A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e lecserélnem a régi huszonéves cirkó gázgazánt egy új gázkazánra.
Lehet így spórolni a gázzal?
2-3 éve beszereltünk egy vegyestüzelésűt. Azzal sajnos az a gond, hogy nappal nincs ki pakolja ezért jó lenne gázra vissza térni és néha rásegíteni fával.
Csak a régi cirkóval havi 45 ezer általány volt a gázszámla. Csökkenthető ez egy új gázkazánnal?
Illetve olyan szakembert is keresnék borsod megyében aki a vegyes tüzelésűt a gázkazánnal rendesen össze tudná hangolni, mert nem igazán működnek a dolgok.
Szia!
Ezen már gondolkodtam én is. Az én turbós radiantom tud egy max 40 fokkalis menni(direkt padlofűtéshez), gondolom ha káros lenne akkor nem tettek volna bele.
Én 60-65 fokos előremenővel fűtök egy ilyennel, fogalmam sincs mennyi lehet a visszatérő, de amíg felfűt, addig biztosan kevesebb, mint 50 fok (mert ha beindul, még az előremenő sincs annyi). Szerintem a füstgáz ezekben nem nagyon érintkezik a visszatérővel, mint a kondenzációsban, úgyhogy a veszélye is kevesebb, hogy kicsapódjon belőle a víz, legfeljebb a kéményben lehet probléma belőle.
Hát benne van a nevében :) Kazánköri szivattyú, a váltóig kell neki leküzdeni a nyomáskülönbséget meg a kazánét és minden szerelvényét ami a kazánkörben van a váltóig. Mivel a váltóval rövidrezárod a kört(mint elektronikában) így azon túl ha akarnál sem tudnál nyomáskülönbséget létrehozni a kazánköri szivattyúval. A fűtőköri szivattyúk pedig elvileg úgy vannak mlretezve hogy az osztón át a váltóig képesek szállítani. Térfogatáram pedig adott a kazán teljesítményéből és a hőfoklépcsőből.
Azoktól kérdezném,akik sima,nem kondis turbóssal fűtenek.Ezeknél is törekedni kell a visszatérő 55C felett tartására,a kondenzáció miatt?Vagy lehet fűteni alacsonyabb előremenővel is?Mennyire érzékenyek az ilyesmire?
INKA 24K kazánhoz lenne szükségem tömítésre. A keringető szivattyúból kijön egy rézcső, és az belecuppan egy könyökbe, ami megy a kazán hőcserélőjébe. A rézcső és a könyök találkozásánál csepeg.
Budapesten hol tudnék venni oda tömítést? Tudom, hogy a Termomax hivatalosan csak szervizeseknek ad el alkatrészt, de egy ilyen tömítés nem olyan különleges dolog, meg kellene azt tudni venni máshol is.
Elméleti kérdésem lenne: Ha hidraulikus váltót használok és álló kazánom van, akkor a kazánköri keringetőszivattyút mire méretezzem? A térfogatáram nyilván adott, de milyen emelőmagasság kell? A teljes rendszer ellenállása, vagy csak a kazántól a hidraulikus váltóig terjedő szakasz ellenállása a mérvadó? Természetesen az osztón vannak fűtőköri szivattyúk, de engem a kazánköri érdekelne.
Mitől lehet az (vagy lehetséges-e),hogy a ferroli domina c24 cirkó csak úgy elkezd fűteni akkor is ha a termosztát le van tekerve és a kazánon is a fűtőrész le van véve teljesen?
NEm láttam,de állitólag ilyet produkál,lehet a váltószelep szart be és melegviz engedésnél megy át a fűtés részre,de annyi mehet,hogy a 7-8méterre lévő radiátor melegedjen?
"Bezavar" de ez a fűtésszámládra jótékony hatással lesz. Érdemes rakni, de ne tekergesd minden nap máshova őket. Állítsd be első télen, hogy hol hány fok a jó, aztán ezután pedig az időjárásfüggő szabályzón állítani kell úgy, hogy a kazán minél többet menjen a fűtési idény alatt. Ha olyan intelligens a kazán mint mondod :D akkor még a hidraulikába se fog bezavarni, mivel a jobb kazánokban már a szivattyú is fordulatszám szabályzott.
a szobatermosztát csak az adott szobában méri a hőfokot, a termoszelepek ahova szereltél mindenütt ,
ha nincs minden szoba összenyitva a bezárt szobának tetszőleges lehet a hőfoka ( tavaj tavasszal így fűtött az öcsém 1 szobát 24 fokra, a többiben 19 volt , csak a termosztátot kell átállítani , hogy menjen a szivattyú állandóan )
Radiátorra termosztatikus szelepet akkor is érdemes rakni, ha külső hőmérsékletérzékelővel felszerelt kondenzációs kazán "intelligens" szobatermosztát vezérlésel működik?
tanácsot szeretnék kérni. Bosch WR 11 2B átfolyós vízmelegítő beszerzését tervezem. Zuhany lesz rákötve, egy fürdőszobai mosdó és a konyhai csap. A WR 14-es milyen előnyt nyújtana a 11 litereshez képest? Használat közben miben jelentkezik a 3 literes többlet? Megérné az árkülönbözet?
5 lyukú kádtöltő csaptelepet keresnék, ami jó minőségű, de nem kerül azért hatalmas vagyonokba (Hansgrohe-t neztem, de csak négy lyukújuk van, amivel kibékülnék, de a többszázezer forintos árával nem tudok (alaptest + csaptelep)). Tudtok ajánlani valamit? Köszi előre is!