A sínek mögötti sárga háttérszínről (és fordítás után a cseh leírás alapján) nekem a 2016-ban az újságárusoknál vásárolható Eaglemoss "Vasútmodellezés" kiadvány sínkészlete ugrik be.
Keresek olyan vállalkozót, aki foglalkozik CNC, vagy egyéb marási technológiával kedvező áron, rövid idő alatt. Modellekhez kéne általam megadott paraméterek alapján ablakot marni víztiszta műanyagból. A megkereséseket előre is köszönöm!
A Piko Smartcontrol wlan applikációval van valakinek valamilyen kézzel fogható tapasztalata? Lehet azzal egyáltalán irányítani a mozdonyokat vagy csak a beállítgatásra jó?
Sajnos nem igazán találtam róla használható users manualt vagy videót a neten, ráadásul lassú, szaggat, ledob, emiatt frissíteni se sikerült ezen keresztül a vezérlőt.
Akkor valamit rosszul csinálsz, mert ezeket nagyon szépen lehet cinezni/lágyforraszatni... Egy picit meg kell reszelővel csiszolni a sín alját, aztán pici folyasztó (semlegesek előnyben), aztán melegítés+cin. (a cin-ben is van általában folyasztószer) Szépen fel kell futnia a cinnek a sínre, sőt itt van az, hogy túl is tud futni. Ha cinpötty megvan, lehet hozzá a vezetéket forrasztani.
Az ólmos forrasztó ón, és az új, ezüstös is szépen felmegy a sínre.
Nekünk roco line sínünk van, annál csak akkor olvadt a talpfa rács forrasztás közben, ha odaért a páka hegye. Amúgy az ersa pákám nagyon bírja forrasztani a sínt, csak nem jön be a forrasztásos módszer nekem a síneknél valamiért.
Lehet a sín alját is forrasztani, csak izmosabb pákahegy kell hozzá, és előfordulhat (sőt általában előfordul), hogy a talpfarács deformálódik (főleg Piko/Peco esetében)....vagy felfut a cin oldalt is sínre... A Tillig nem tudom milyen "műanyag ötvözetből" készíti a rácsokat, de az elég jól ellenáll a hőnek.
:) Nekem épp hegesztenem vagy forrasztanom kellene vagy kb. százat. És nagyon a hegesztés mellett fogok dönteni, hogy utána legalább kívül tudjak forrasztgatni a sín oldalánál.
Találkozott már valaki ilyen deformációval? A kocsik Adam-modellbau gyártmányúak, használva nem voltak, ellenben a bontatlan dobozban ilyen cukin meghajlottak. Érdemes megpróbálni visszahajlítani vagy el fog törni? Bármi ötlet, tapasztalat...? :)
Nekem is van mikrótrafós pontheggesztőm az egyik akkora, hogy 8-as gömb acélokat is heggesztek vele.
Azért nem szerettem a síma kondis megoldást mert hamar tönkre mentek, a rövidre zárás során belül a kondiba minden egyes heggesztéssel egyre több be égés lessz.
Ezt a rövid ideig tartó zárlati áramot szinte bármelyik akksi kibírja. (igen, de az elektronika nélkül az akksi hamabb be adná az unalmast)