Éppen ezért kellene az összes ilyen és ehhez hasonló utat úgy megcsinálni mint a 21-est meg a 8-ast veszprém és Fehérvár között meg 67-est Kaposvár és az M7 között. Nem kellene egy teljesen új 2x2 . Meg kell nézni hogy csinálják a lengyelek az S útjaikat. De ugye nálunk is van sok példa.
"Ugyanakkor délről 442. út felől növekedhet a Szolnokon átmenő szgk. forgalom az M4-re. (32. úti csp)
Ennek legalább annyi esélye van, mint a besenyszögi csp. miatt. esetleg csökkenő keleti agglo forgalomnak."
Szerintem inkább a 0-hoz fog közelíteni azon autósok száma akik a 442-ről az M4-re a városon keresztül akarnak majd felhajtani. A 4-442 csomóponttól 10 perc Törökszentmiklós kelet. Ennyi idő alatt a városon keresztül a besenyszögi M4 csomópontig sem jutsz el. Nyugati irányba szintén: gyorsabb lesz 4-es déli elkerülőn végigmenve Abony-Szolnok között felhajtani majd az M4-re. (Martfűtől délre meg ott lesz az majd egyszer az M44-M8-M5 is)
Viszont keletről az 5 km kerülő ellenére is sok olyan reggel lesz amikor gyorsabb lesz bejutni a Szolnokra a Besenyszögi úton. (Főleg ha elkészül a Dr. Sebestény Gyula út keleti meghosszabbítása.) Pár év és meglátjuk :)
Jelenleg a városba tartó déli és keleti teljes forgalom ezen az egy hídon halad, egy sávon be és egy sávon ki. (Abszurd, hogy a helikopteres körforgalomtól a város felé egy sáv vezet, míg a bevásárlóközpontok felé kettő.)
Az M4 északi elkerülővel viszont adott a lehetőség a keletről (kivéve Szajol) a városba tartóknak, hogy a besenyszögi utat használják. Valóban pár hete ez téma volt. Kerülő lesz, de még így is gyorsabb lehet a reggeli és délutáni csúcs idején.Ez csak akkor fog kiderülni ha végre elkészül az északi elkerülő.
Volt szerencsém a minap a Balaton felől Graz felé és vissza menni: a 84-es útra helyenként ráfér egy kis felújítás, de többnyire jó minőségű és alacsony forgalmúnak tűnt, a 8-as út közelében kicsit erősebb forgalommal. A 8-as út Vasvárig is jónak tűnt, több 2+1 sávos résszel, aminek az "elmélet" szerint halálúttá kellett volna változtatni ezt a szakaszt, de nem tudok róla, hogy ennyire rossz híre lenne ennek az útnak... Vasvár és Körmend között már kicsit több falu volt az úton és kezdett rosszabb lenni az út is. Körmendre talán ráférne egy elkerülő, de a fantom-vasúti kereszteződést biztos jó lenne megszüntetni. Az út innen a határig volt talán a legrosszabb minőségű, de olyan nagy forgalom nem volt, lehet, hogy M8 helyett a 8-as felújítása egy-két elkerülővel célszerűbb lenne. Apropó M8: az M44 építésénél láttam ilyet, hogy ahol le-/felhajtanak az építők, kitesznek egy 60-as, majd egy 40-es táblát - ez tipikusan olyan helyzet, amit mondjuk Nagy-Britanniában sebességkorlátozás nélkül egy "SLOW" táblával oldanának meg, bár traffipaxszal akkor nem lehetne pénzt behajtani. Aztán a határátkelés után (ahol az osztrák határőr ellenőrzött, mintha nem lenne Schengen) jött ugyanaz a kultúrsokk, amit 30+ éve, első ausztriai látogatásomkor éreztem. Nem hittem volna, hogy a különbség ennyi év alatt ennyire nem csökken semmit... Itt jóval erősebb volt a forgalom és a településből is több volt az út mentén, ott nagyobb értelme lenne egy gyorsforgalmi útnak. Hazafelé már igencsak éjfél körül jöttünk, az összes, sebességhatárt és záróvonalat figyelmen kívül hagyó autós magyar rendszámú volt, kivétel nélkül. Hozzátenném, hogy a 100-as korlátozást túlzásnak éreztem a kanyargós osztrák főúton, nem is ott előztek, hanem lakott területen. Itthon bemutatkozott a fauna is, macskák, nyulak, sündisznók, őzek mentek keresztbe előttünk, egy helyen még szarvasok is, mindenki épségben túlélte.
Na azt várhatod. Onnan legfennebb koppintást kapsz az orrodra,hogy ne csinálj ilyeneket,mert nekik ez nem tetszik. Sokan látják,és még számonkérhetik. addig a jó nekik,ha összevissza hazudozhatnak,és ezt ellenőrizhetetlenül tehetik.
Igen,ez nagyon érthetetlen,hogy a déliországrészt nem lehet bejárni folytonosan legalább egy olyan minőségű úton,mint amilyen lett néhány éve a Baja Szeged.
Egyszerűen nem fér a fejembe,hogy miért hagyják lesüllyedni ezt az országrészt?
Mivel ugyanezek kezdték el az M9-et 20 éve,olyan,mintha magukat köpték volna szembe.
Úgyanúgy szánalmas,hogy Debrecen Szeged között nincs egy gyorsforgalmi. a 47-es,amit említesz Békéscsaba után észak fele rémes.
Még egy dolog. Jártam Szabadkán is. Helyre kis mezőváros, de egyre több a rác szó arrafelé is... Meglepett a Palicsi tó kiépítettsége.
Tompánál iszonyú hosszú sor várt bebocsájtásra, így elhatároztam, hogy Bajmoknál jövök vissza. Ott udvariasan továbbtanácsoltak Bácsbereghez, mondván emitt csak rác és EUs útlevéllel lehet keresztül menni. Amott jó volt a kanadai is...
Na, az elmúlt pár napban megízleltem az M6-55-M5-M43-47-44 utakat.
Szellemek nem voltak most az M6-on, hanem elfogadható forgalomban utaztam.
Az 55-ös Bátaszék-Baja szakasza megérett a felújításra, onnan Szegedig nagyon jó.
M5+M43 semmi különös.
A 47-es jó állapotban volt Bcsabáig, normális forgalommal, azonban teli volt fegyelmezetlen úrivezetőkkel.
Nem értem miért nem duplázzák meg a 44-es Bcsabát elkerülő szakaszát a gyulai bevezetőhöz hasonlóan. A forgalom megkívánná.
Az itt olvasottakkal ellentétben nem találtam semmi indokot egy M47-re, a városelkerülők sallangmentesen végzik a dolgukat. Elegendő lenne egy alapos útfelújítás és elkerülők építése fel Debrecenig. És olcsóbb is...
nem rossz, de a csomópontoknál nem mindig lehet látni, hogy milyen forgalmi rend lett oda kitalálva, mert a sávok ugye már nem látszanak, max. annyi, hogy körforgalom van vagy sem
A Pápa északi határában tervezett csomópont helyén, a marcaltői elágazásnál már földmunkák kezdődtek. A Kisalföld cikke szerint első ütemben Győrtől kezdik az útépítést?
De, jelöltem, csak az a másik végén levő buborékban van. A közepére kéne tegyem az információt, de ugye sokkal egyszerűbb az elejére, ezért is van ott (egyelőre):