Nem nézlek hülyének,és szerintem itt nem is szoktak senkit sem annak nézni.
És akkor a fotóról egy pár szót.
Az áramvédőkapcsolót a kismegszakítótól balra tegyed,és akkor áttudsz sínezni róla a kismegszakítókra.
Viszont a C16A kismegszakítók most nem ehez a vezetékhálózathoz valók,erre próbáltam a figyelmedet felhívni.
Valamint ha maradnak az aluk,akkor tessék újra csupaszítani őkat,majd érvéghüvely a vezetékerekre és úgy bekötni a PEN-sinbe. Elég cudarul szarul néznek ki.
Én inkább szorítólemezes sorkapocsba kötném őket,pl. Hensel-sbe.
Ne foglalkozz a pasztával. Annak nem réz-alu összekötésénél van szerepe. Sokkal inkább ott, ahol például alu kábelsarut kötnek alu kábelre. A kettő közé kent kontakt paszta megakadályozza, hogy a felületen képződött aluoxid érintkezési problémát okozzon.
Kedves Nyikj. Köszi a válaszod, sajnos valóban csak a fürdőben és a konyhában van védőföld máshol nincs, ezért is akarnék FI relét. Még az a vad gondolat fordult meg a fejemben, hogy egy wago-ban megfelelő pasztát használva egyesítem a nullákat... de tényleg két év és ki lesz cserélve minden és ha addig kibírja meghagyom a sorkapcsot.
A fényképet látva, ott minden alu. Gondolom évek óta így van. Száraz körülmények esetén két évig nem aggódnék amiatt, hogy alut kötöl a sorkapocsba. Az automaták összekötését jónak látom a fésűs megoldással. A FI relét azért gondolod bekötni, mert nincs a konnektorokban védővezeték?
A szekrényben van piros vezeték, ami védővezetékre utal.
Ha nincs védővezeték a konnektorokban, akkor bármilyen vezetékkel jobb bekötni FI relét, mint védelem nélkül konnektort használni.
Az a baj, hogy minden ALU a falban is, ezt kell majd kicserélni. Viszont akarok beépíteni még egy kismegszakítót, aminek 3x1,5-es réz lett behúzva. Tehát gondoltam a Fi relé beépítése utána a kismegszakítókat összekötném villás fésűs sínnel az jobb, mint az összefűzögetés.
Számomra pl. az alu vezeték bekötése a réz gyűjtőkapocsba, valamint a fázis (fekete csavart vezeték) bekötése nem megnyugtató, ahogy az előző lakó elvégeztette. Ezzel kapcsolatban kérhetném a véleményeteket?
Alu vezetékre teszel érvéghüvely és máris nem gond ha réz(PEN-sin) sorkapocsba kötöd.
Illetve ha FI relére bemegy a bejövő ALU fázis és nulla, utána a reléből már jöhet ki réz vezetéken a kismegszakítóra a fázis illetve a gyűjtősínre a nulla?
Nem hiszem, hogy ennyire naiv vagy.
Viszont ha ennyire zavar az Alu vezeték akkor szólj egy regszerelőnek, kér egy zárópecsét bontást át vezetékezi Neked a mérőhelyedet és volt Alu, nincs Alu.
Egy Fi relét szeretnék beépíttetni a villamoshálózatunkba. Két év múlva tervezzük a teljes felújítást a vezetékek cseréjét, de addig is szeretnék egy megnyugtató megoldást. Csatoltam egy képet a biztosítéktábláról, talán így látszanak a megvalósíthatósági lehetőségek.
Számomra pl. az alu vezeték bekötése a réz gyűjtőkapocsba, valamint a fázis (fekete csavart vezeték) bekötése nem megnyugtató, ahogy az előző lakó elvégeztette. Ezzel kapcsolatban kérhetném a véleményeteket?
Illetve ha FI relére bemegy a bejövő ALU fázis és nulla, utána a reléből már jöhet ki réz vezetéken a kismegszakítóra a fázis illetve a gyűjtősínre a nulla?
Nem szeretném a türelmeteket feszegetni, de röviden elmondanátok, hogy ez a megoldás miért nem jó, mert ránézésre nekem úgy tűnik, hogy pont erre van kitalálva?