Keresés

Részletes keresés

norby Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146646

Ez milyen csésze? Ilyet keresek már egy ideje.

Előzmény: paljoc (146636)
ton____jo Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146645

Nem vagyok szaki,de az ablakot nyisd ki:)

Melyik megoldással lesz perkelve?

 

 

 

 

Előzmény: Technisat (146632)
bbuffy Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146644

Amig podot is hasznãlsz nem fogsz tudni igazán jó kv t főzni, mivel kell a nagy nyomás a papirkorongokhoz. Hiába eseti. Ha meg leveszed kilencre az opv t akkor byebye pod. 

Előzmény: F40 (146642)
Zsolimano Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146643

Nem emlékszem, hogy melyiket, de szerintem a tiedet is fokozatmentessé lehet tenni egy-két iber alkatrésszel.

De itt majd tudják a nagyjaink. 

Előzmény: F40 (146642)
F40 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146642

Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat és a hasznos tanácsokat!

Igyekszem mindenben a Ti profi tanácsaitokat követni, így a gyári dupla falú szűrők helyett már meg is vettem a megfelelő szimpla falúakat az Expolygontól. Nekem már nem mondták, hogy a kart is cserélni kellene...

A POD-ot egy eseti megoldásnak tekintem, ami néha alternatívája lehet az igazi eszpresszónak, ristrettónak. Ez pl. egész finomnak hatott:

http://www.baristaszakuzlet.hu/product.php?id=639

Nem is értem egyébként, hogy ha valaki az egyszerű kávékészítést kedveli, akkor miért a kapszulás megoldást választja a POD-ossal szemben. A kapszulás rendszerek 5 grammos adagja már definíció szerint is csak silány eredményt adhat.

Az Imat Lux darálót azért választottam az Iberital helyett, mert az őrlés finomsága az állító skálázása segítségével könnyebben nyomon követhető, ami egy kezdőnél nagy segítség. Persze láttam, hogy az Iberitalnál is van erre megoldás, de a tuning az még egy kissé később következik nálam.

Most azon igyekszem, hogy az őrlés finomságának beállítása, tamperolás, főzés, stb. rutinszerűen és jól működjön nálam. Aztán ha meglesznek az alapok, jöhetnek az extrák.

 

Kellemes hétvégét Mindenkinek és finom vasárnap reggeli kávét!

 

Üdv,

 

F40 

Előzmény: zolnagy (146641)
zolnagy Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146641

Gratula! Nekem is ugyanilyen szettem van, szerintem szeretni fogod. Ezen a fokozatos örlőn nem túl nagyok a fokozatok, ritkán kellet volna a kettő közé egy fokozat, de ekkor a kávémennyiséggel lehet játszani (pl. 18 helyett csak 17 a duplaszűrőbe). Ráadásul, ha későbbb alternatív kávékészítés is érdekel, akkor sokkal egyszerűbb ezzel állítani pl. a filteresből az espressora, mint egy fokozatmentesen.

Előzmény: F40 (146623)
blaze73 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146640

Ja, arra a 70/30 cuccra kiváncsi lennék.    A Stella nekem sem lett a szívem csücske.... 

 

A mostani minta viszont igen jó nálam is, paljoc :) 

 

Előzmény: paljoc (146636)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146639

Sziasztok,

 

Eladó egy 2006-os, általam 2013 december végén Szomja Gödény fórumtársunktól vásárolt Gaggia Evolution gép 24 eFt-ért, tartozékaival, a képeken látható állapotban. A látható apró esztétikai hibák a működést nem befolyásolják.

A gép rendszeresen karbantartott, vízkőtelenített. A kar és szűrők ma áztak Tersonet-es oldatban, valamint a vízkőtelenítés is ma történt.

 

Gyárilag ezekben nincs OPV szelep, de ebbe bele lett építve, és ez 9 barra van beállítva. Ma ezt a nyomásmérést is megcsináltam az alábbi videón ez látszik. A képen és a videón a nyomásmérés 10 bar-t mutat, de ez így rendjén van a nyomásmérő miatt. Kávé csapolásakor ez 9 bar.

