Tiszteletem urak .az én liliput mozdonyom se tökéletes , az ívekben és az emelkedőn rángat mintha a csatlorudakkal lenne valami ,szemre nem látszik rajta semmi rendellenes.Lehet hogy szűkek az íveim? kb 20 centi a legkisseb ívsugár.
Én is gondoltam rá, de először inkább egy csere alkatrészt próbálok meg beszerezni. Nem igazán szeretnék belefúrni a mozdonyba, de ha elkerülhetetlen lessz akkor az lessz.
Ugyan ez a probléma nálam is jelentkezett. Csavarral oldottam meg úgy a problémát hogy az alsó zárólemezbe és az öntvénybe fúram bele úgy hogy az pontosan a fotótengely forgáspontjában van. A fotótengely forgócspját is kifúrtam de azt egy kicsit nagyobb fúróval. Ebbe a három furatba került bele a csavar. A futó tengely csapjába fúrt nagyobb luk biztosítja a tengely megfelelő oldal és függőleges elmozdulását.
Azért kaphatsz itt is választ. Igen, természetesen kompatibilis más gyártányokkal, de a méretarányra figyelj; a gyakorlatlan szem könnyen csalódik az egyel kisebb, vagy nagyobb méretarányok között. Ha gyors fejlesztésre vágysz, érdemes a PIKO-nál maradni egyelőre, ennek az ára elérhetőbb szinten van, később ha már komolyabban foglalkozik a gyerkőc a modellvasútazással, akkor lehet drágább és szebben kidolgozott modelleket venni. A vágányzat fejlesztésénél figyelni kell a sínkorona magasságra. H0-ban amiben te vetted a szettet, több féle sínmagasság van. 2.5-ös, 2.1, és azt hiszem 1.9 mm magas is van. A kezdőkészletben levő modellek kerékkarimái zöröghetnek az alacsonyabb sínkoronával szerelt talpfákon, bár azt nem tudom, hogy az újféle PIKO milyen kerékkel szerelte a kezdőszetteket. Na jó nem foglalom a topikot, csak azért adtam választ, mert nem gyakorlom az olyan mentalitást, hogy "nem tudom kéremszépen, nem vagyok idevalósi" megszólalással elsöpröm a válaszadást (nem akarok senkit sem bántani, ha nem irányítottak volna már át, akkor is ezt írtam volna). De a továbbiakban tényleg az alant linkelt topikban szívesen segítenek.
Most vagyok itt először ezen az oldalon és segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam a kisfiamnak egy piko 57111-es kezdő szettet.
A kérdésem az lenne,ha bővíteni szeretném a síneket és a vagonokat,akkor csak piko gyártmányban gondolkodhatok vagy esetleg kompatibilis más gyártmányokkal is?