Amiket a kérdésgyártósorban látunk ,azok a döntős kérdések? Az enyémek elvéreztek a selejtezőben,ezt még túlélem...Ha ezek,a kérdésgyártósorban látott,ordító helyesírási hibáktól hemzsegő kérdések a döntősök,számos kérdést vet fel..Ilyen gyenge a felhozatal,vagy a kérdéselbírálók hadilábon állnak a magyar nyelvvel....
Az „átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés forduló első helyezettje” kérdést azért tettem föl mert a két fizikai témájú kérdésemmel ami játékba került kaptam egy 3/7 szintű kérdésbeküldő kitüntetést(csak a 20. legjobb voltam azon a héten).
Kíváncsi lettem volna hogy a legjobb beküldő, hány játékba kerülő kérdésért kapta meg a 7/7, szuper csillogós, csilli-villi kitüntetését. J
Erre irányuló információid vannak esetleg? Egy becsült adatod van, vagy rá tudsz esetleg kérdezni valakinél?
Majd elfelejtettem: 300-ból olyan 10 és 70 között kerül be. Nem lehet ezt pontosan megmondani.
"Illetve meg tudnád mondani, hogy átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés első helyezettje?" - ezt meg konkrétan nem értem.
Úgy látom egyébként, hogy a meghirdetett témakör a játékosok többségénél csak mint ajánlás merül fel. Nem probléma, úgyis én osztom be a kérdést.
Semmilyen "peremfeltétel" nincs. Ha nincs még olyan kérdés, akkor nagy valószínűséggel bekerül. Már ha elég érdekes. Mert olyan kérdés sincs az adatbázisban, hogy Mennyi 2+2? - és nem is lesz.
Arról tudnál információt adni, hogy a döntőbe került 300 kérdésből átlagosan mennyi kerül be a játékba?
Gondolom tudsz egy becslést adni erről a személyes tapasztalataid alapján.
Illetve meg tudnád mondani, hogy átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés első helyezettje?
Végigolvasva ezt a fórumot már nem lepődtem meg azon, hogy a fizika témában beküldött 25 kérdésemből mindössze 3 jutott a döntőbe.
(Természetesen a saját kedvenceimet viszonylag hamar kukázta a demokrácia, de sebaj.)
Sőt azon sem lepődtem meg amikor (utólag végiggondolva) a „Mi volt a foglakozása Göncölnek…?” kérdésemet selejteztétek a döntőből.
Valószínűleg nem megfelelő témakörben küldtem be. Kérlek erősítsd meg vagy cáfold ha nem így van. Gondolom inkább illett volna az irodalom témakörbe még akkor is ha egy csillagkép eredetére tettem fel a kérdést.
Szeretném fejleszteni a kérdésbeküldő tudományomat, ezért szeretnék többet megtudni arról, hogy milyen szempontok alapján selejtezitek le a döntőbe jutott kérdéseket.
Mivel a selejtező olyan amilyen, így bízom benne, hogy ha alaposabban ismerem a peremfeltételeket amiket ti alkalmaztok a döntő során, akkor több kérdésem élné túl az utolsó fázist.
Végül is még mindig a döntő a legobjektívebb része a kérdésbeküldésnek.
A most zajló biológia kérdések elbírálása során kiszórtad a: „Melyik NEM fehér?” kérdésemet. Leírnád hogy mi volt az oka?
Túl specifikus volt a válaszok némelyike? Vagy túl könnyű volt a válasz? Netán túl nehéz?
Ebben az esetben -ellentétben a Göncölös kérdésemmel- tippem sincs, ezért kérdezek rá itt.
Remélem ha megtudom a választ nem követem el legközelebb ezt a hibát és már el sem indítok ilyen kérdést, vagy javítom a hibát és legközelebb játékba kerül.
Réges-régen még 2003-2004 tájékán küldtem be kérdést amit visszadobtak.
Akkor azzal az indokkal, hogy már túl sok olyan típusú kérdés van az adatbázisban, ami igaz is volt, így természetesen elfogadtam és most újult lelkesedésemben nem is kísérleteztem vele.
Ez így remek volt, mivel volt visszajelzés, így volt mit végiggondolni, hogy mit kellett volna másképpen csinálni.
