A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Épp külföldön van dolgom és próbáltam elmenteni 1-2 címet. Sikerül is elmenteni, de utána ha 1-2 óráig ki van kapcsolva a rendszer, akkor elfelejti, ugyanezt csinálja a legutolsó címmel is.
Itthon meg megy a mentés
Tudtok rá gyógyírt?
Egyéb: olaszba néha tájékoztat a rendszer, hogy késés várható, meg felajánl kerülőt balesetnél...dugónál berajzolja a sok kis autó ikont az útra...egyszer talán nálunk lesz ilyen...
A navi szoftvere is frissíthető DVD lemezről és a térképállomány is.
Ha nincs az autóban gyárilag ilyen fejegység, akkor a márkaszervizből, a topikalapítótól vagy a www.tempomatszereles.hu oldalon itthonról esetleg az ebay-en, OLX-en tudsz venni (és ez a sorrend is megbízhatóság tekintetében!) újat ill. használtat, amit nagyon egyszerű beszerelni, az első 3 beszerzési forrás kicsi plussz pénzért megoldja fél óra alatt.
(a fekegység és a híres felfedező neve viszont Columbus, nem Colombus)
Sziasztok! Látom otthon vagytok a Bt.-témában! :-) Az autóm egy 2014-es Passat Variant RNS315-el,gyári Bt.kihangosítással,a telefonom egy Samsung galaxy S5,amin a kit-kat android rendszerrel tökéletesen működött a kihangosítás,és a Bt.-n keresztüli zenelejátszás!Egy hónapja a telefont frissítettem lollipopra,és azóta a kihangosítás megy rendesen,de zenét nem játszik le a telefonról Bt.-n keresztül!Találkoztatok esetleg ezzel a problémával már,ha igen van-e rá valamilyen megoldás!?Köszi a válaszokat előre is! :-)
Vettünk 2013ban egy Golf VII-est Németországban és érdeklődni szeretnék hogy valaki nemtudna-e segítenni abban hogy a navigációja németül van és lenne-e rá mód hogy betudják állítani rajt a magyar menüt??
Menüjében nincs a válaszható nyelvek közt a magyar!! Esetleg rátölteni vagy kártya segítségével rávinni a magyar nyelvet nem lehetne-e??? Hívtam már márkaszervízt de ők sajnos nem tudtak segíteni az ügyben azt mondták folyamatban ennek a megoldása!! Ha valaki tud rá valami módot írjon!!:)
Köszönöm előre is a válaszotokat és a segítségeteket!! :)
Touranozok emiatt a mytouran.de-s oldalt szoktam nézni infóért de most a facebook oldalán feldobott pár infót erről a naviról meg egy passat b8-as digitális óracsoportról. A srác 2004-es touranjába rakta ezért írta hogy korábbi autókba is berakható. Azt írta továbbá hogy 1499eur lesz (ami új ár és az rns510-hez képest "olcsó" ) és ez egy 2016-os caddyből van. Ha jól tudom ebből a bontóból szerezte be a cuccokat, nézem hátha felbukkan majd még egy ilyen navi: http://www.cps-shop.com/
MOST (Media Oriented Systems Transport) technológiáról meg megtudtam hogy elvileg kommunikációs csatorna, külön kábel megy a fejegység és a teljesen digitális műszerfal között.
Nincs baja a készüléknek, csak nincs engedélyezve rajta a rejtett menüpontok láthatósága. VCDS kell hozzá, vagy egy olyan firmware-t feltölteni, amin már eleve engedélyezett. (Egyszerűbb és biztonságosabb egyébként a mostanin bekapcsolni...)
Szoftverfrissités után,ami lefagyás miatt történt,hogy életre keljen az rns 510 em nem működnek a kényelmi funkciók,mint pl: usb röl nem játszik zenét,ultrahangos parkradar csak csipog,debnem jelzi hol jár az autó,néha 30 percenként kikapcsol magátol,és meg sorolhatnék vagy 4--5 dolgot..
Régóta olvasom az oldalt, sok hasznos infót szereztem itt. Köszönöm! Hogy egy kicsi tudást én is adjak, igen ez a készülék az rns 510 utódja, ugyanaz a méret. Egybe van építve mint az rns ezért egy can szoftver frissítés kell és egy új csatlakozó és elvileg megy probléma mentesen. Nincs benne DVD olvasó és MOST (ez mi lenne?).
Itt a cikkszáma: 5C0 035 680 (DAB nélkül, ez 60 euróval kevesebb) 5C0 035 680 A (DAB/DAB+ és HD Rádióval)
Pár kép a készülékről:
Videó működés közben:
A készülék nem az enyém, infókat én is a neten találtam.
Hali , elvileg látnia kellene , mégse aktív . Most várok , hátha egy szoftverfrissítés megoldja , ha lessz hozzá , de én inkább vennék egy állandó aktív AUX-os verziót , most már szeretnék filmet nézni a kijelzőn mivel elég sokba van hogy bedobjam a fiókba a multimédia illesztőt . Ha megyünk Pestre elötte mindenképen kereslek .
Hali ! Nekem a 2006-os T5- ben van MFD1 . Ezt gyárilag így rendelte a volt német tulaj és én is ezzel használom az autót . Vettem 60e-ért egy multimédia illesztőt hozzá , amivel filmeket , ill. mindígtv boxal tv-t lehetne nézni , de ez az opció sajna még nem jött össze sokadik nekifutásra sem. Most ott tartok , hogy egy késöbbi verzióval aminek nem TV/VIDEO hanem AUX bemenete van azzal kipróbálni és ha azzal műkszik , akkor veszek egy ilyen verziót és kicserélem az enyémet .
