A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Semmi esetre se küld vissza. Csak nyugodtan állítsd be. Előfordul, hogy az őrlési finomságot már olyan "finomra" állítod, hogy nem indul be az őrlés, akkor tekerd vissza addig amíg elindul és vedd egyre finomabbra. Kapkodni nem kell! Ha már elég finom az őrlemény akkor már csak pici lépésekben állítsd. Amikor eléred azt a finomságot ami már lefojtja a főzőt, akkor is csak pici lépésekkel állítsd a durvább fokozat felé. Ügyelj arra, hogy a tölcsér lezáró lemeze,
ne zárja el a kávészemek útját, mert ha véletlenül becsúszik, akkor nem tudod mitől nem megy a darálás és természetes reakcióként nyitsz a durvább fokozat felé ami zavaró tud lenni.
Aztán meg a finom beállítást is célszerű elvégezni. Jó beállítást és használatot kívánok!
Pedig ott kell a szélén egy vékony élű csav. húzóval óvatosan. Esetleg finoman kocogtatva egy kis kalapáccsal a végét. Eléggé rá tud gyógyulni a korong.
eltávolítottuk, kitekertük, feszegettük és nem tudjuk lefeszegetni. nem is igazán látom, hol lehet feszegetni, mert a lyukaknál nincs perem vagy ilyesmi, körben pedig nem fér oda a cs.húzó
Igen, megnéztem, sima tisztított víz, ásványi anyagok a "megfelelő mértékben" benne vannak. /imádom ezeket a megfogalmazásokat: megfelelő ásványokat a megfelelő mértékben tartalmaz :-))))/
úgy tűnik, elhanyagoltuk a kávéfőzőnket, azt hittük, hogy a PI-víz elég óvás, és nem gondoltunk a zsírra - bár azért volt pucolva, ha most nem is úgy látszik.
Nem nagyon jött a víz belőle, pedig a pumpa jó, úgyhogy levettük az alsó szűrőt, és alatta az a kis pogácsa, amin a 4 lyuk van a víznek, bele van gyógyulva a tokba, ami tartja. hogyan tudnánk kiszedni? Gaggia Babiról van szó
Bakker, és pont most nem voltam két napig az Antikvárium közelében! :-( Bááááár, fogadok hogy nálad otthon a Giotton a legüberebb! :-))) Hogy nekem miért a szerdai gyümölcsnapokon kell vidékre mennem sorozatosan, de tényleg:-(