Jajj nemár... Csináljatok tisztességes munkát, ne ezzel smucigoskodjatok. MIINDEN a villanyról fog menni, és nem sokol rádiót, rakétát, keverőtárcsás mosógépet fognak használni.
Kitépni mindent az utolsó drótszálig, és egy vadi új tisztességes rézdrótozással, tisztességes kötözéssel, épeszű csatlakozóelhelyezéssel a mai szükségleteknek megfelelően + a klímának, motyogatyógépnek, szárítógépnek is előre begondolni. Ők fogják használni. Mag aztán lesz ott büdös kölök is... Kertesház, FI relék, garázsba kihúzni, földelőszonda, védővezető mindenhová, KábelTV, optikai bejövőszál, internet ami még a budiban is működjön, TV a konyhában (budiban) stb.
Honnan tudjam? Csavarboltba veszek tiplit, mikor mi kell, gipszkartonhoz olyan 1cm vastag hegyesedő menetes izét használok amit egy kereszthornyos nagy csavarhúzóval kell az előzőleg kisfúróval beirányzott helyre csavarni.
Volna egy kérdésem , segítenétek? Fiamék vettek egy 40 éve épített házat . Természetesen fel kell mindent újítani , villany gáz,víz,stb . Sima földszintes ház . Muszály kitépni a falból minden régi vezetéket , vagy lehetne a padlástérben kialakítva a vezetékezést kábelcsatornában és védöcsöben , majd lentröl felfúrott lyukakon a helyiségekben azt a pár csíkot horonyvágóval kivágni . Mivel házakat nem szerelek , így ebben a témában abszolútt nem vagyok otthon :(
Leírt cikk, gyors szállítás, jó ár. 18 nappal a fizetés után érkezett. Ezt a festéket arra használtam, hogy nyomon kövessek néhány nem csatlakoztatott elektromos vezetéket a falban (tégla + gipszkarton). Jól működött, az első próbálkozás során megtaláltam a vezetékek másik végét (egy fedett csatlakozódobozban), és összekapcsoltam őket. Most 2 további aljzat van hasznos helyeken. Érdemes megvásárolni. A hangot körülbelül 10 cm távolságra fel lehet venni a szondával, egyre hangosabbá és tisztábbá válik, amikor közelebb kerültem a huzalhoz. Még csak nem is használtam. hangerő. 2019. július 9., 10:54
Nekem úgy jött le a cucc, hogy adott egy érpár, egyikre a fehéret, másikra a feketét kötni, majd a matatóval az "antenna" mentén végig lehet matatni a falon és szirénázik amikor fölötte van. Egyedül az a kérdés, hogy össze kell-e kötni a másik végén a két drótot, vagy nem. (valszeg igen, vagy valami terhelést rátenni?) Ez nem 50Hz-et fog ráküldeni, hanem picit magasabbat így a szomszéd áramjárta drótjai nem zavarnak be.
De igazából mindegy is, pár hét múlva megtudom, hogy újabb műhelydíszem vagy gy használható hurcolászós cuccom van.
Van is egy HU zászlós értékelése. Elvileg még szerencsém is lehet, hisz a kötöződoboz "csak" bazivastag gipsz mögött van, nem betonban.
Item as described, fast shipping, good price. Arrived 18 days after payment. I used this toner to trace some unconnected electrical wires in the wall (brick + plasterboard). It worked well, I was able to locate the other end of the wires (inside a covered up junction box) on the first try, and got them connected. Now I have 2 additional sockets in useful places. Well worth the purchase. The tone could be picked up with the probe from ~10 cm away, getting louder and clearer as I got closer to the wire. I didn't even use max. volume.09 Jul 2019 10:54
Ezzel vajon meg lehet lelni 7cm mélyen a vasalt panel főfalban futó a vezetéknyomvonalat? Azaz a hülye festéktaknyolók által művészien eltüntetett kötöződobozokat?
Van az a 4 élű karátfúró, azzal kéne megpróbálnod. A szigetelősök nem csinálnak lelki kérdést, belenyomják, leszarják, úgyis fel van ragacsozva és a behálózatozott fedőtapasz és a festék majd mindent eltakar.
