A refluxbetegségről, diagnosztizálásáról és a kezelési lehetőségekről azoknak, akik szakorvosi segítséget választanak az útjukhoz.
Akik energiák, káposztalé, burgonyalé, gyógygomba, stb segítségével szeretnének gyógyulni, a REFLUX - mi az? (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055262) topicot látogassák.
Életmód- és táplálkozási tanácsokról, kiegészítő természetes gyógymódokról itt is lehet beszélgetni, de a "hittérítőket" és csodaszerárusokat nem fogjuk szeretni.
Látom már régen írtad ezt, de ha jól értem 2 orvost is ismersz Ausztriában, akik jól csinálják a reflux műtétet.Ha megírnád az orvosok nevét hálás lennék.
A lányom mióta antibiotikum mellé probiotikumot is szed sose gombás. Előtte...:-(((( szóval elvileg segíthet. Én nem vagyok mérvadó a lent említett állapot miatt:-)))
lehet, túl sok volt már a gombáknak is az AB. a 2. kúra után amúgy volt... most is lehet, hogy lesz, fel vagyok rá készülve... mindig van. Bár azon a probiotikum sem sokat segít... érdekes, hogy most hogy az utóbbi 2 hónapban ennyit szedtem, most nekem is sokkal jobb a belem. Ezért nem is forszíroznám annyira a gasztróst, mert ott bő hónapja be lett ígérve a béltükrözés... de most annyira nem érzem, hogy kellene :D
(fordított bekötésről annyit, hogy a normaflore-tól úgy f*sok, mintha muszáj lenne :D)
Nem volt jó ötlet abbahagyni, miért kell megvárni, hogy tönkretegye a bélflórádat? Szerencsés vagy , hogy ennyi antibiotikumtól nem lettél gombás. Érdekes egyébként az, hogy amikor antibiotikumot szedtem valami nyavalyámra akkor mindig jobb volt a gyomrom. Tudom....én abszolút rosszul vagyok bekötve:-))
november óta kínlódok a köhögéssel. akkor kezdődött minden egy garatgyulladással... aztán az nem gyógyult, sorozatos felülfertőzések... a doki szerint mire egyféle bogyóval kiiírtun valamit, addigra megtelepedik valami más, ami nyilván ilyenkorra már rezisztens az éppen akkor szedett AB-ra. most is így volt, az AB-kúra 3. napjától jön az orromból a sárgászöld szutty... szóval nyilván kineveltem egy újabb rezisztens törzset :o
Ez jó ötlet. Amúgy élőben a dokinál én is a felét elfelejtem annak, amit kérdezni akarok, általában : )
Kérdezd meg azt is, hogy esetleg, ha ki kell irtani, nem várhat-e a dolog addig, míg a többi doki is leokézza az antibiotikum kúrát. Probiotikumot szedtél az antibogyó kúrák után?
volt. december óta 6, ebből 3 március óta (kvázi 2 hónap alatt). a gégész ezért nem javasolja. mert hogy ennyi AB-től már amúgy is gatya az immunrendszer, nem kellene még egy tasli neki.
amúgy köszi :)
a héten írok egy emilt a gasztrósnak. írásban valahogy jobban össze tudom szedni magam. ha felhívom, lányos zavaromban a felét elfelejtem megkérdezni tőle :o :D
Csak az antibio a megoldas. Hosszutavon egyertelmu osszefugges van a helico es fekely/gyomorrak kozott. Infektologus azert irtana. Gasztrosok szeretik elodazni a problemakezelest, mert allitolag (doki mondta, nem neztem utana, hogy urban legend e) rovidtavon a helico kiirtasa felerositi a reflux tuneteket. (Gondolom az antibios kezeles) Fulorrgegesz meg passz miert nem akarja. Volt tobb antibio kezelesed mostansag?
