Aranyos, de több félrevezető pontatlanságtól terhes, amit a kommentekben írnak is (pl. simsonhoz képest a kipufogócsonkot elkeverték a beömlővel..)
De az utolsó mondat tipikus. "A beömlő friss keverék kiszorítja az elhasználtat"
Pont nem, hanem az elégett keverék nagy gáznyomása miatt, az meglódul kifelé a szabaddá vált kipunyíláson és tömegénél fogva vákuumot csinál maga mögött, ami behúzza a már felszabadult átömlőkön keresztül a pillanatnyilag enyhe túlnyomással rendelkező friss keveréket, majd a túltöltött térből jut a könyökbe is, amit aztán a konfűzorról visszatérő nyomáshullám a kipunyílás záródása előtt még visszagyűr a hengerbe. Majd sűrít, szikra, elég...
Ilyenre gondolsz? Ezt 3085 Ft-ér árulják. Először az index lámpákat szerezd be, mert látni kell hogy milyen ledek kellenek majd bele. 3W-os, vagy 3 db. 1W-os. Itt a haver boltjában mindent meg tudok venni, ami még kell Neked.
Köszönöm, tulajdonképpen 18650-es akkukon kívül semmim nincs itthon még, tehát először az indexeket kéne megvennem. Mondjuk 2 db van itthon valahol, pont valami krosszmotoré, megkeresem őket. Tehát a semmiből kell építkeznem, és kormány kapcsolókat is kell szereznem. Már azon gondolkodtam, hogy míg forgalomban kézzel kell integetnem, felveszek egy "láthatósági" színű rikító munkáskesztyűt, az mégis jobban látszik messziről. A ledes világításos elektronika Viliapunál van kölcsön, próbálni, de esetemben az nem cél, hogy ledes legyen a világítás, tehát töltő elektronika és arra a komplett index elektronika, amit meg kellene valósítanom
Valami ilyesmire gondoltam, és nekem is fontos hogy flexibilis legyen, ha üzemszerűen használom a motort, az előfordul hogy időnként valamelyik oldalán fekszik :) Ráadásul sok esetben csak nekitámasztom valaminek, nem is oldalszenderre rakom.... Kormánykapcsolót majd akarok szerezni gyári Hondát, azon van index kapcsoló is, ahhoz szeretném majd belőni a dolgot.
Gurulnék egyet ma szívesen én is, de most reggel az XR hátsó gumiját viszem Szhelyre gyógyítani, tegnap kiböktem, utána pedig főznöm kell bográcsban, idén először jön össze emiatt a kesze-kusza év miatt a család, körbe névnapozzuk egymást. Ráadásul ki kell tennem magamért, mert (merem ide írni, a családom nem látja, meglepi lesz) tudtam vízibivaly húst szerezni 3 kilót, azt csinálom bográcsban, 3 hete ettem életemben először és nagyon elvarázsolt)
Üdvözlet mindenkinek ! Kérem aki tud segítsen . Egy három sebességes megszakítós simsonba ki lett cserélve a blokk 4 sebességes tirisztorosra ,ami egy roncsból lett kiszedve . Előtte még működött,azonban a csere után nincs szikra . Azaz hogy van ,de csak akkor ha a gyujtás kapcsolót lekapcsolom és az első rúgásnál egy szikrát látok utána semmi bármerre is tekerem a kapcsolót. A tirisztor és a trafó át lett téve másik motorba kipróbálásképp és ott jó volt . Az alaplapról új kábel lett vezetve . A jeladó új igaz az ellenállása kisebb mint a régié,de új. A gyujtó tekercs ellenállására 500-600 Ohmot irnak az enyém 570 Ohm. a többi tekercs is meg lett mérve és nem mutatott szakadást. A bekötést rajzról végeztem amit többször is le ellenőriztem .A motoron nincs sem index sem akku. A végén a másik két tekercset is lekötöttem és a kapcsolóról is lehúztam az összes világítás sarut is és semmi változás . A gyujtás kapcsoló meg lett mérve és jó ,de jó is volt a blokk cseréig is . A roncson lévő gyújtáskapcsolóval sem működik ,de az valami utángyártott vacak amit körbe lehet forgatni és nincsenek rajta számok sem. Már csak egy dologra tudok gondolni . Lehetséges hogy a megszakítós motorok másfajta gyújtás kapcsolóval rendelkeztek mint a tirisztorosak ,és így nem jó a rajz ami alapján a bekötést végeztem ? Ez volt a rajz ,ha valaki tud valami mást kérem segítsen.