Amit kérdezel , semmi furfang nincs a csatlakózóin , sima iso csatival műkszik , a gps antennája is szabvány , ezt is betudod szerezni . A gyári telefonelőkészítéssel tökéletesen működik , szépen szól az autó saját hangszoróin keresztül , utána visszakapcsol rádióra , vagy a navigációra . A sebességfüggő automatikus hangosítás is tökéletes , aminek a fokozatát a menüben tudod állítani . Helyzetjelző kapcsolásakor a képernyő automatikusan átkapcsol éjszakai módra . Ennek ellenére legagyizzák , pedig nem rossz holmi . A cd mp3 nem igazán mérvadó én transzmitterrel használom ha kell , kifogástalan minőségben / 1200W pioneer mélynyomó , ground zero erőlködő , Cailber kondi /
Az hogy magyar navi nincs , cseppet sem érdekel , 7"-os igo-t használok ha kell /ritkán / amit nem vagyonokért frissítgetek évente , ráadásul másik autóba is viszem , pl kamionba , vagy gyalogosan is akár. A DVD filmnézés sem tragédia , mivel a 10 éves kisfiam tablettel rendelkezik , de a ps vitáján keresztül online filmnézés az igénye ! :)
Ha mégis veszel MFD-t akkor tudok neked prezentálni ausztria-svájc térkép cd-t noDX-es verzióhoz . Ingyééé !
Ha valakinek kell van gyári telefonelőkészítéshez egy vw nur UHV nokia 6310(i) 6210 adapter 7lo 051 435AR 8e ft . Az autómban kipróbálható , hozott telefonnal , én 6233-asra cseréltem .
Nemrég vásároltam egy 2001-es VW Golf4-et. Iszonyatosan vágyom egy MFD1 navira. Tudom, hogy sosem működött és sosem fog Magyarországon, szimplán a kinézete miatt kellene. Viszont utánaolvasva nem elég egyértelmű infók fogadtak. Csak plug&play a mostani rádióm után (Gamma+gyári cd lejátszó) vagy más a kábelezése?
Mivel haldoklik a gyári cd lejátszó gondolkodom MCD fejegységen is. Arról viszont nem volt infó ami segített volna. (Mellesleg ehhez volt magyar rész vagy ez sem segít itthon?) Szóval MCD csak plug&play vagy ez sem? Ez talán azért lenne jobb mert van benne CD nem kell tárral szenvedni. (Természetesen kábelekkel, antennával venném, tudom, hogy magában egyik se navigál külföldön sem.)
Ahogy azt a tanult kolléga is jelezte, sd-ről nem fog menni a filmnézés, ellenben dvd-ről igen. A térkép is dvd-ről frissíthető.
A TV már egy kicsit bonyolultabb sztori... Gyári TV tuner a sethoz nem tudom, hogy van-e rendelhető opcióként, de mindegy is, mert itthon nem működik már az analóg sugárzás, viszont az mpeg2 kódolású digitális sem. A gyári pedig csak ezt a 2 módot támogatja.
Röviden:
Kell 1 db digitális mpeg4-es tv tuner, valamint 1 db multimedia adapter, néhány méter kábel, meg 1 kis programozás és már mehet is a barátok közt (a mindig tv szabadon fogható adóit lehet nézni, vagy a kártyás tunerrel és előfizetéssel akár az HBO-t is)...
-Ha jol lättam, ez a vw-es rns510-es seatos vältozata. Ha igen, akkor SD-röl nem lehet filmet nezni, csak DVD-röl, de csak DVD formätumot szereti, .avi-t nem jätszik le, legaläbbis az enyem nem.
-TV-t nezni csak akkor lehet, ha van hozzä megfelelö antenna is, nekem igy mondtäk anno, az en TV menüm is inaktiv.
-Terkepet frissiteni is csak DVD-vel lehet, vagy a topiknyito, vagy a tempomatszerelo.hu-s sräc megcsinälja neked pikk-pakk, vagy ha visszaolvasol, jätszhatsz vele te is...
Van egy tavaly júniusi Seat Alhambrám, Seat Multimedia 3.2 rendszerrel (vagy valami hasonló fent cd/dvd lent egy db sd kártya olvasó). Hogyan lehetne rajta:
Ez egy rendes, 2 DIN-es, készülék méretű készülék, hiszen ahogy írtad is, ott van rajta a 2 sd kártya olvasó és a cd/dvd nyílás.
Szerintem konkrétan az RNS-510 utódja, azokba a típusokba, ahol a facelift nem érintette a multimediát.
Érteni én sem értem, hiszen az ilyen külön kompakt egységeknek meg vannak számlálva a napjaik, de ettől még jól néz ki. Pár évig nyomni fogják még az biztos. Gondolom az 510-es minősült már túl kevésnek az újakhoz képest, ezért aztán variáltak kicsit a dobozon, meg tettek bele valami nagyon újnak, nagyon modernnek és egyben baromi hasonlónak látszót az új technológiához. Biztosan kiszámolták százszor, hogy így olcsóbb lesz...
A Sharan és a Caddy megkapja az már tuti, de talán a modellév váltással majd a Jetta, a Tiguan és az Amarok is, ha nem lesz rajtuk nagyobb arcemelés. Esetleg még a T6?
Így jobban belegondolva, nem is olyan kevés típusban lesz benne...
Kíváncsi vagyok a Skoda-Seat tengelyre (Alhambra).
Egy a lényeg, nekem ránézésre is tetszik, kíváncsi vagyok milyen lesz majd működés közben!