

Előzmény: faxelektro (136689)
faxelektro Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136689

Egy PPANZER 7,5kW-os RD10910EX generátort kell be kötni amivel automata ATS-átkapcsoló van egy lakás áramszűnet esetén kell űzemeljen. A gond az,hogy a földszinten van egy élelmiszer űzlet és áramszűnet esetén csak az űzlet működne mivel az kb.6-7kW az összfogyasztása. Az emeletnek is kűlön bisztositék táblája van és az űzletnek is. Ugy kell megoldani,hogy áramszűnet esetén csak az űzletet tálálja a generátor.  Köszönöm a segitséget.

Laurus nobilis Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136688

Az összevetésed végül is azért efféle irányt mond. De ez már úgy is a múlt.

Előzmény: Garashan (136687)
Garashan Creative Commons License 2023.04.05 0 1 136687

Hát szerintem jó nagy marhaságot mondott a kőműves. Nincsenek ekkora különbségek.

A teljesség igénye nélkül:

λ_eps: 0,040 W/mK
λ_xps: 0,035W/mK
λ_kőzetgyapot: 0,037 W/mK
λ_eps-grafit: 0,034 W/mK

Gyártónként és termékenként eltérhetnek az értékek.

Előzmény: Laurus nobilis (136685)
Laurus nobilis Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136686

Egyedi a méret a 90 éves ajtóhely okán. Eleve a saját legyártás volt a racionális elképzelés, most meg már költségvetési vonalon is ez van.

Előzmény: Mr. Pepe00 (136683)
Laurus nobilis Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136685

A hőszigetelés elé lóg még ki a doboz is maga, szerintem a kőművesek raktak szélesebb falazót belül, mint tervezve volt :). Ez egy korábbi ajtónyílás egyébként, tehát adottságként került ide át. Szerelőm is csodálkozott, előtte úgy számoltuk, hogy kb. a vakolt falsíkba fog esni az egész max. És nem.  Viszont mellette meg járda tervezett, ezért IS a sakkozgatás a centikkel, meg hogy érdemes-e, ha igen, hogy. Meg azért mégse ütközz már bele stb. A kőművesek saccra azt mondták korábban, hogy mondjuk a 10 centis XPS kb. felér egy 15 centis EPS-sel és/vagy az általunk a falra rakott 16 centi kőzetgyapottal, de nem ellenőriztem a valós paramétereket. 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (136680)
Garfield007 Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136684

De-de, ebből él. Hülyeséget kever egy kis senki nem gondolt volna rával és paff el is magyarázza. 200-as IQ :-)

Előzmény: Jahno (136679)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136683

Lehet kapni klf. müanyag takaróajtókat, ezzel lefedheted és ha van hely még szigetelést is ragaszthatol rá.

Előzmény: Laurus nobilis (136677)
trebront Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136682

ha a hőszig és a műanyag doboz között van még hely, azt tömd ki kőzetgyapottal. ezt könnyen ki tudod venni, ha az EON ellenőrizni akar valamit.
A mérődoboz egy "légzárt" egység, ami elég jól hőszigetel (persze a benne kialakuló légmozgás miatt nem annyira jó, mint egy igazi hőszigetelés).
Az ajtó belső oldalára meg ragassz 2cm bármilyen hősziget.
kőzetgyapot/üveggyapot/ásványgyapot = nem éghető.
EPS/XPS = éghető (de gondolom ide csak minimális mennyiség kerülne)
nem vagyok villanyos (hanem építős).. így az egész mondókámat még felülírhatja valaki, aki a "mérőóra eltakarás" villanyos előírás részével foglalkozik.

ne csak a téli hideg/hőhídra gondolj, hanem a mérőóra nyári felmelegedésére is!

Qqberci Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136681

Nagyon vékony és ugyanakkor nagyon jól hőszigetelő anyag nem létezik, a fizika nem engedi.

Akkor te valami más fizikát tanultál (tanultál?). Az ATL-1 magyar műhold pont az ilyen nagyon vékony főszigetelő anyagokat tesztelte-teszteli.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (136680)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.05 -2 0 136680

"Nyilván a cél az lenne, hogy minél vékonyabb legyen, de minél jobban szigeteljen"

Nagyon vékony és ugyanakkor nagyon jól hőszigetelő anyag nem létezik, a fizika nem engedi.