Ha betartod a gyár által előírt értéket, akkor nem lehet baj. Akkor megy a legjobban és akkor fogyaszt a legkevesebbet. Ne fülre akard beállítani, arra való az indikátor óra. Azzal pontosan be lehet állítani.
Szia ! Én mennék de sajnos nem abból a megyéből meg hát dolgozom is úgyhogy ezt most kihagyom. De valamikor teszek én is egy karikát. Lehet egy Balcsi kört le nyomok . :).
Rendben,csak attól félek hogy annyi mendemonda van hogy a sok előgyújtás kinyírja a tugót illetve lyukasztja stb.Honnan lehet esetleg fülre megállapítani hogy sok-e majd neki,csörög vagy miből lehet leszűrni?
Alapvetően 50 ccm-nél a lökethossz határozza meg az előgyújtás értékét. Fontos hogy 50-es Simson esetén meglegyen az 1,8 mm. Pontosan mérve! Nemrég hoztak hozzám egy 50-es 2 sebességes KTM-et, 30-nál nem ment többet. Megmértem az előgyújtását, "0" volt. Beállítottam 1,8 mm-re, utána simán ment 55-öt. Ennek a típusnak ennyi a max sebessége. Dombnak felfelé gyorsult és felkapcsolt 2-esbe. A tulaj nagyon boldog volt, mikor kipróbálta. Ezt csak azért írtam le hogy lásd, mennyit számít az előgyújtás kétütemű motornál. Ha ez rendben van, utána kell foglalkozni a porlasztóval.
38-23-as dugóhoz van fúrva,legelső túlméret. https://img.index.hu/imgfrm/7/5/0/1/MED_0016107501.jpg Viszont a gyertyaképemből megtudod mondani hogy esetleg elő vagy utógyújtás kell-e neki, Bár útógyújtástól csak gyengébb lehetne :D
Holnapra szép idő ígérkezik (eddig úgy látom). Nem kizárt, hogy a hirtelen nyakamba szakadt némi szabadidő hatására kiröptetem a fecskét a kapun. Van kedve valakinek csatlakozni esetleg?
Valamikor én is összeszedtem ezeket az adatokat, de ezek többnyire útmutatások, mivel az, hogy valami ötven köbcenti, az csak egy dolog. Pl. a kétféle Simson típusnál is hiába ugyanannyi a köb, ha a furat/löket eltér egymástól, így az előgyújtás pontja sem egyezik.
Valamint ha belövöd a megadott értékre, az nem tuti még, hogy ott pont jó is lesz. Ha kéri, állítani kell rajta, ameddig jó nem lesz.
Nameg: nem csak 50/60/70 köbcenti van ugye, hanem a túlméretek közt is vannak árnyalatok. Enyém pl 51ccm.
Persze érdemes ezekből a számokból kiindulni, de fontos, hogy a megfelelő típushoz legyenek ajánlva.
Ezt egy másik fórumon találtam:"Holt pont elött 1.8-al kell gyujtani szemmi köze a kompressziónak ehez ! Ez az 1.8 50ccm es hengerhez van 60-nashoz 1.6 ! 70-nél 1.4 ! és így tovább !" Vagy ez köbcentihez van kötve? Enyém csak alső túlméretes ade a főtengely a 70-es-é
Itt biztosra kell menni. Mivel ezt pontosan meg lehet mérni, ezért meg kell mérni. Egy Simsonnak alapból kell 70-et menni, mivel a motor 3,6 LE-s. Ehhez nagyon fontos hogy az előgyújtás pontosan legyen beállítva. Utána jön a porlasztó.
Szerintem olyan karbi kéne ami dupla torkú mint a Fordomban volt Weber ami magasabb fordulaton egy vákum nyitotta a második torkot... (Tököm teli van az N1-el...)
Úgy döntöttem hogy fentről az első pozicióba tettem a tűt hogy keveset kapjon így nem rángat harmadikban alacsony fordulaton viszont így csak 54-55 a vège viszont avgyertya is szép,egyszerūen nem lehet a kettő közé hanhangolni,vagy alul megy szépen vagy felül.A gyertya ilyen: