"Egészen komolyan mondom, hogy az Audi győri gyára tesz annyit hozzá a magyar GDP-hez, ad annyi embernek munkát, fizet annyi adót, és fontos annyira a megtartása az ország számára, különösen most, amikor az Audi is strukturális átalakításokra készül, hogy ebben egy-két ilyen beruházás ne csak elfogadható, de egyenesen szükséges és elengedhetetlen legyen."
Végül hogy teljesen elkeserítselek épülni fog egy öreg-duna 2x2 sávos híd is.
Ez most Dunaszerdahely felértékelődése miatt tudott bekerülni a győri
Tudom,Dimelo ki van tiltva, de olvasni tudja a fórumot. H ajól emlékszek, ő kérte, hogy csináljak egy videót a 47-es főútról Derecske és Berettyóújfalu közötti részéről, hogyhogy alakult a forgalom az M4/M35 átadása óta. a videó elkészült, de tegnap este nem volt időm feltölteni a youtubera, de ma este megtörténik. A poént lelőve, nekem úgy tűnt, a személyforgalomban nem tapasztaltam csökkenést. Vasárnap délután lévén a teherforgalom gyérebb szokott lenni, az is volt. Az autópályán is talán 1-2 kamionnal találkoztam csak. Szóval este jön a film, szűk 10 perc lesz.
Ez a híd gyakorlatilag az Audinak épül. Részben nekik kedvező, részben az oda igyekvő forgalmat kiviszi Győrből.
Gyakran írunk a vállalkozások megtelepülésének és az infrastruktúrának a kapcsolatáról. Egészen komolyan mondom, hogy az Audi győri gyára tesz annyit hozzá a magyar GDP-hez, ad annyi embernek munkát, fizet annyi adót, és fontos annyira a megtartása az ország számára, különösen most, amikor az Audi is strukturális átalakításokra készül, hogy ebben egy-két ilyen beruházás ne csak elfogadható, de egyenesen szükséges és elengedhetetlen legyen.
Ebbe Budapest-vidék ellentétet látni, szerintem, tévedés.
Ennél az útnál kis túlzással minden hibát elkövettek, amit lehet. Persze, amikor megépült (nem tudom pontosan, kb. 20-25 éve lehet), akkor nem feltétlenül számíthattak arra, ahogy később alakult, szóval most nem feltétlenül kritizálni szeretném az akkori döntéshozókat, nem ezért írom ezt, hanem inkább tanulságként.
Az észak-déli győri közlekedési főtengely hiányzó szakaszaként épül a híd a Mosoni-Dunán.
A beruházó NIF Zrt. közzétette a Győr belső keleti elkerülő útjára vonatkozó ajánlati felhívást. Az új nyomvonalon létrejövő, közel 3 kilométeres út az 1-es főút és a 14-es főút között teremt kapcsolatot a város jelentős részének elkerülésével.
Az elkerülő az 1-es főúttól az Ipar utca meghosszabbításaként indul. A belső keleti elkerülő az 1-es főút és az új Bácsai út közötti 1,27 kilométeren négysávos útként jön létre, így az új Duna-híd is négy sávot kap – írja a magyarepitok.hu.
Az új Bácsai út és a 14-es főút között kétsávos utat alakítanak ki. Az Ipar utca és az 1-es főút csomópontjában jelzőlámpás turbó körforgalom jön létre, ugyanakkor a Bácsai úti csomópont és a 14-es főút csomópontja is körforgalmat kap.
Az 51 dunaharszti elkerülőjét be kellene tenni a vonatkozó tankönyvekbe, mint elrettentő példa. EmPet fórumtársunk már korábban is írt róla. Láttunk hasinlót más máshol is (pl. Székesfehérvár), de ez egy vegytiszta példája annak, ahogy nem szabad csinálni.
(Az M0-M51-51 csomópont is bonyolultabb a szükségesnél, de az nem a semmiből épült, és a mostani kialakítását a korábbi adottságok jelentősn befolyásolták).
Csak hétfőn extragáz az 51-es torkolat, amúgy nem rossz, mint amilyennek lefested. De 2 sáv helyett inkább körforgalmat építenek rá egy alig használt csomópontban, miközben s másikban, ahol havonta több baleset van és többszörös forgalom, oda minek.
Budapest, Grassalkovich-Ócsai út közti felüljáró 5 hónap helyett másfél év, csak 3x írták át a táblát. A költségeket nem ismerem, de biztos nem maradt az eredeti keretben.
Itthon szerintem be szokták a határidőket tartani, cserébe a költségek tudnak igen rugalmasan alakulni... Romániában evvel szemben a költségek alacsonyak és merevek, cserébe az idő dimenzió van gumiból. Úgy látszik, ez a szisztéma valahol el kell veszítse a merevségét, máskülönben nem működik ;-)))