Következő sztori, amiből kérdésbeküldést fabrikáltam, de nem küldtem be. Sz'al... nézem a tévét a napokban és a hegedűről volt szó. Aztán látom a riportban, hogy a hegedűt összehozták a cigányokkal. S ekkor a riport felteszi a kérdést a végén: hogyan jutottak a cigányok az első hegedűhöz? Ez megfogott. Mint jó honfis a kérdést nem ismétlem meg, de adok 4 választ, ok?
Ugyan már! Én a napokban az alábbi tippelős kérdéssel találkoztam:
Hány luka van egy nőnek?
Egyből jelöltem sértőnek, de felmerült bennem a kérdés, hogy mit keresett a honfoglalón az az egyed amelyik ezt a kérdést méltónak találta arra, hogy beküldje!
Nem tartom magam annak, a saját tudásomból játszok és kurvára zavar hogy vannak olyan degeneráltak akik ezen lógnak napi x órát és bebasszák a választ pontosan mert már százszor találkoztak vele, vagy megveszik a segítséget és rányomják mert ők a nagymenők. Csak ennyi a panaszom.
Örülök, hogy van ez a kérdésgyártósor. A mai hat (nem öt) elbírálandó kérdésemből megtudtam:
- két epém van,
- a szivacsok osztódással szaporodnak.
Volt még egy félig megfogalmazott kérdés Semmelweisről is, de ott elszakadt a cérna, kivágtam értelmetlennek.
Kérdezném az illetékesektől, miért kapok rendszeresen hat kérdést az öt helyett? Vagy az üzemeltetők úgy gondolják, hogy reggeli kávézás közben ez nem tűnik fel?
Na végre küldtem be kérdést..Olyat,amit a régin visszadobtak,majd most kíváncsi leszek..Nem akarok folyton kukacoskodni és telhetetlenkedni,de szerintem kár,hogy nem kell feltüntetni forrást,és nem lehet megjegyzést írni a beküldött kérdéshez,mint a régi verzióban...Amire most már lassan úgy emlékszünk,mint az emberiség sosem volt aranykorára....
Látod ezért szoktam le a kérdésbeküldésről, pedig valamikor sokat küldtem be. Ma egy játék alatt két kérdésemmel is találkoztam, sőt az angol nyelvűn is szoktam találkozni velük.
Egyáltalán nem lenézőnek szántam a kérdést. Arra próbáltam választ találni, hogy mennyire volt triviális a kérdésem. De ha többen is tudják ki volt, akkor annyira nem lehetett nehéz, és mégse adtak esélyt neki, egyszerűen érdektelennek találták. Ami viszont felveti azt a kérdést, hogy akkor mi érdekli őket? A celebek? A pc játékok? Az iPad, az iPhone, a faszabuk. Mert a könyvek biztos nem.
Komolyan felvetődött bennem, hogy tök felesleges kérdést beküldeni, mert alapból megtorpedózzák a történelem és irodalom kérdéseket. És nem az a bajom, hogy kiejtették, hanem ahogy kiejtették. Meg se fordult a fejükben, hogy de jó lenne ezt játékban látni!
Azzal meg ne jöjjön senki, hogy tezo biztos valamilyen indokkal úgyis kiejtette volna. Lehet, de ezt már nem fogom soha megtudni, mi történ volna vele, ha elé kerül. Játékban nem lehet, mert játszottam már annyit, hogy óhatatlanul ne kaptam volna meg, meg egyébként is, arra emlékeznék, és akkor alapból be se küldök egy olyan kérdést, ami már szerepel az adatbázisban.
A lényeg: senkit nem akartam degradálni, nevezzük inkább közvélemény-kutatásnak.
Azok akik kiejtették, úgyse néztek volna utána, hogy ki is volt ő. Én például nem találkoztam a kérdéssel, pedig minden áldott nap játszom egy éleset. Ennek ellenére tudok mondani kapásból 30 embert, akik tudják, hogy ki volt ő, és játszanak a Honfoglalón, legfeljebb nem rendszeresen.
Ezért éreztem a kérdésfeltevést is lenézőnek.
Én olyan belépőkérdésekkel (vagy minek is hívják mostanában?) találkozom, amiben hemzseg a helyesírási hiba, vagy legalább 5 éve szerepel a játékban.