(Mondjuk a hőszigetelősőket előre sajnálom, mit fognak szopni a dübelezéssel: bár lehet még az EPS-t is roncsolni fogják, miközben a fúrófej oldalra kimozog, ugye azt biztosan nem fogják előfúrni)
Rendben, köszi! Remélem sikerül kiszedni a sütőt gázcsőbontás nélkül, akkor a felhajtott tetőlap fölé fog kerülni a konnektoraljzat, a vezetékét kicserélem hosszabbra
Tetszik a gyári betápkábel ötleted, nem lenne pótolmány-íze. Érdekes, hogy csak 0,75-öset raknak a mosógépekre, elektromos pingvinvízmelegítőkre. Nyilván ezen is spórolnak. Amikor megy a fűtőszáluk érezhetően felmelegszik a betápkábel.
ehhez;A sütő mögött a felhajtott tetőlemez fölé rakhatom esetleg a konnektort? (ha elér odáig a drót, mert kifordítani lehetetlen vállalkozásnak érzem a bebetonozott flexicső miatt. Eszem megáll, de tényleg.
A sütőn ki szoktam cserélni a bekötő vezetéket ,a dugvillával ( ilyen gyári öntöttre , )
ebből kapható 1,2--------2,5m is.
A dugaljat meg ahová be tudod tenni .--szekrény , sütő mögé .(mint a padlószegély konnektor )de még ahová fentebb irtad is.
Szeretem az asztalosokat , meg a festőket is ......................kiváló szakemberek ? !
Nálam a 3x16 nappali +16 vezérelt még sose volt kevés.
Pedig családi ház.
Fagyasztók, hűtők, klímák, kompresszor, hegesztő, 3f körfűrész, betonkeverő, hasítógép, van minden.
Főzés, fűtés nem villanyos.
Azt sem tudom melyik konnektor melyik fázison van, nemhogy még azt nézzem, hogy jól legyen elosztva.
Persze ha lenne 1x50 akkor nem tudnám hova dugni a 3f gépeket.
Meg nem hasítunk rönköt miközben betont keverünk és I gerendákat hegesztünk, úgy hogy hajat is szárítunk, vasalás közben, a mikróban fő az ebéd, a klíma meg fújja a hideget a villanyradiátorra
Meg mi a fenét csinálnak ott? Csak reszelnek egész nap, de nem 3 fázisú géppel, hanem függöny mögött. A takarítás takinéni végzi, étteremben esznek, otthon csak a piahűtő megy, minden világítás parasztvakító dizájnledes.
Pont az ilyen nagy társasházban nem kéne hogy lakásonként 1x50 vagy akár 63A beköthető legyen. A szomszéd lakást más fázisra rakják oszt jó napot, a társasház úgyis giga betáppal rendelkezik.
Oda tényleg felesleges a 3 fázis.
Pont ez volt itt nállunk is az új "tömbben", a felső penthouse lakásokat 3f-re tervezték a nagy klíma + napelem lehetősége miatt. Beszéltem a tulajjal, nagyon sokat spórolt hogy végül 1f 32A lett. Napelem sajnos nem lehet a végleges tetőkialakítás miatt.
Vol egy lakásom régen, ahol még csak 25A volt, de ott sem okozott gondot az elvileg 7.3kW (90 centis, "családi") kerámialapk + jacuzzi sem. Ami gond volt az az ON/OFF 5kW légcsatornás Kalvert klíma... De azon is segített egy csere jobb fajta 25B(C?) kismegszakítóra.
Megerősítem az 1x32A-t, szerintem is tökéletes. Nagycsaládos vagyok, rengeteget megy a mosógép, a sütő, mégis bírja. Persze próbált az ELMŰ rábeszélni a 3F-ra, de nem jött neki össze. Volt 3F a régi lakásban 25A-20A-16A elosztásban, de felesleges volt ekkora. (örököltem, nem mondtam vissza azért nyilván)
Nálam is van 1x32A betáp, kerámia tűzhely 7kW, villanysütő, nappalin egy 120l-es boyler, 2db klíma, kenyérpirító, mikrosütő, porszívózásmániás feleséggel. Az a 32-es még nem ugrott le az elmúlt 5 évben...
Most is dolgozom egy helyen, ahol volt 1x32, napelem miat lett 3x16, aztán megy a sakkozás, hogy mit mivel kéne egy fázisra tenni...