Keresés

Részletes keresés

ibolya111 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 6640

Ezek a probiotikumok nálam is szoktak használni, a gasztrós doki mindig ajánlja, jó a refluxra is, és a bélproblémákat is helyreállítja.

Előzmény: savage123 (6638)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.26 0 0 6639
savage123 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 6638

...ja s Protexint vagy Pro Gastro-t én is eszek, legalább amikor szedek bármilyen gyógyszert, de néha egy hetes kura csak használ a bélbaktériumok visszatáplálásában....

savage123 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 6637

Jen, a gyomorszáji fájdalom tipikusan savtól van, majd kikopik, ahogy erősödik, hízik a savköpeny a gyomorban, meg a nyelőcsőben is, maradnak legvégén a torokpanaszok,( a torok a legvédtelenebb) amik maguk is elég sokrétűek, olykor ijesztők, nekem már ezek is kikopóban....a körömvirág majd segit, hámosit...az  antibiotikumot elhagytam, mert hiába a bélben oldódik, azért a savköpenyt vékonyitja...ma is megvolt A 7KM, AMI NAGYSZERŰ VISSZAÁLLITÓ! ráadásul a bipoláris jobb-bal mozgás hosszabb ideig, tehát legalább 40 perces futásnál kiválóan összehangolja az agy jobb s bal féltekéjét, segit az érzelmi-racionális egyensúly igy az egész szervezet beidegzésének harmonizálásában, merhogy erre van szükség, csak erre!

Előzmény: Üvegmosó Jen (6636)
Üvegmosó Jen Creative Commons License 2013.05.26 0 0 6636

Értem. Akkor én is megpróbálok ilyen koncentrációba teát csinálni.

Én kb. 0,5 liter vízbe teszek 1-1 evőkanálnyi körömviág és kamillát... Most már a kertben van citromfű is azt is hozzáteszem majd.

Értem, de vigyázz az antibiotikummal, mert ugye nekünk akik gyógyszertől lettünk betegek, vigyázni kell velük, mindig csak evés közbe, sok étellel vedd be. És sok vizet folyadékot igyál, hogy a hatóanyagot terítse szét a testedben.

Igen, de én a kínai gyógyászatban ami specifikus csak az akupunktúrát ismerem. A többi gyógynövényes dolog Európában is meg van.

A kevéss stressz, a hit és a placebo hatás szerintem a legnagyobb gyógyító erő, + a mozgás. Amúgy a testnek van öngyógyító képessége, amit ezek csak felerősítenek.

Nekem reggelente van a gyomorszájamnál fájdalom. Ez mitől lehet szerinted?

Amúgy én is antibiotikumot szedek most, nagyon óvatosan, de hat. Szerintem azok a szerek amikre begyulladt a gyomrom és kipucolt belőlle mindent, megtelepedtek a helyükön káros baktériumok amiket az antibiotikum kiírt, utána (probiotikumot veszek be minden nap estére) és a probiotikum is hasznos, visszatelepíti a haszonos bacikat.

Szóval nekem is hat az antibiotikum.

De a gyomorszájnál reggelente még érzem, hogy fáj, + ha sokat eszek feszít. A reggeli fájdalom a sok sav okozta felmaró hatás miatt van szerintem. Szerinted?

Előzmény: savage123 (6632)
sogormail Creative Commons License 2013.05.25 0 0 6635

Miert lenne keves?:) A 2007 azt jelenti, hogy az FDA akkortol engedelyezte, nem azt, hogy onnantol hirtelen minden allam, minden korhazaban elerheto. Volt nehany kepzett orvosuk es csinaltaknehany 1-2 beavatkozast per het, az elejen. Igy indul minden uj technologia. Gondolom pacienst se volt egyszeru szerezni, en nem akarnek az elso lenni:)

Egyebkent szerintem 1-2 ev realis, hogy lesz EU-ban. Egyebkent miert lenne keso? 

