Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Könyvajánlás is több legyen. Ehhez kéne, hogy olvassak többet, de, ahogy mondtam, ez az én regényírásomat rontja, interferál. Részben ezért olvasok most többet angolul.
jaja, ha angolul olvas, az nem interferál Barbaráva... DDDDDDDDDDDDD
Engem nem akaszt ki a más vélemény, de nem is nagyon érdekel, pont azért, mert az enyém már megvan, hosszas munkával, nagy figyelemmel, hivatásszerűen gondolkodom
ezen a hivatásszerú gondolkodáson azóta is hangosan röhögök... DDDDDDDDDDDDD
Annyi dollárom lenne, ahányszor leírta (hazudta) már, hogy ő erős, őszinte, feladata az igazság kimondása, hajszolják, nyüzsögtek, becsapták...stb., már Maseratival járnák, még tankolnom se kéne az életben.
Azt hittem, a kérdőívek eredményén dühöng. A szokásos buldogság már nem igazán hírértékű...
Viszont az álvillő oldalon kirakott egy szokatlanul magvas és a máskor úgy túltengő logorrheás önvallomásoktól mentes új posztot, ami aszongya hogy:
"Csöcs."
Ennyi.
Elsőre azt hittem, hogy ez csak egy véletlenül kikerült témavázlat és bepillanthattam az írónői műhelytitkokba, de aztán láttam, hogy már egy hete kinn van. Vajon mire gondolhatott a költő?
Mindenesetre, kedden remélhetőleg az amerikai választók biztosítják a kissé túlságosan is elszállt demokraták számára a megfelelő fékek és ellensúlyok rendszerét. Hajrá USA, hajrá usaiak! :-)
Persze, de itt nem ez volt a kérdés, hanem hogy nem igazán kóser módon lett alkotmányos alapjog az abortusz, és ezért került vissza az egyes államok kezébe a döntés. Pontosan ugyanúgy, ahogy mondjuk az európai államok is maguk döntenek róla.
"Milyen nemi egyenlőségi jogokat akarnak elvenni?2" - Elég a bibliaövezet ellenforradalmi befolyására gondolni.
Konkretice?
Lesznek, akik csak úgy nem tudnak átugrani Texasból Kaliforniába.
Igen, ahogy voltak olyanok is anno, akiknek nem volt rá pénze akkor, amikor még szövetségi szinten volt biztosítva mint alapjog. Mindig lesznek olyanok, akik nem fognak tudni hozzájutni vmely szolgáltatáshoz.
Nagyon kedvtelve ismételgeted ezt a 'szerzett jog' dolgot, de az abortusz esetében az ebül szerzés esete forgott fenn: megtévesztéssel, hamis vád alapján indult az egész eljárás...
Ha a trumpistákat háttérbe is szorítják, akkor marad a Republikánus Pártból egy libertárius-neokon héja tömeg, ami nem sok jóval kecsegtet, csak a trumpistáknál jobbak. A libertárius-neokon irány egyenes út a neoliberális válságba.
vannak azért jogos félelmek a republikánusoktól is, mint például a szerzett jogok elvétele (abortuszjog, nemi egyenlőség), az egyházak túlzó befolyása, ami káros.
Csak tudod az ingának az a természete, hogy előbb-utóbb visszalendül.
Nem vagyok túl tájékozott az USA belpolitikában, de ahogy láttam, a demek eléggé megfogták a színesbőrűeket és az alternatív szexualitásúakat, valamint a nagyvárosok is az övék.
Trump is a mucsával tudott nyerni, a leszakadó vidékek, a kisvárosok WASP többségű szavazóival.
Mondod az öregeket, nagybátyámék két éve voltak Floridában, mesélték hogy ott szinte mindenki repi, mondjuk egy nyuggerállam, úgyhogy nem csoda.
Elképesztő módon megbélyegzik azt, aki republikánus, ami azért agyfasz, mert az ország fele az, csak egyre kevésbé vállaltan. Most meg már pláne, hogy egyenlő lett a nácizmussal. A hírességek közül is nagyon kevés meri vállalni, többnyire az idősebbek, akiknek már mindegy.