Legjobbak, viszont nagyon drágák a vákuumpanel és a tömör aerogél,

vigyázat mindkettő körül csaló cégek hemzsegnek.

"mert már így is ki fog kissé emelkedni a falsíkból"

A falba süllyeszthető villanyóra dobozok úgy vannak csinálva, hogy ha kb  4centi belőlük kilóg a falsíkból az áramszolgáltató úgy is tudjon velük dolgozni, pl leplombálni. Ez mindössze kb 4 centiméter, tehát ha téglafal síkjából 4 centire lóg ki a villanyóra doboz, de a ház falán pl  15 centi vastag a hőszigetelés, akkor a doboz elé még tehetsz akár 10-11 centi vastag nyitható ajtót is olcsó polisztirolból, még akkor is lehet teljesen sík a hőszigetelésed külső felülete.

Jahno Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136679

Ne kavarjuk a placebot meg a varázslós mambójambót.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (136678)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136678

"Valami régi agymosó TVs  műsorban volt; Tedd a kezed a képernyőre --küldöm az energiát, amitől"

Sajnos kevesen értik a placebo hatás működését, a legbutább hiszékeny emberek varázslatnak hiszik.

Őtőlük akár pénzt is lehet kicsalni így.

Néhányan még ma is sokan megélnek pl "átok/rontás levétel" szolgáltatásból.

De ahogy a mondás tartja: amíg lószar van, addig veréb is lesz.

Előzmény: Atis57 (136657)
Laurus nobilis Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136677

A következő helyzet lenne, amihez a kérdésem jönne: a műanyag mérődobozokra kívülről egy nagy takaró ajtót terveznék tenni, hogy ne egye meg az egészet a napsütés időnek előtte (mivel az egész technikai okból az épület déli oldalán van), továbbá persze esztétika jelentősége is lenne. Van ezzel kapcsolatosan valamilyen előírás? Amin esetleg később az MVM, EON bárki aki éppen a "szerv" ne tudjon kekeckedni (később: a H tarifás rész még üres, épp elég meccs volt megugrani a mérőhely oszlopra áthelyezése majd vissza, bővítéssel, MGT, CSMD stb. köröket és míg az oszlopon van a mérő, addig alapból azt mondták, hogy addig H-tarifás mérőre papír se adható be, csak ha majd az óra visszakerült a helyére).

Szeretnék* továbbá a belső oldalára némi hőszigetelést is tenni ha lehet, mivel ezen a helyen a fal amúgy is vékonyabb és hőszigetelés se került a hátfalra (tehát a mérők alá). Nyilván még ekkor is marad ezen a felületen  hőhíd, de 90-100 éves (most felújtott) az épületrész és más részein sem lehetett volna mai elveknek és elvárosoknak 100%-ban megfelelő szintet elérni (vagy csak teljes dózerolással, ami objektív építésügyi okokból nem lehetett opció). Tehát nem egy passzív ház. ;) Melyik ide a legjobb vagy fordítva nézve, melyik okoz legkevesebb gondot, gondolok itt főleg a tűzveszélyre. Mindenféle szigetelőanyagom maradt az EPS-XPS vonaltól egészen különféle kőzetgyapotok Bermuda-sokszögéig (az épületfal kőzetgyapotos szigetelést kapott). Nyilván a cél az lenne, hogy minél vékonyabb legyen, de minél jobban szigeteljen, mert már így is ki fog kissé emelkedni a falsíkból, tehát kell fölé egy miniatűr előtető, bádog, akármi. 

Vagy felejtsem el és jobb, ha átszellőzik?

* vagyis én nem annyira, de az asszony meg igen :)

cosomega Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136676

Ahol dolgoztam, ott az smd alkatrészeket ellenőrizték képfelismerő programmal. 

Előzmény: Jahno (136674)
cosomega Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136675

Képzeld el, ha az én ujjlenyomatomat kellene felismernie, amit még levenni sem tudnak, mert nincs.

Előzmény: cosomega (136673)
Jahno Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136674

Gondold el mikor az NKIre azt mondja majd, hogy trafó. És a sajtó meg mást semmagyaráz hetek/hónapok/évek óta, hogy kinek a munkáját veszi el. És ezt ezek alapján teljesen komolyan gondolják.