(En figyelek egy masik endoszkopos eljarast. Balloon sinuplasty. Kronikus arcureggyulladasoknal, kifejezetten homlokuregnel. Ezek meg anatomiai es persze refluxal osszefuggoen kialakulo dolgok. A hagyomanyos megoldas a kivulrol megfurjak a homlokot, kosz nem. Az endoszkopos meg amikor csinalnak egy "csatornat" alulrol, de heggesedessel jar es nagyon konnyen ujra osszezarodik a homlokureg lejarata. (Na en igy jartam) Ennel a balloon sinuplastynal meg feltesznek egy ballont es felpumpaljak, ugy tagitanak, nincs hegesedes es osszezarodas. Ezt a technikat 2005ben engedelyezte az FDA az USA-ban. Iden vegre megjelent a nemet szakorvosi ellatasban. Igaz egyelore csak 3 helyet talaltam, de az mar eleg:) 7-8 ev kellett:) )

Előzmény: gombóc63 (6634)
gombóc63 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 6634

6 év alatt 10000 műtét egy ekkora országban nagyon kevés. De a lényeg....mire itt is alkalmazzák nekem szinte biztos már mindegy lesz:-((

Előzmény: sogormail (6633)
sogormail Creative Commons License 2013.05.25 0 0 6633

TIF mutet: Irtam az EndoGastricSolutions-nak, akik kitalaltak ezt az endoszkopos-szajon at reflux mutetet, hivjuk TIF-nek. Ok ugye a technologiat gyartjak es eladjak korhazaknak/orvosoknak. 

Annyit irtak vissza, hogy leallitottak a sales tevekenyseguket nemzetkozi szinten es egyelore csak USA piacara fokuszalnak. De tervezik a sales beinditasat nemzetkozileg is, amint tudnak nemzetkozi szinten ugyanolyan technikai supportot nyujtani, mint az USA-ban. Erdeklodjek kesobb.

Az en ertelmezesemben ez annyit tesz, hogy miutan az EUban es a vilagon mashol is leteszteltek studykkal a modszert, egyelore eleg nagyot szakitanak a piacon az USA-ban ahhoz, hogy ne foglalkozzanak egyelore a tobbivel. De remelhetoleg belathato idon belul itt is elerheto lesz a dolog. Figyelni kell. 2007 ota engedelyeztek az USA-ban, jelenleg 10000 felett jar az igy mutottek szama. Ez a populaciohoz kepest nem sok, de mindenkepp ertekelheto eredmenyt ad, hogy erdemes e majd belevagni:)

savage123 Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6632

...azééé ez még nem lesz sűrű ragacs, nagyon is folyékony, megaztán több mint egy literbe megy....nekem kiváló, a gyomrom nem is érzem, pedig afféle tesztként 2 szer már benutelláztam, az az igazi szakitópróba, s semmi, inkább a toroknál érzek néha kis gyulladást, de azt most antibiotikummal kiszűrjük épp, hátha elhúzódó bakteriálisch gyula....:)

sztem, ha a kétfajta megközelitést, tehát a modern, nyugati gyógyászati, szervközpontú medikálist és a holisztikus,olykor mágikus- hagyományos-keletit szétválasztjuk, akkor magukba zuhannak, s megszűnik a kölcsönhatás-hatás, pedig az önmagában is előrevivő érték....a szétválasztás ötlete megintcsak specializációs, szegregációs szemléletet tükröz, pedig az élet dolgai egybefolnyak biza....:)

Előzmény: Üvegmosó Jen (6627)
vicunye Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6631

Inkább nem fulladsz meg és nem száradsz ki, mintsem a refluxoddal foglalkozzál:-))))))  Csak igy tovább, további javulást kivánok a természet örök körforgásában!  Nagyon komolyan! 

Előzmény: ghepard (6626)
gombóc63 Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6630

Egyetértek:-)))

Előzmény: Törölt nick (6628)
sogormail Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6629
Epp javasolni akartam en is, de en most itt fekete s..gu vagyok:) kene egy reflux science-evidence based es egy holisztikus.
Előzmény: Törölt nick (6628)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6628

Nyitni kéne egy új topicot szerintem.

Üvegmosó Jen Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6627

Kösz a válaszod!

De attól nem tartasz, hogy a víznek van telítettségi pontja, amit ha elér az oldat, tovább nem old ki több gyógykomponenst? És utána már csak a klorofil oldódik csak ki...

Előzmény: savage123 (6622)
ghepard Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6626

Mamma mia, miket kell olvassak..........Ezek az eszmefuttatasok komolyak???????????

Nem komolyak, csak úgy szórakozásból. A légzés semmi komoly, az nem fontos. No, de ha mondtál át, mondhatnál bét is. Mert ettől nem leszek okosabb. Nos akkor Te mivel magyaráznád azokat a javulásokat, amiket elértem? Nekem ezek jöttek az eszembe. És Neked?

Előzmény: vicunye (6625)
vicunye Creative Commons License 2013.05.24 0 0 6625

Mamma mia, miket kell olvassak..........Ezek az eszmefuttatasok komolyak???????????