 

A gépnek semmi problémája sincs, az eladás oka, hogy az ölembe hullott egy Gaggia Classic, ami elvileg rossz volt, de csak meg kellett tisztogatnom, és erre váltok.

 

Jár hozzá gyári Gaggia kar kettes kifolyóval, szimpla és duplaszűrő és használható fém tamper.

 

Megtekinthető, kipróbálható Kazincbarcikán, vagy postázom.

 

fxpwrh

kukac

gmail

pont

com

 

Képek: http://sdrv.ms/M9rwsu

 

 

Videó: 

 

Sprinter CDI Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146638

Off: Tiroler Gröstl-t sütöttem, nem volt leves :-))). Azt meg nem szívesen locsoltam volna meg kávéval, tejjel. Bocs, on:

Előzmény: Prof (146634)
yeahhh Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146637

Nagggyonütős a fotó!

Előzmény: paljoc (146636)
paljoc Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146636

Ezt a Stella tesztminta nálam sem talált be! :-(

 

Az mostani viszont rendben van:

 

 

 

Előzmény: yeahhh (146635)
yeahhh Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146635

Most éppen a Moak Soave van itthon (70/30-as; 2013.12.18.). Mindkét 80/20-as blendjüket (Stella; Dolce Vita) megkóstoltam, egyik sem nyűgözött le - de a Soave nagyon bejön. 

Előzmény: blaze73 (146628)
Prof Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146634

Öntsd a levesbe a hozzávalókat, kevesebb cucc lesz koszos. :-D

Előzmény: Sprinter CDI (146633)
Sprinter CDI Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146633

Akkor tulajdonképpen az íze is mellékes, úgyis a wc-ben köt ki az egész :-D

Előzmény: Hami30 (146631)
Technisat Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146632

Rendeltem 4 féle nyers kávét.

Visszaigazolták, jövő hét elején hozza a futár.

Indulhat a pörkölő nagyüzem :)

 

A pörkölő szakiktól kérdezem:

 

Mekkora füst, illat és kosz mellékhatással jár a pörkölés ?

Panelkonyhában elviselhető ?

Vagy inkább vonuljak el az Antarktiszra ?

Hami30 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146631

Látom még mindíg nem sikerül rétegesre a latte machiato. szerintem felesleges küszködnöd vele mert az első mozdulat a nőknél ,hogy összekeverik:))). Kávéval kezdem utána tejhabosítás ,addig kicsit pihen a gép tetején ,hogy annyira ne hűljön vissza.

Előzmény: Sprinter CDI (146630)
Sprinter CDI Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146630

Végre rájöttem mi a gond a tejhabbal. Mindig írod, hogy túlmelegítettem, kemény és száraz. Nos, amikor kiöntöm még szép lágy és folyékony. Ha túlöntöm a pohár tetején, akkor le is csorog az oldalán. Aztán kell nekem kábé 4-5 perc, mire a főzőből távozik a gőz és egy picit visszamelegszik, majd elkészül a kávé. Ezalatt lesz ilyen a hab. Amikor elkezdem a kávét beleönteni, akkor a hab kiemelkedik, miközben megtartja a formáját. Kemény, mint a beton és száraz.

 

Szóval szerintem nincs is túlmelegítve a tejem, de legközelebb lefotózom, közvetlenül a készítés után. Kíváncsi vagyok úgy mit szólsz hozzá :-)

Előzmény: Prof (146594)
azazati Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146629
Gratulálok én is!

hiába na! ha az ember jó helyen olvasgat akkor nem hibázik... ;)
Előzmény: F40 (146623)
blaze73 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146628

Pofás, gratula.
Arra figyelj, hogy a Nemox Lux őrlő fokozatos - azaz lehet nehézség azzal, hogy eltaláld a megfelelő őrlemény szemcsét vele.  A fokozatmentes egy fokkal jobb, de SiD ilyen őrlőt használ nagy megelégedéssel, noha Ő már pás száz kiló kávét ledarált az éves során, szóval rutin stb. :)

 

Kávé teszteket, bemutatókat olvashatsz a Kávékorzón - a héten éppen egy MOAK volt vallatva.

http://kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1326:moak-stella-meg-kell-hoditani&catid=43:kavekostolo-szemeskave-tesztek&Itemid=110

 

Előzmény: F40 (146623)
Zsolimano Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146627

Nem aprózod el more!

