Minek ide a posta, kár beléjük a lóvé! Rexike ki van éhezve egy kis száguldásra, szerintem Gyula szívesen házhoz is vinné csak szégyellős felajánlani...:)))
Nahát, érte tényleg nagy kár, nem is értem, hogy bírsz ilyen higgadt maradni, miközben trancsírozod.
Nekem nem való, nem akarok túlságosan vigyázni rája, nem is tudnék, de egy pillanatra felötlött bennem, hogy a tankkal együtt vajon mennyiért válnál meg az idomoktól... pláne, hogy akkor nem kéne a megbuherált üzemanyagrendszerrel foglalkozni, hanem csak simán átrakni tankostul-karbistul, azán gyí! De nem vagyok olyan jó motoros, mint amennyire szeretem a földutakat, szóval ilyen szép idomok a motorcsicsázó-szépenvigyázó kollegákat illetik. Nekem elég, ha jól megy, és tudom mennyivel. Tudom, magam ellen beszélek, de tudok megbízható szerelőket, meg gépműhelyeket, igaz nem Sopron felé..
Persze ha hajthatalan vagy, és szét akarod szórni a maradványokat, akkor az óra, meg a karbik tökéletesen megtalálják nálam a helyüket.Ugyanakkor hadd hívjam fel a figyelmedet egy közgazdasági bölcsességre, miszerint nem szabad nézni, hogy valami eddig mennyibe került, csak azt, mennyibe fog. Szerintem ha pár tízezer forintból összeállhat egy ilyen szépség, akkor nem szabad bontani!
De igen, útba esek Pestremenetbe, körbekérdezek, és lehet, hogy csak a hengerfejet kéne hozzad :)
Én Kópházán lakom, Sopron mellett, de ápr.21-22-23 pesten leszek, szívesen elviszem ha kell valami, ha a Sopron-Bp vonalon nem túl nagy kerülővel megoldható. Minden alkatrésze müxik, csak a hengerfejbe kellenének új szelepfészkek, mert pöcs "szakemberek" túlmarták a műhelyben. És tényleg fehér.:D
Bocs, hogy nem hamarabb írtam, de olvasni se volt most sok időm, de szívesen hazatalicskázom a tehénmaradványok egy jó részét. Holnap Székesfehérváron van egy fellépésem, nem tudom, összeegyeztethető -e a lakhelyeddel, mert ha érdemes, reggel még felpattintom a doboztartót hátra.
A társaságot kivéve minden pont teljesül, társaságnak meg ott van neki a 2 kecske, a 2 nyúl, meg Artúr. Egyelőre még ő tereli a többieket, mert azok el se tudják képzelni mi ez a futkosó hápogó izé. Nem tűnik deprecijjósnak, jó étvággyal zabál, szedi a gilisztákat és kísérgeti az embert mint egy kiskutya, fel lehet venni, szereti ha simogatják a hátát. :)))) És tényleg megmos mindent mielőtt megeszi. :D
A legnagyobb baja a motorodnak, hogy nem vetted meg tőlem egy húszasért az én hibátlan karbijaimat a fehértehénből, amiket a múlt héten pucoltam ki és amik sose csuklottak semmilyen gáznál. Meg az is a baja, hogy nem tettél még fel előre egy foggal kisebb lánckereket hogy már 2000-től harapjon. A hiányzó oldalidomjaidra most nem térnék ki, véletlenül az is van olcsón..... :)))))))))))))))
Na, srácok, itt a várva várt első kép, illetve megtörtént a jól megérdemelt olajcsere, és semennyi fémszilánkot nem láttam se a szűrőn, se a leeresztőcsavaron. Kihajtásszimering keni picit a láncot,de egyéb mechanikus baja nem is van neki. HANEM! Az ismert jelenség, mely csökkentette a városi illetve lassú motorozás örömét, miszerint motorfék meg nulla közeli gáz után egy centi bowdent is kell húzni neki, mire nem csak a hangja változik, hanem a nyomaték is megjön, nos az nem szinkronprobléma volt, legalábbis nem mértünk semmi különbséget a digitális majálissal. tudom, hogy van valami trükk vele, de ezen már elektromos szelepek vannak a gyári csap helyett, tehát az ő csöve már le van dugózva. Alapjáraton a jobb henger kicsit durrogott, rádúsítottunk kicsit, a durrogás megszűnt, de a hiba, ami miatt egyáltalán levettük a tankot, az csak rosszab lett. Mivel megnézni elfelejtettem, a kikopott súbertűre gyanakszom, vagy az átmeneti rendszer hibájára, de az előbbi valószínűbb. Holnap úgyis kell mennem vele vagy 200 km-t meglátjuk kisimul-e. Szerintetek mi lehet a jelenség oka?
Mielőtt azonban kacsavásárlásra adnánk a fejünket, érdemes figyelembe venni és átgondolni néhány fontos körülményt.
- Az indiai futókacsa (más néven pingvinkacsa) társas lény, így legalább 2 példányt érdemes beszerezni belőle.
- Ha a vásárlás mellett döntünk, a kertet is elő kell készíteni: már legalább fél évvel korábban nem érheti vegyszer (rovar- vagy gyomirtó, műtrágya, pláne nem csigaméreg!).
- Ahogy más háziállatok, ő is igényel a csigákon kívül egyéb ellátást (etetés reggel és este).
- Vízi állat lévén szüksége van úsztatóra, de erre a célra a meglévő kis kerti tó nem feltétlenül alkalmas. Megteszi viszont pl. egy nagyobb műanyag homokozó.
- A csigák leöblítésére – a szó szoros értelmében is, mert fogyasztás előtt a szárnyasok megmossák a csúszómászókat – itatót is rendszeresíteni kell, nehogy a csigák megakadjanak a kacsa torkán.
- Röpülni ugyan nem, de - ahogy neve is mutatja – futni nagyon tud és szeret is, ezért egy kacsapárra vetítve kb. 500 négyzetméternyi terület az ideális.
- A csigákon kívül a friss zöldségeket is kedveli, ezért a haszonkertet érdemes elzárni tőle, vagy pl. magaságyásokat telepíteni, nehogy a salátaállományunk is kárát lássa a csigamentesítésnek.
Nekem mindig az jön le belőle, hogy modern kori honfoglaló, aki mert nagyot álmodni amikor létrehozta a Kassai birtokot és megmutatja hogyan lehet a természettel harmóniában élni a mindennapokat.
Dezső, erről már meséltél anno. Amit itt leírtál a szerviz nyilatkozatairól az véleményem szerint sületlenségek halmaza és szerintem keress egy hozzáértő társaságot. :-)
Motul 7100-ról még nincs tapasztalatom, lévén ma délután vettem elő először a motort és elsősorban fülig ért a szám, másra nem nagyon figyeltem. :-) Talán puhább vele a váltó, de erről majd Zánkán tudok nyilatkozni, amikor elég km lesz mögöttem. Ha jobbnak bizonyul marad, ha nem érzek különbséget, akkor meg elgondolkodom rajta, mert másfélszer annyiba kerül, mint más gyártók full szintetikus olaja. De úgy vagyok vele, hogy még futja banánra, így nem nagyon érdekel.