Előzmény: cosomega (136673)
cosomega Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 136673

El vagyok keseredve, hogy ilyen szar képfelismerőkkel vagy körbevéve.

Előzmény: Jahno (136670)
sylvanus67 Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136672

Ő is??? Meg német sanyi bácsi is.

Előzmény: Garfield007 (136661)
Pillanatragasz Creative Commons License 2023.04.05 0 0 136671

Jó reggelt. Rég nem írtam , belépési problémáim voltak. 

Azt gondoltam annyi mindent láttam nem ér meglepetés  erre  küldtek képeket  egy kérdéssel hogy szerintem  hová kössük a nullát mert a villanyszerelő  tett egy almérőt de ott a nullával nincs kiállás.  

Elhiszem hogy régi szaki  abból az időkből amikor  olyan színnel vezették az áramot amilyet épp lopni tudtak.

De most kék színnel a fázist , szűrkével a földelést . És a vicc az hogy egy asztalos üzennek bérelték s helyet.  A tulaj csináltatta meg az almérőt. 

Na itt volt az a pont hogy  nem vállaltam.

Jahno Creative Commons License 2023.04.04 0 0 136670

Fog majs segíteni, aztán meglátjuk, de míg a legnagyobb képi adatbázissal rendelkező cégeknél is folyamatosan mellé megy minden, egy bármilyen átlag képen képes fennakadni, a mindenféle pucérságot hirdető csajok meg átmennek a szűrőn, hát addig nem tudom mi legyen ezzel a csoda MIvel ami a csapból is folyik és elvileg megváltja a világot.

Ez nem sért szabályzatot:

Mondjuk olyan már volt, hogy ezen dühöngtem és havernak privátban tovább szerettem volna küldeni, hogy évek óta visszatér ugyanaz a poszt és nem lehet vele mit kezdeni, erre kaptam némi eltiltást, szóval néha mégis műxik csak nem pont jó kontextusban. Gondolom a kép nem ismeretlen, szerintem percenként kettőt tudnék találni.

Vagy éppen minden hirdetést letilt, amikben tényleg semmi extra nincs és évek óta fut ugyanazzal a szöveggel. Néha a komplett fiók ugrik, jogorvoslat nincs.

Ezt meg csak úgy jelentette, de bukott be nálam videójáték, fotómasina, iratrendező, felni, haveri körben meg aztán végképp mindenféle fennakadt a szűrőn amit csak el tudunk képzelni. Rendes magyarázat néha nem sok volt, felnit TALÁN fegyvernek nézte, egy plüss dínónál írta csak egyértelműen, hogy élő állatot árulni tilos. Tudjuk hol a helyünk na. Most akkor mi legyen ezzel a csoda MIvel meg a kép felismerésekkel?

Előzmény: majkel (136668)
ötfelezős Creative Commons License 2023.04.04 0 0 136669

Ahogy az ember idősödik, egyre több példája van arra, hogy az ember a tökéletlenségi faktor az orvoslásban is.Egyik ötven éves orvos se arra emlékszik, amire egy másik. Kinek mi fordult elő a családjában, miből kellett azelőtt 20 évvel kétszer vizsgáznia, miből írt diákköri dolgozatot, satöbbi. Úgyhogy nagyon jó, ha a gépek segítenek. Míg öntudatra vagy humorérzékre nem ébrednek. Mert akkor simán kiköpi a csalánkiütésre, hogy végső stádiumú bőrrák, gyorsan menjen haza és árulja el a pinkódot az asszonynak.

Előzmény: Garfield007 (136667)
majkel Creative Commons License 2023.04.04 0 0 136668

A műtéti robotokban és a sebészeti gyakorlókban sem hittek sokáig ;-)

Ja ja, a lányom már ebbe nő bele, ma volt öltögetni :)

A  MI az nagyon sokat fog segíteni a diagnosztizálásban.

Olyan  apró szegmensekre bontódik egy-egy orvosi ágazat, hogy gyakorlatilag szakbarbár lesz belőlük, mert a célterületére tud csak fókuszálni, h abból lehetőség szerint a legjobb legyen.

Előzmény: Garfield007 (136667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!