Ha mondjuk a 002-007 közötti pályaszámból választasz, akkor a donorból két ajtó a helyén hagyható, és maguk az ablakok is megmenthetők (noha a MÁV járműalbum szerint a WRR-é 50 mm-rel szélesebb). Csak persze szépen át kell helyezni mindet. Az ajtós végén megszüntetendő a WC, és sokkal kisebb lesz az előtér. A másik végén be kell falazni az ajtókat, majd a WC és az előtér ablakait keskenyebbre kell cserélni, és az ajtók helyére is kell oldalanként 1 ablak. Természetesen új belső berendezés szükséges.
A magasabb pályaszámú (légjavítós) egy fokkal macerásabb, mivel ott ugye önműködő ajtók vannak, az ablakok nem lehúzósak, hanem billenthetők, valamint mindkét oldal közepén van eltérő méretű (keskenyebb vagy magasabban kezdődő) is, és a forgózsámolyok is módosítottak. De ez utóbbi már tényleg a legfelkészültebb szegecsszámlálóknak gond. :-)
Minden modellboltnak ilyen nagy felbontású képeket kéne közzéadni a honlapjukon, ezen képek alapján a vásárló legalább eltudja dönteni, kell e neki a modell, vagy sem.
A legtöbb honlapon, még a 022-es pályaszámmal szereplő sz@r minőségű képek vannak fent.
Szégyelhetik magukat, hogy egy normális képet nem tudnak berakni az eladó modellekről.
Nekem volt egy Roco gyártmányú (ha jól emlékszem) Holland mozdonyom, ahhoz is volt réz pályaszám és vasúttársoság logo tábla is, pedig ugyan ezen táblák tamponozva is volt ak a modellen.
Valaki megvette már a modellt? Pl a DR-esen csak tamponnyomva van a gyári tábla és mellékelik hozzá a kiegészítős zsacsiban a rézből maratottat, amit utólag felragaszthatsz. Itt nem ez az eset áll fenn az oldasó pályaszám táblával kapcsolatban?
"sőt, mintha az oldalsó pályaszám sem tábla lenne, hanem festett"
Ez nem így van. Az alumínium pályaszám (és féksúly) táblát is befestették pirosra, aztán - hogy látszódjon azért a felirat - a számokat befehérítették. A napokban hivatkozta be Púpos topikban valaki a Flick-nél feltett képsorozatot, ahol szintén volt kép egy hasonló Szergejről, ahol jól látszott a megfestett tábla.
Viszont egy valamit meg fogok próbálni, mert arra jöttem rá, hogy a boltokban, ami országunkban úgy kb 4-5 boltot jelent, van összesen egy típusból 5-10 darab,...már, ha van.
Ugyan sok közöm nincs a témához, de kicsit meglepődtem, hogy van, amiből nálam több darab van egyszerre, mint az összes boltban együtt. Értem én, hogy kicsi ország, stb. De azért vicc.
Ha ennyire féktábla hiányotok van, akkor készítessétek el rézből, ha összedobjátok, akkor az 50 ezres mozdony árához képest nem fog senkit kiütni az összeg, egyébként a Modellzona oldalán az igazi 130-as Szergej oldalán mintha festett féktábla lenne, sőt, mintha az oldalsó pályaszám sem tábla lenne, hanem festett...
Uraim, tisztelt egybegyűltek, tisztelt vasútmodell rajongók, tisztelt magyar modell topik lakók.
Ezennel tudomásomra jutott, hogy a roco a magyar szergej oldalára, csak a féktábla imitációt festette fel, a várva várt féktáblát pedig aljas módon lespórolta a mozdonyról, a magyar modellezők legnagyobb bánatára.
Szomorú ezt így leírni, de ez bizony igénytelenségre vall.
Őszintén megmondva, igaz, hogy nem láttam még élőben, de már most lenne kifogásom és szerintem másnak is. vasutTOM és Bruce67 topictársaké jobb. Kicsit kiábrándító a Roco hozzáállása.Persze, örüljünk neki, DE azért a feliratokhoz elfért volna a homokoló ládák piktogrammja és azért az oldalsó pályaszám lehetett volna rendes tábla nem pedig nyomdafesték. Remélem senki kedvét nem szegtem ezzel.