Kérdezem azokat akik megprobaltak leszokni a PPI-röl, hogy mi az amitol nehez volt nekik?  Mert nekem se nemn oszt, se nem szoroz, vagy majd visszaüt hogy nem szedem?  es ha igen mennyi idö után?

Voltam a tengerparton megint öt hétig, nagyon jot tett, csak ott nem tartottam a dietat, igy elövigyazatossagbol szedtem a PPI-t,  most hazajöttem, egyik est egy hete elfelejtettem beszedni, es azota hagytam...nem vettem eszre semmi rosszat....Csak ne egyek gabonát...Az rossz......   Különben tovabbra sins torokbajom...

Előzmény: ghepard (6620)
sogormail Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6624

"Nekem gyakorlatilag nullázodott a mütét eredménye az elmúlt 3 évben.

Viszont, lényegesen rosszabbúl nyelek."

Toni,

olvasod meg a topicot?:) Mi tortent a muteteddel? En meg tavaly terveztem, hogy megcsinaltatom. Ugye vmikor 2012 elejen volt nagy topic a Nilsen, TIF es tarsai mutetek itt. TIF azota se elerheto, de a studyk alapjan 2cmnel nagyobb hernianal nem biztos, hogy jo. 

En nem csinaltam semmit a mutettel, mert azota nem volt semmi bajom a refluxal, PPI se nagyon kellett. De most lassan vacakolni kezd. HA beut megint akkor inkabb mutetnek mar en is:)

Előzmény: Megkő Tóni (6152)
sogormail Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6623

6147-es hozzaszolasban talalsz infot a gyomorpoliprol.

Előzmény: sasa58 (6578)
savage123 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6622

Jen, én úgy iszom a teát, hogy este egy litert  csinálok, forralt vizet öntök egy 1,5 literes üvegkannába, amibe nagy marok körömvirág-citromfű-kamilla teát teszek, tehát három nagy marokkal, aztán ez éjszaka kihül s egész nap ezt iszogatom (reggel szűröm le)...brutál erősen hat: hámosit, nyugtat és gyulla-csökkent....jó hidegen is:)

Előzmény: Üvegmosó Jen (6621)
Üvegmosó Jen Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6621

Igen valóban érdekes videó!

Ugye angol nyelvterületen nem csak az emberek másak, hanem a gondolkodás is mint itt Magyarisztánban.

Ez a videó csak megerősítette amiket eddig is beszéltünk, ez már a paleo diéta!

Amúgy több mint valószínű a rák ellenszerét már ismeri az orvostudomány, csak nem érdeke a gyógyszergyártóknak a kibocsátása, sőt nem lennék meglepve, ha több teljesen különböző és egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő eljárással és módszerrel is rendelkeznének már a gyógyítására...

Amikor klónoznak, arcátültetnek, őssejteket ültetnek át stb.

És mi a véleményed a teák csersavtartalmáról. Én azt vettem észre, hogy ha egy este hagyom állni és oldódni a teát érezhetően irritálja a gyomrom.

Szerintem a frissen forrázott a jobb nekünk. De ha állni hagyjuk akkor jobban kioldódnak belőle a hatóanyagok... Na ez egy dilemma...

Előzmény: savage123 (6613)
ghepard Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6620

Nos reggel a hsz végén feltettem a kérdést, hogy miért nem száradtam ki. Gondolom azért, mert nagyon lassan lélegeztem kifelé, miközben hangot adtam ki. Így kevesebb víz párolgott el a kifúvásnál. A hang hatására igencsak berezegtek a fogaim, az inyem és így jóval nagyobb lett a nyálképzésem - amit ugyebár visszaengedtem a gyomorba, majd újra körbeforgott a testemen. Mivel nem izzadtam, szinte nem is vesztettem erőt. A nyál meg szépen lúgosít és semlegesíti a savat, még akkor sincs probléma ha sokáig nem eszek iszok. A nyálban meg nemcsak víz van, hanem ellenanyagok is, meg mindenféle más hasznos anyag. Késő ősztől tavaszig gyakorlatilag nem is iszok vizet. Szépen forog bennem, elég egypár zöldség meg gyümölcs, meg kaja. A hosszú (nagyon hosszú) légzéstől pedig nagyob korlátok között mozog az oxigén és a széndioxid aránya a testemben. Az erek össztávolsága (ha jól emlékszem) kb 100ezer km (!), tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen hatásfokkal megy bennük végbe az anyagcsere. Hogy az emberek többségének nem kielégítő a légzése. Nagyon alacsony a széndioxid tartalom és így szinte agyonlélegzi magát az ember, mégis mintha oxigénhiányban szenvedne. A magasabb széndioxid tartalomnál (vannak táblázatok is tudományosan végrehajtott mérések, nem én csináltam) a legideálisabb az anyagcsere. A sok rezgés pedig, és mindenféle vibráció (hangot is beleértve), mozgásba hozza az test anyagait sejtszinten. A test ezért felmelegszik (ezzel egész meghökkentő dolgot is megcsináltam), mert minden anyag egy kicsit másképp rezeg és így a határokon nagyobb lesz a súrlódás. Ez meg egy kicsit nagyobb elektromágneses teret képezhet a sejtek körül, amitől jobb lehet a működésük, anyagcseréjük.......

