eleve a gerendát , szarufát le kell porolni , takaritani a kezelés előtt. az is meló. utána bekenni akár kétszer. nyáron nem lehet 50 fokos tető alatt. az anyag drága mint MINDEN.
ittvan 3500 ft 7 dl szúölö aztán ez kb 4-5méternyi vastag gerenda és beszívja.
Tudom, hogy szívja mint állat a drága anyagot / azért is kérdezősködök :-) /.
Nem vészes a helyzet egyébként csak megelőzésre törekszem mert nem hiszem, hogy tetőfelújítást tudok csinálni a közeljövőben. Régi a szerkezet de stabil.
az hogy milyen bogár (szú, cincér stb) van a fában és mi kell ellene az egy külön tudomány, ennek utána kell nézni.
Nagyon kell ez a permetezés? veszélyes, és pazarló és szar. :-) főleg kispénzből.
ahol látszik a fagerendán hogy benne a bogár le kell bárdolni a sérült részt és jól beecsetelni vegyszerrel. akár többször is. fárasztó de ez van. én így csináltam,
úgy beszívja a fa a méregdrága anyagot mint a franc.
Régi tetőm van, ami szerencsére nem ázik ,és a gerendák is jó állapotban vannak,viszont a cseréplécek nedvesek, gondolom a bent ragadt pára miatt. (Pedig nincs tetőfólia). Olyan kérdésem lenne, hogy lehetne megcsinálni, hogy legyen szellőzés? Gondolom ehhez a régi fajtához nem lehet ilyen szellőző cserepet kapni.
Ajánlásokat szeretnék kérni tőletek tetőfedéssel foglalkozó szakira aki jól végzi a dolgát és megfizethető áron, helyileg Gyálon lenne a ház nyeregtetős és eljött az idő a felújításnak vagy cserének ezt majd a szakember eldönti, hogy melyik az indokolt. Másik kérdés, tetőcserénél van valamilyen bevett időszak amikor ajánlatos ezt a műveletet elkezdeni vagy csak annyi a kitétel, hogy az ember sem fagyjon meg atetőn és ne legyen eső?
jövőre, vagy max jövő utánra. A Gerard tudom hogy nem olcsó, de nem tudnám elviselni hogy hangos legyen az esőkor. Viszont szimpatikus hogy alig van súlya :-) Egyenlőre csak infókat gyűjtök.
Hát már volt esőnk vele és meg kell vallanom nem gondoltam,hogy ennyire hangos... :D A régi cserépen nem hallottam az esőt,de itt igen,kb olyan volt mintha süvítene a szél kint.De tény,hogy ezt azért sejtettem és majd most fogom szigetelni a padlást 30-40 cm üveggyapottal aminek van hangelnyelő tulajdonsága is.Pont ezért is vártam meg a tetőcserét ,hogy mennyire lesz hangos meg előtte nem is volt értelme mert itt-ott beáztunk. Utána majd írok ide,ha le lesz rakva a szigetelés mennyire hatásos.
Köszi! Igen szóban is volt,de azt mondták az ácsok igazán nincs baja.A téglák közti fuga javítása kellene.Meg beszéltük jövőre a nyári konyha tetejét is megcsinálják és akkor a kéményt is rendbe teszik. Sok helyen úgy csinálják lemezzel berakják azt is,így oldanák meg nálunk is jövőre majd.Idén ugye más anyaga,elképzelése után dolgoztak és csak azt tudták feltenni ami itt volt...
Őszintén bevallom nekem a Gerard ki is esett a látószögemből és asszem úgy néztem,hogy talán az egyik legdrágább a piacon.De minőségileg gondolom a legjobb lehet a leírások alapján. És én elsőre komplett kivitelezést kerestem ahol nem kell külön keresgélni ácsot stb...Ez amúgy jövőre volt tervezve és hirtelen jött,hogy be tud vállalni még az első cég teljes kivitelezéssel. Ők a román Bilka termékeit szerelik.Körbe olvastam a termékről egészen jókat írtak róla és az összeg keretbe bele is fért,sok szín és forma is van náluk is. Mint megtudtam a betolemez is náluk gyártja a lemezeit. Nálam a cserepeslemez ára 430 000 volt 143 nm-re.Ebben benne van a csatorna is mindkettő oldalt.De utólag árban jobb lett volna a betolemez,de hát az ember nem tudhat mindent elsőre.
murray!Elfelejtettem,hogy 600 000 volt a munkadíj.Ebben benne volt a körbe lambériázás a tető kihozása mindegyik oldalt és a régi cserepet is leszedték. Az első cég 670 000-et mondott ,így picit spóroltam is.Ők 3 nap alatt tették volna fel.Az egy hét sok munkáját nézve nem tudom mennyire lett volna az jobb,vagy rosszabb...De 3 nap alatt nem vagyok benne biztos,hogy így megcsinálták volna.
Kész. 1 hétig csinálták! :) 2-en voltak és Budapestről jöttek hozzánk.Mi meg 72 km-re vagyunk szóval napi minimum 4 óra utazás dugókkal együtt. Felhasználtak minden anyagot.Mondta az ács ők deszkával szoktak dolgozni az előző ács meg léceket rendelt be.De megoldották így is. Raktak be plusz léceket is.A tető 143 nm a faanyag 820 fm volt és alig maradt pár léc.Meg a lambériából is használtak mindent.Igaz abból több is lett rendelve mert a kis házra is bele lett számolva. De nekem így tetszik mert így is akartam elől is kihozni 20-30 cm-et. A régi faszerkezetből az összes léc ment le és a széldeszkák is természetesen. Ott nagyon jól csináltak lécből egy vázat és arra ment rá a lambéria alulról felülről meg a szegély lemez.Szarufa maradt mindenhol. A másik cég viszont eléggé elszámolta a lemez anyagot.Elég sok megmaradt a szegések után is.Szóval lehetett benne szép kis lehúzás.
A fal azért nem ennyire görbe ,picit torzít a kép. :)