Gratulálok!! Szép és jó kis szett!!

Ráadásul zsír új!

Sok jó kávét kívánok! Meg jó kísérletezést! 

Előzmény: F40 (146623)
Mylord3 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146626

...hát, nem apróztad el! :))  Jó KV-zást azzal a középen álló nagyvassal ! :-)

Előzmény: F40 (146623)
gregg71 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146625

Gratulálok a szerzeményedhez, ráléptél a helyes útra! :) Ha tervezel tejhabot is készíteni, akkor a gőzcsőről húzd le a külső hosszabbító csövet, így tudsz vele készíteni finomszemcsés habot. A 3.5-ös tejgőzölő edényt félig öntve tejjel bele fog érni úgy is.

Előzmény: F40 (146623)
bbuffy Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146624

Gyári szűrők ugye cserélve? Azok nem jók semmire szinte. POD sztem felejtős lesz két nap alatt. Állítsd/Állítasd be 9 barra fixen a nyomást, mivel a POD miatt 12-n van. 

Előzmény: F40 (146623)
F40 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 146623

Kedves Mindenki!

 

Hosszú ideje olvasgatom ezt a fórumot, majd elsősorban a Ti hozzászólásaitok után eljutottam oda, hogy megvegyem az első "barista" szettemet:

 


 

A Gaggia-t az Edigital-tól vásároltam, az egyebeket a baristaszküzletből és az Expolygontól. Ez utóbbi két hely nagyon tetszett, készségesen segítettek mindenben és az árukészleteik is meggyőző.

 

Most kezdődik a tanulási fázis, a legjobban ízlő kávé megtalálása. Bár tudom, hogy nem igazán "profi" megoldás, de vettem próbaként néhány pod-ot is. Aztán megpróbálom legalább megközelíteni azt a szintet, amit Olaszországban minden kávézóban, cukrászdában és egyéb helyen tudnak. (Igen, az én történetem is úgy indult, mint sokan másoké, hogy minden alkalommal rácsodálkoztam az Olaszországban fogyasztott kávék ízére. A csúcsot számomra a Tazza d' Oro jelentette Rómában: http://www.tazzadorocoffeeshop.com/en/home.html 

 

Köszönöm Nektek a sok segítséget, a jövőben is igyekszem tanulni Tőletek. Bár én nem vagyok profi a kávéológiában, de ha valami érdekességet találok, akkor megosztom Veletek.

 

Üdv,

 

F40

 

 

 

vendingo Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146620

Én sokáig keresgéltem, de nem találtam.

Végül vettem egy gene-t.

Előzmény: ton____jo (146616)
amaster_ Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146619

Jelen kávéfőzőmön 6 éve bosszant a vakítóan fényes kék led... Előnye, hogy hamar észreveszem ha bekapcsolva hagytam :)

Előzmény: Prof (146618)
Prof Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146618

Az LG monitoromon menüből ki lehet kapcsolni. Csak akkor világít, ha nincs jel (stand-by), de akkor is ki lehet kapcsolni. 10 éve az autórádiómban volt kék led, 2 évig imádtam, utána meggyűlöltem egy életre. :-D

Előzmény: Saughassy (146617)
Saughassy Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146617

Nem tudom miert gondoljak, hogy egy hangfal elolapjan elvezni fogom, napi 8-12 oraban. Vagy a monitor oldalan. Hihetetlen. :)

Előzmény: Zsolimano (146613)
ton____jo Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146616

Üdv!

 

A Behmor 1600-at, be lehet szerezni ezen a földrészen?

Köszönöm.

 

Szomjas Gödény Creative Commons License 2014.01.24 0 0 146615

konkrétan erre készülök egy pár hétre :)

de amúgy nincs szívem, valóban,

és kidobni sincs, valóban

Előzmény: djboriska (146602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!