ghepard Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6619

Hát igen, a hullámokról, rezgésekről már sokat tudni és sok helyen alkalmazzák is. Vannak mindenféle kütyük is, némelyik potom millió forintért kapható. Ezekből is folyik a rengeteg pénz a gyártókhoz - de a hatás gyakran elmarad, némelyeket aztán be is tiltják stb. De nagyon kevés infó van az ember sajátmaga keltette vibrációk, rezgések, hangok stb hatásáról és gyakorlásáról. Már úgy értem, hogy tudományos alapon megvizsgálva a jelenségeket és beszámolók a kisérletekről, eredményekről.

Én azokat a dolgokat csak úgy magam szórakozásból gyakoroltam és kisérleteztem. Semmi felszerelésem nem volt és nincs, csak az érzékszerveim, érzéseim, megérzéseim stb. Írtam is egy összefoglalót felkérésre. De az csak valóban olyan összefoglaló, hogy kb hogyan és mire mit csináltam, nagyon röviden az egyes dolgokat. Még így is 35 oldalasra sikeredett. De ott legalább könnyen megtalálod (a tartalomjegyzék szerint) azt, amit esetleg elolvasnál... De, ha bármi kérdésed lenne, ott is vagy itt is meg lehetne vitatni......

Itt a link:

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-fekete-feher.pdf

Ha probléma lenne onnan letölteni, megkeresem a facebookon vagy a scribd-en - mert oda is feltette aki rászedett az írásra. Sokat irogattam a belinkelt topikjaimba, de ott tényleg sok minden van szanaszét (s így nehéz megkeresni, amit el akarna olvasni onnan az ember)  - ahogy jöttek az emberek és dumcsiztunk, meg ahogy próbálkoztam valamivel és aztán leírtam..... S átolvasni az egészet az tényleg sok......

Előzmény: ibolya111 (6618)
ibolya111 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6618

ghepard!

Érdekes dolgokat írsz a hangrezgések hatásáról, már csak azért is nagyon hihető számomra, mert tudjuk, hogy a hangok rezgéseivel sok mindenre hatnak. Poharakat szét lehet törni bizonyos frekvencián, az oroszlán mély hangja lebénítja az áldozatot, a macska dorombolása nyugtató  ...stb.

Tudnál erről a hanggal való gyógyításokról részletesebben írni, vagy esetleg valami infó anyagra hivatkozni?

Előzmény: ghepard (6617)
ghepard Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6617

Tehát mi segített nekem, mikor belekezdtem a hangokkal és a rezgésekkel való kisérletezésekbe. Először is óriási löketet adott, hogy egy bizonyos hang, bizonyos erősségnél és bizonyos frekin szinte azonnal elállította a pár napja tartó fogfájásomat (az év végi ünnepek alatt, között). Azután rengeteg időt szántam a kisérletezésbe és emiatt fokoztam a légzésemet - egyszerű oknál fogva: hogy minél hosszabban bírjam egyfolytában kiadni a hangot. A hang rezeg és mindent megrezegtet a testben, közben járkáltam és csináltam mindent ugyanúgy, mint eddig - csak ahol lehetett halkan hangok hagytak el (még a vonaton mellettem ülő se hallotta). Pár hét után jó pár kellemes meglepetés ért. Nem ment a fejembe vagy két évig, hogy tényleg hat valami, vagy több tényező. Aztán csináltam egy drasztikus kisérletet. Mentem a hétvégi túrámra és az az ötletem támadt, hogy egy napon kipróbálom azt, hogy a túra alatt minden kilégzésnél addig nyomom a hangot, amíg érzem, hogy nem gyengülök. Majd belégzés és újabb ciklus. Ezt 7 órán át csináltam, közben lementem vagy 30km-t, ebből kb a felét gyalog, sokszor gyomtam a bicajt térdig erő gazban is. Semmi nem volt nálam, se ennivaló, se innivaló, mint általában nincs is... Hazaértem, le a pincébe, leültem a fotelomba, mely mellett ott a víz, felemelem - na akkor kapcsoltam, hogy nem is vagyok szomjas, csak egy két kortyot ittam. Ez érthetetlen volt. Aztán eszembe ugrott, nem is vagyok éhes, se fáradt. Ez nagyon meglepett. Mert normálisan ilyen túra után (ahol nem iszom eszem 7 órán át) csak úgy megy le a víz meg a kaja. Ha mi a szösz, hogyhogy nem száradtam ki?

