Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
(én is szoktam stresszesebb helyzetekben fasságokat mondani meg csinálni, hát próbáld meg elképzelni, hogy a pofa február óta egy merő stresszhelyzetben vagy, ha megy jó, ha nem megy, úgy is jó)
Csak akkor nem tudsz róla, ha nem tudsz logikusan gondolkodni. Ha Zelenszkij azt mondja, hogy márpedig nem az ő bombája és hozzáférést követel a nyomozáshoz, akkor azt állítja, hogy az amerikaiak és a lengyelek hazudnak.
nem tudok arról, hogy bárki cáfolta volna az idézetet. ahogy arról se tudok semmit, hogy zelenszkij putyinbérencnek tartaná az amerikaiakat és a lengyeleket.
arról tudok, hogya ruszkik szórják a rakétákat, mint bolond pék a lisztet. igyekeznek szétlőni a teljes civil infrastruktúrát ukrajnában. ha ez nem eszkaláció, akkor nem tudom, te mit tartasz annak.
szerintem csak több fegyvert akar, ami teljesen jogos
és lehet, hogy gecire unod a fazont, de egyrészt még mindig az oroszok rohanták le az ukránokat és nem fordtva, másrészt meg a fazon elg jónak bionyult abban, hogy tartsa a lelket az ukránokban, fegyvereket serezzen, és fordítson a helyzeten, és szerintem van esélyük, hogy kipicsázzák a ruszkikat az országból
Van valami értelme ennek a becsapódáshoz köthető találgatásnak ? Szinte óránként változik valami ... újabb cikk , újabb fejlemény , megint új cikk .... és senki nem tud semmi biztosat . Tarangálás folyik .
Az ugye nem probléma, hogy most egy teljesen másik sztorit adsz elő, mint akkor, amikor arról volt szó, hogy szándékosan felrobbantják "hogy ha az enyém nem lehet, másé se lehessen"? Ami szó szerinti idézet. Szó szerinti, Vevegyő. És te elhitted. Ahogy most meg elhiszed a narratívát, hogy már az amerikaiak és a lengyelek is putyinbérencek, csak mert Zelenszkij azt mondja.
A Lengyelországban kedd este történt, két halálos áldozatot követelő rakétabecsapódás ügyében új fejlemény a Reuters információja szerint, hogy Ukrajna valószínűleg megkapja a kért hozzáférést a délkelet-lengyelországi helyszínen zajló vizsgálat anyagaihoz, sőt a vizsgálatokban is részt vehetnek megfigyelőként. Ezt Andrzej Duda lengyel elnök külpolitikai főtanácsadójára, Jakub Kumochra hivatkozva írták a TVN 24-nek adott nyilatkozata alapján. Az államfő szerdán arról beszélt, hogy az ukrán szakértők részvételéhez mindkét, a vizsgálatot közösen vezető ország, Lengyelország és az Egyesült Államok beleegyezése is szükséges.
az ugye egyáltalán nem gond, hogy a ruszkik telepakolták az erőművet nehézfegyverekkel? ugye nem gond, hogy a naü azt kérte, hogy húzzanak el onnan és legyen fegyvermentes a terület? ugye az se gond, hogy az ukránokat úgy dolgoztatják ott, mint a rabszolgákat, pihenés és váltás nélkül? vagy szerinted csak úgy tud felrobbanni egy atomerőmű, ha belelőnek egy rakétát?
Akkor meg a faszért nem bírja felvállalni? Zelenszkij most azt a narratívát tolja, hogy a helyzet gyorsan romlik, és ez is annak a jele. "Really significant escalation", ezt mondta, szóval de, tovább küzd azért, hogy emiatt avatkozzon be a NATO.
De mondom, hogy sokadik eset már, és furcsa tényleg, hogy miért most szólalnak meg "névtelen diplomaták" és hasonló arcok az újságokban, amikor tavasz óta ez megy. Hát mi volt a múltkori Bond főgonoszi cirkusz is, hogy az oroszok felrobbantják az atomerőművet, hogy ha a miénk nem lehet, másé se legyen? Vagy mi volt a csernobili bombázás/szivárgás, ami miatt szintén azonnal be kellett volna avatkoznia a NATO-nak? Vagy mi a tízezerszámra a közösségi médiára rászabadított ukrán bot, ami mind azt követeli, hogy avatkozzon be a NATO?
Nem adja fel, és egyszerűen nem értem, miért nem. Fogja már fel, hogy egy atomháború nem lesz megoldás a problémájára.
Nem először, de ez kevés. Figyelj, én értem, hogy Ukrajnának kurvára komoly érdeke a NATO bevonása, de ez a faszkodás megy február óta, és már két kezem nem volna elég arra, hogy összeszámoljam, hányszor hazudtak valami nagyon necceset a cél érdekében. Miben különbözik ez az orosz hozzáállástól, hogy ha mi veszünk, vesszen a többi is? Egy hatéves kisiskolás is megérti, hogy ha a NATO beavatkozik, abból világháború lesz, és valószínűleg ledobják az atomot is. Ezt pedig senki sem akarja, kivéve őt, nagyon küzd érte. Ez ugyanaz a szarság, amit Putyin is képvisel, hogy ha én nem vagyok, más se legyen.
Nagyon elegem van már Zelenszkijből is. Az ukrán embereket támogatom ebben a háborúban, de ezt a faszit és a sleppjét végre eltakaríthatnák onnan, mert már vállalhatatlan(nak kéne lennie, ha objektíven nézné a világ), amit művelnek.
Ha már biztonság, miért feltételezik az oroszok hogy a NATO veszélyt jelent a biztonságukra?
Igen, az ukrán nacionalisták annyira ölik az orosz ajkú kisebbséget, hogy azok se akarnak Oroszország része lenni. Nem lehet hogy az orosz nacionalistákat ölik?
Annak az orosz öregnek a fejét pl. nem ukrán nacionalisták verték szét kőtörő kalapáccsal, amit a youtube-ra is kiraktak...
Ha csupán ez lenne az orosz érdek, akkor 2014 ben már megtette volna Oroszország. Sokkal könnyebb helyzetben.
Hanem nézzük onnan, hogy biztonság.
Az nem orosz érdek, ha Ukrajna egy ellenséges NATO tömb tagja lesz. Az sem, ha Ukrajnában nyilt oroszellenesség van, és állandóan megy az oroszok elleni szarkavarás.
Az sem, ha az ukrán nacionalisták ölik az orosz ajkú kisebbséget.
MINSZK - mint békemegállapodás- nem arról szólt, hogy Oroszország annektálja kelet ukrajnát.
De nem sikerült betartani, Poro elkotyogta, hogy eszük ágában sem volt.
Alekszej Leonkov katonai szakértő szerint a Lengyelországban becsapódott ukrán légvédelmi rakéták valószínűleg megpróbálták megsemmisíteni a támadó orosz cirkálórakétákat. A sikertelen elfogás után azonban az önmegsemmisítő mechanizmus rossz műszaki állapotukból fakadóan nem működött – írta meg a RIA Novosztyi.