Bár nem vagy könnyű helyzetben, hisz 3 szakorvos 3 féle irányvonalat képvisel és mindegyikben van ráció, de talán megkérdezhetnél egy másik gasztroenterológust erről. Egyébként úgy tudom ha elszaporodik a helicobacter az magától nem lesz kevesebb, irtani kell.
nem tudom, nem is igazán forszíroztam a dolgot. rákérdeztem, mondtam, hogy ez van, látta a leletet, azt mondta, nem kell foglalkozni vele :o én elhittem.
itt kérdezek, mert nem szeretnék mindenféle füvesemberhez menni, rontáslevételt kérni, nem hiszek a szervezet elsavasodásában, a paleoban és a homeopátiában sem. Soroljam még? viszont ma gégészeti kontrollon felmerült, hogy a halikobaktert nem kellene antibiotikummal kezelni. Igazából nemrég a gasztrósnál is rákérdeztem erre, ő azt mondta, a pozitiv helikoval nem kell foglalkozni... az infektológus viszont kiírtaná kíméletlenül tekintve, hogy 7 hónapja kvázi folyamatosan (max 1-2 hetes megszakításokkal) köhögök. igaz, ebben része volt egy bordetella, egy chlamydia és egy haemophylus fertőzésnek is...
szóval a gasztros nem foglalkozna vele, az infektológus kezelné... a gégész pedig a sorozatos felülfertőzések miatt semmiképp nem adna most jó darabig antibiotikumot.
Szóval a kérdés, hogy a heliko egyetlen ellenszere az AB, vagy lehet ellene mást is tenni? Ezt nem gyűri le idővel a szervezet, mint oly sok más fertőzést? Mivel lehetne megtámogatni a heliko kiiktatását AB nélkül?
Rég nem írtam. Öngyógyításban voltam ez idáig. Nem kell műteni, a tükrözésen gyógyult nyelőcsövet és viszonylag jól záródó gyomorszájat látott a doki. Bár szedem a gyógyszereket amit nem merek abba hagyni,szerintem a teljes életmód váltás segített a gyógyulásban. Teljesen áttértem a paleora azóta egyre jobb lett az egészségem. Aki olvasta a januári bejegyzéseimet az tudja mennyi kínt álltam ki pár hónap alatt. A gégegyulladásom 4,5 hónapig tartott azt hittem megveszek a torok fájástól a hangom még nem jött teljesen helyre,, a hangszalagok rózsaszínűek ezzel nem tudnak mit kezdeni én sem, de már legalább tudok beszélni rendesen. Nagyon örülök hogy bele vágtam a paleoba biztos vagyok benne hogy ez segített. Ha nem változik meg újra az állapot tartósan, akkor biztos hogy nem műtetem meg magam. Bíztatok mindenkit aki refluxtól szenved próbálja meg legalább átmenetileg a paleot amíg magán nem érzi a válltozást többet ér mint a gyógykezelés. Bár elég hosszú volt nálam is míg éreztem hogy jobb de megérte várni rá. Most jól vagyok nincs gyomorfájás,puffadás, jó az emésztésem,fogytam is. Sose vagyok éhes és ehetek nagyobbakat nem köhögök max.krákogás van a mennyiségtől. reggeli hurutos köhögés sajnos megmaradt de az időtartama míg levonul és a mennyisége csökkent.A váladék a gombóc a torokban megszűnt mintha nem is lett volna.Éjszaka nincs rémálom és sav. Pedig néha későn is becsúszik a vacsora!Már nem jön vissza az étel,de a folyadék mennyiségre, ami nálam szigorúan csak víz még mindig vigyázni kell nem ihatok túl sokat mert az vissza jön.Egyszóval jól vagyok. Köszi mindenkinek aki a bajban biztatott és tanácsokat adott.
Màr csak hétfőig kell kibirnom. Nem a kedvenc programom a gyomortükrözés. Nem az a foki tükröz hanem akihez eddig jàrtam jó doki ő is de ő csak belgyógyàsz nem sebész.Ő javasolta elösször a műtétet. Most egész jól vagyok telàn elmúlt a gege gyulladás a hangom is szó-szó egész jó. Ami maradtaz a köhögés meg a trugyi odabent.Végre hatnak valamennyire a gyógyszerek. Nekrm kimondottan kóros igen jelentős savas refluxot igazolt vissza a ph mérés.föleg az éjszakai óràkban pedig akkor panaszaim soha nincsenek.
Hétfőn remélem okosabb leszek.És baj sem lesz valami újabb.
Nem (csak) a kaja volt a gond, de a vége persze ugyanaz: semmit nem tudtam enni, vagy amit igen, az is rövid úton távozott, ez kb 1 héten keresztül. Fú, de rossz volt, szerencsére már csak emlék, soha többet India! :-)))