ghepard Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6616

Nos kb mintha belőlem is szólt volna. Topikomban hasonlókat is irogattam. A természet. A tudomány rohamos léptekkel megy előre, de mindig csak azt ismeri meg, hogy hogy működnek a dolgok - és ezek a dolgok már egy jó ideje működnek. Az emberek a bajaikhoz valahogy hozzájutottak, egyszerűen mondva ahogy éltek, amit csináltak, ahogy lélegeztek, mozogtak stb. Meglehet ugyanazokkal a mozdulatokkal csak más arányban, időben, mennyiségben stb - visszajuthatnak abba az állapotba, mikor jól voltak.....

Előzmény: savage123 (6614)
ghepard Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6615

Szerintem ez nemcsak a rák miatt szedett kemóra (gyógyszerekre) állítható. Úgy gondolom, hogy szinte minden gyógyszer végsősoron gyengíti az embert, csökkenti a saját immunrendszere hatását stb. Ezt én is tapasztaltam az első 27 évemben. Volt egypár bajom és rengeteg gyógyszert szedettek velem, de nem lettem erősebb, ellenállóbb - egyre csak gyengültem. 1979-ben telt be a pohár, úgy döntöttem, hogy megpróbálom orvosok és gyógyszerek nélkül, mert úgy éreztem, hogy ezzel előbb utóbb kinyírnak. Nem volt egyszerű, szinte mindenki le akart beszélni erről, de kitartó voltam és sokat tanultam saját tapasztalataimból. Végül odáig jutottam, hogy pusztán az említett tiszta energiákkal van lehetőség eredményt produkálni. Az a probléma, amit itt tárgyaltok is orvosolható volt , majd kifejtem, hogy mi hathatott, hogy annyira feljavult az emésztésem, beleim működése, miért nem égetnek már jópár éve stb..... S nemcsak ez, hanem a test mint egész jobban működik......

Előzmény: savage123 (6611)
savage123 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6614

www.youtube.com/watch?v=C3PgFqPy-3g

savage123 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 6613

Jen, ezt a jade köves dolgot nem ismerem, de ha olvastál róla, s elszántad rá magad, mert meggyőzöttt, akkor próbálkozz vele...

én ezt láttam most a neten, s érdekes, pont egy orvos szájából:

Előzmény: Üvegmosó Jen (6612)
Üvegmosó Jen Creative Commons License 2013.05.22 0 0 6612

Savage, már megint elkezdtetek vitatkozni, ne vedd fel a kesztyűt!

Azért is csináltam a másik topikot mert mikor először jöttem semmi infót nem találtam csak a vitát.

Válaszolnál, vagy valaki válaszolna, hogy a jade köves, infrás szerazsem ágy, hogy hat, hathat egy gyomorgyulladásra.

Egyáltalán gyógyíthatja?

Amúgy savage csettárs, szerinted ha valakinek mint nekünk a gyógyszer okozta refluxa és gyulladása helyre áll, és egyszer ha nem is azt a gyógyszert ami kihozta neki eredetileg a bajt, de hasonlót elkezd szedni, nagy esélye van hogy újra kijöjjön, ha figyel jobban rá (hogy evés közbe veszi be a gyógyszert esetleg vesz hozzá probiotikumot stb?

Amúgy igazad van, a paleo diéta stb hasznos, kerülni egyes élelmiszereket, de szerintem ahogy te is írtad a stresszmentes élet, és szerintem a placebo hatás is sokat jelent!!!

Nem szabad túl komolyan venni a dolgokat, úgy is elpusztul mindenki előbb-utóbb!

Előzmény: savage123 (6611)
savage123 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 6611

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!