Akkor szépen meséld el hogy milyen lehetőségek vannak! Van egy 3 fázisú motor, hővédelemmel, egy pici mágneskapcsoló. Ha a motor zárlatos lenne, vagy melegedne, lekapcsol, a hővédő, ha nagyon, leold a kismegszakító. Egy jó földelés biztonságosabb mint az 1.5 mm védővezeték.(az is lehet szakadt,rossz érintkezés, stb). Már ha nincs FI relé.
Nézd, nem írtad, én meg nem feszegettem az anyagi lehetőségeid.
Ha ennyire nagy a baj, akkor a helyedben eladnám a gépet, és vennék egy jó fejszét, a maradékot meg félretenném szűkösebb időkre.
Értem, hogy te nem érted, de az életeddel játszol, ha hiszed, ha nem. Ha öreg az elektromos rendszered (bakony kismegszakító, zéró FI relé), akkor simán lehet, hogy nem csak a saját életeddel játszol. Ezeket nem tudjuk, feltételezésekbe pedig nem szeretek belemenni.
Most is közvetlenül a hálózatról megy az a relé, semmiféle "elválasztás" nincs ebben.
Ez nem egy gyenegáramú vezrélőáramkör, hanem a 3F motor üzemi másneskapcsolója, teljesen más téma.
Nem tudom ennek miféle minősítése van, egy kínában rányomott CE matricán túl, de mint írtam, ezen a ponton még ez nem annak a problémája, ami majd lesz azonnal, ha belenyúl bármiképp a gépbe.
Annak az egy mágneskapcsolónak, amit itt a 230V AC meghúz, tényleg simán lehetne egy 400-230 autotrafót tekerni, valami milliampereket ehet, egy bármilyen ócska 500ft-os bontott kistoroid, áttekerve 400V-ra, középleágazással, a feladatot feltehetően kiválóan ellátná.
Hogy mindezt hova lehet megfelelő szigeteléssel, mechanikai kialakítással "eltenni" egy szabad téren használt, alkalmasint akár beázásnak kitett gépen, na itt indul a felelősség problémája.
Mert lehet ,hogy most is agyon tud ez verni, ha esőbe kiállok vele, (szinte biztos vagyok benne) de az a kínai utólérhetetlen gyártó, a német átcimkéző, a gép tulajdonosa, meg a meghalt ember problémája.
Ha maszek márton magyar villanyszerelő belenyúlt, azonnal komoly gondjai lehetnek, egy tákolós filléres munkából.
Egy igazi szakember pl először arra gondolna, hogy a rönkhasító oldalán látható KOA7 kapcsolóból nem-e létezik olyan, aminek a működtetéséhez nem szükséges nulla...
"És mellé a kezelőnek csinál egy villamosszéket..."
Aki ért a villanyszereléshez, az többnyire nem esik pánikba, ha egy 230V-os motorvezérlést át kell alakítani 400 voltosra a szabványos kereteken belül :)
Azt még le sem mertem írni, ha én használnám simán vinném a 3 fázist + nullát, és levernék egy védőföldet. Ha van fi reléd úgy is közbeszól ha valami baj van.
Bocsi hogy félre vezettelek, de nem láthattam a kapcsolási rajzát. Én most kötöttem át a szomszéd Bernardóját, de ott a végállás hidraulikus kapcsoló, és csak 4 pólusú aljzat van rajta, és ott a védőföldet kellett bekötni a 4. érintkezőhöz. https://photos.app.goo.gl/HzUiFoBibPWfv8rt5