Az mondjuk igaz, hogy a trumpisták a leghangosabbak és a leggyépésebb réteg, de szerintem ők egy külön kaszt kéne legyen, ahogy Trump maga is csak jobb híján lett republikánus jelölt. Neki kéne egy saját párt, már ha addig le nem csukják. Akkor a demek sem szórakozhatnának azzal, hogy ezt a két csoportot összemossák, hogy mindenki náci, meg hogy Trump irányítja a pártot. Elvileg újraindul az elnökségért megint.
Trump olyan, mint Gyurcsány. Mindenkinek gecire útban van, mindenki szabadulna tőle, takarodjon már a faszba, de nem akar. :)
Orbán is errefelé halad, 'a haza nem lehet ellenzékben' és társai eléggé ilyen színezetűek :-/
De a közösségi portálok cenzorai és tényellenőrei pont hogy nem neki kedveznek, hanem az ellenzéknek.
Továbbá nincs úgy a kezében a média, mint a demokratáknak, így aztán vicces módon a 'független' (mármint a kormánytól független, magyarul ellenzéki) média teli torokból ordíthatja, hogy el van hallgattatva :-)
Ez a szar a mai világban, már nem érvekkel és gondolkodással próbálják megtalálni az igazságot, hanem egy mókásan 'woke'-nak nevezett álomvilág, egy alternatív valóság és a benne való fanatikus hit áll szemben a valósággal :-(
...a repik meg erre nem tudnak mit lépni, mert a twitter, a face és a többi közösségi oldal meg irtja őket, mint a poloskát, és nagyon sokan csak innen tájékozódnak...
Amúgy azt a logikát erőltették mögé, hogy végülis nem az egész republikánus párt gonosz, csak a Trumpisták, de szerintük ők irányítják a republikánus pártot, ezért a republikánusoknak soha nem szabad hatalomra kerülnie. És mivel az USA-ban csak két párt van... na... hát... nem marad más, mint ők. Örökké. :)
Nem tudom, hogy kikre, de azt igen, hogy most a náci Németország képével vannak ijesztgetve az emberek, szóval kvázi csak az egypártrendszer az elfogadható, mindig a demokratáknak kell nyerniük, különben végig ég a világ, győznek a nácik.
Azért mondom, hogy ezt még Orbán is megirigyelné, de talán Putyin is elismerően bólogat. :)
Ebből hogy lehet visszajönni valami normalitásba, elképzelésem sincs. Azért röhejes és képmutató, amikor Bidenék azzal jönnek, hogy Putyin felhasználja Ukrajna ellen a nácizmust, mert odahaza ő pontosan ugyanezt csinálja. Tök pontosan ugyanezt. Erről szoktam pofázni, hogy a plafon nem szakad rá.
Ez megy az USA-ban, erről beszélünk. Az NBC News történésze arról beszél élő adásban, hogy ha a republikánusok nyernek az időközi választásokon, akkor egy olyan világ fog eljönni hamarosan, ami teljesen autokrata, és a gyerekeket meg fogják ölni.
Az amerikaiak ennyire el vannak hülyítve, és olyan szintű propaganda folyik, amit még tán Orbán is megirigyelne. Ilyet azért még az övéi sem mondanak, hogy az ellenzékiek meg fogják ölni a gyerekeket.
A teljes idézet: "Fifty years from now, if historians are allowed to write in this country and if there are still free publishing houses and a free press — which I’m not certain of, but if that is true — a historian will say, what was at stake tonight and this week was the fact whether we will be a democracy in the future, whether our children will be arrested and conceivably killed."
Szóval ezt csinálják. Ez az állami propaganda. Ha a másik oldal nyer, akkor vége a világnak.
Hogyan hekkeltem meg a teljes médiát? Miért forradalmi lehetőség, hogy Elon Musk megvette a Twittert? Ki áll valójában az új világrend tervezői mögött? Kik akarják kiborgokká alakítani az embereket? Minderre választ adok ebben a videóban.