Rendben, köszi! Remélem sikerül kiszedni a sütőt gázcsőbontás nélkül, akkor a felhajtott tetőlap fölé fog kerülni a konnektoraljzat, a vezetékét kicserélem hosszabbra
Tetszik a gyári betápkábel ötleted, nem lenne pótolmány-íze. Érdekes, hogy csak 0,75-öset raknak a mosógépekre, elektromos pingvinvízmelegítőkre. Nyilván ezen is spórolnak. Amikor megy a fűtőszáluk érezhetően felmelegszik a betápkábel.
ehhez;A sütő mögött a felhajtott tetőlemez fölé rakhatom esetleg a konnektort? (ha elér odáig a drót, mert kifordítani lehetetlen vállalkozásnak érzem a bebetonozott flexicső miatt. Eszem megáll, de tényleg.
A sütőn ki szoktam cserélni a bekötő vezetéket ,a dugvillával ( ilyen gyári öntöttre , )
ebből kapható 1,2--------2,5m is.
A dugaljat meg ahová be tudod tenni .--szekrény , sütő mögé .(mint a padlószegély konnektor )de még ahová fentebb irtad is.
Szeretem az asztalosokat , meg a festőket is ......................kiváló szakemberek ? !
Nálam a 3x16 nappali +16 vezérelt még sose volt kevés.
Pedig családi ház.
Fagyasztók, hűtők, klímák, kompresszor, hegesztő, 3f körfűrész, betonkeverő, hasítógép, van minden.
Főzés, fűtés nem villanyos.
Azt sem tudom melyik konnektor melyik fázison van, nemhogy még azt nézzem, hogy jól legyen elosztva.
Persze ha lenne 1x50 akkor nem tudnám hova dugni a 3f gépeket.
Meg nem hasítunk rönköt miközben betont keverünk és I gerendákat hegesztünk, úgy hogy hajat is szárítunk, vasalás közben, a mikróban fő az ebéd, a klíma meg fújja a hideget a villanyradiátorra
Meg mi a fenét csinálnak ott? Csak reszelnek egész nap, de nem 3 fázisú géppel, hanem függöny mögött. A takarítás takinéni végzi, étteremben esznek, otthon csak a piahűtő megy, minden világítás parasztvakító dizájnledes.
Pont az ilyen nagy társasházban nem kéne hogy lakásonként 1x50 vagy akár 63A beköthető legyen. A szomszéd lakást más fázisra rakják oszt jó napot, a társasház úgyis giga betáppal rendelkezik.
Oda tényleg felesleges a 3 fázis.
Pont ez volt itt nállunk is az új "tömbben", a felső penthouse lakásokat 3f-re tervezték a nagy klíma + napelem lehetősége miatt. Beszéltem a tulajjal, nagyon sokat spórolt hogy végül 1f 32A lett. Napelem sajnos nem lehet a végleges tetőkialakítás miatt.
Vol egy lakásom régen, ahol még csak 25A volt, de ott sem okozott gondot az elvileg 7.3kW (90 centis, "családi") kerámialapk + jacuzzi sem. Ami gond volt az az ON/OFF 5kW légcsatornás Kalvert klíma... De azon is segített egy csere jobb fajta 25B(C?) kismegszakítóra.
Megerősítem az 1x32A-t, szerintem is tökéletes. Nagycsaládos vagyok, rengeteget megy a mosógép, a sütő, mégis bírja. Persze próbált az ELMŰ rábeszélni a 3F-ra, de nem jött neki össze. Volt 3F a régi lakásban 25A-20A-16A elosztásban, de felesleges volt ekkora. (örököltem, nem mondtam vissza azért nyilván)
Nálam is van 1x32A betáp, kerámia tűzhely 7kW, villanysütő, nappalin egy 120l-es boyler, 2db klíma, kenyérpirító, mikrosütő, porszívózásmániás feleséggel. Az a 32-es még nem ugrott le az elmúlt 5 évben...
Most is dolgozom egy helyen, ahol volt 1x32, napelem miat lett 3x16, aztán megy a sakkozás, hogy mit mivel kéne egy fázisra tenni...
Itt is külön kismegszakító van a főzőlap+sütőre (már nem emlékszem, mekkora, talán 20 A), de ez azt feltételezi, hogy ha a sütő be van kapcsolva (2500 W), akkor amellett már 2100 W marad a kismegszakító leoldásáig, ami kb. 1 legnagyobb főzőlap, esetleg talán a két legkisebb. Vagy tévedek?
Nemrég szereltem össze és használok egy ilynen új lakást, 1f 32A betáppal. Konyhai nagygépeknek (sütő, 2x2 indukciós lap) közös 20A kismegszakító van, semmi gond nincs vele. Konyhai konnektorok (vízorraló, hűtő stb.) már másik 16A kör. Teljesen normális és élhető a mai igényekkel is az 1x32A lakásban.
Hát... nincs tapasztalatom ilyennel, de a múltkor 90 fokos mosásra rákapcsoltam a mikrót és a vízmelegítő kispingvint. 16 amper le is csattant azonnal.
A baj ott lesz, hogy nem te fogsz főzni, hanem az asszony, aki multitaszkingban nyomja a hétvégét. Főz-mos-takarít-szárítógépezik egyszerre!
3 fázist fogsz beköttetni jó pénzért... Tudják az elműsök jól, hogyan lehet megkopasztani a népet úgy, hogy ne lehessen kikezdeni az üzletpolitikát.
Tehát ha jól értem Szumoo és Kiggyo, azt tanácsoljátok, hogy kössem rá mindet a rendelkezésre álló egy fázisra, és csak akkor lépjek tovább, ha ez nem kielégítő. (egyébként kerámia főzőlapok).
Ha mégis ez lenne a helyzet, akkor lehetséges csak 2 fázist kérni? Van értelme a főzőlapot két fázisra kötni, plusz még az egyikre a sütőt?
Vagy pedig az 1 fázis után csak a 3 fázis jön? (és akkor elég a 3x16 A?)
Indukciós vagy kerámia a főzőlap? Az sem mindegy mert a kerámia csaj ki-be tudja kapcsolni a fűtőszálát, azaz sok-nulla-sok ampert kerget ahogy kapcsolgat, az indukciós pedig annyit vesz csak fel amire állítod (tudsz 2-3-rrel is gyöngyöző levest főzni)
Ahigy méregettem a tűzhelyem (indukciós) a 2 fázisú bekötésnél 2 külön egység, a bal és a jobb oldali 2-2 lap önmagában 2-16 között kajál.
Erre jön még a sütő, 10-16 amperrel.
Ezt 3 fázisra könnyű szétszedni, 3x16 tuti elég neki.
Én kipróbálnám a helyedben így, annyit kell megtanulni hogy ha sütsz is akkor csak 2 lap menjen.
De persze ha van mellette mosógép, klíma is akkor szívás lesz így is.
A hálózat úgy van méretezve, azért van ott a 3 szál 4-es fázisvezető.
Ettlő még nem feltétlenül van akkora megszakító ami el is bírja ha minden fullon megy.
De ha mégis bekapcsolod maxra, akkor majd lecsapja a kismegszakítót, és elkezdesz rajta gondolkodni hogy akarsz-e hálózatot bővíteni, vagy inkább 20 perccel később teszed fel a levest.
A 4-es vezetékek el fogják bírni, nem kell utóagos bontás, csak a villanyóránál kell majd matatni.
De a lakásban lévő összes elektromos berendezés egyidejű használatával sem számolsz, azt sem bírná el a rendelkezésedre álló teljesítmény..