125-ös MZ első telóket kell betenni és olyan magas lesz, hogy nem tudod majd csak oldltámaszra állítani,mert a gyári nekm ér le a földre. Enduro-bb lesz mint a gyári enduro.
Sziasztok. A kondi mikor mozgott a fészkében a mi időnkben a leg egszerűbben oldottuk meg. Vettünk egy Lada vagy Skoda kondit és az alaplap semleges peremét megfúrtuk a blokk két bordálya között és oda csavaroztuk fel úgy,hogy besülyesztettük a csavar fejét és az alaplap mögé átmenő 4-es csavarral felfogattuk, a vezetéket meg egyből a megszakítóra kötöttük rá és a gy.tekercsnek a vezetékét is oda fogattuk,ha rövidvolt a vezeték,újat forrasztottunk.
Nekem régen akkor csinált ilyet mikor még a régi alaplapom volt benne. Ki volt már kopva a kondi helye és a rezgéstől ki "táncolt" a kondi a lendkerékfelé és ahogy hozzá ért egyből le állt a gép letestelt..
Hali.. most jelenleg egy lada trafó van rajta mert még lusta voltam visszatenni a másikat .. igen próbáltam autó akkumlátorról sőt levettem a gyujtó tekercset és beröffentettem járattam ott egy darabig nem volt baja, visszatettem a tekercset ment most megint 10 kilóméter után megint mintha elvágták volna megállt, azért meg 2 tekercs már csak ne legyen ugyanolyan rossz :D valami más bibi lesz itt, vagy letestel valami,vagy nemtudom, holnap átvezetékelem az egész gyujtás részt, a kondit meg kivezetem,beteszem a dobozba, ha tovább is szórakozik akkor még egy megszakító csere, és akkor már minden része másik lesz, ha akkor is előadja ezt a dolgot még mindíg akkor lesz az hogy passz :D
Milyen trafód van?Külsős,vagy belsős?Én úgy szoktam,hogy kiveszem a trafót és a gerjesztőtekercsét váltakozóárammal(figyelj a feszültségre!) terhelem úgy,hogy közben szaggatom.A szekunder kivezetésre teszel egy gyújtókábelt a végén egy jó gyertyával és a trafó külső házához letesteled.Ilyenkor adnia kell szikrát.Ha nem ad,akkor simán csak a kábelt teszed annyira közel,hogy ívet tudjon húzni.
Én a helyedbe megnézném,hogy a lendkerék nem-e nyalta el az éket.Nálam sűrű előfordult.
Hali. Nem biztos,hogy futóra kell tenned a gépet. Egy igen egyszerű és nagyon régi trükkel meg próbálkozhatsz. Döntsd meg a gépet és féktisztítót fújál be a tengely belsejébe, ha szerencséd van akkor kicsúszik, de ha nem akkor keress egy 5mm es gömb anyagot valamivel hosszabbat mint egy arasz és annak a végére tegyél egy pici kemény gép zsírt és told be a tengely közepébe koppig majd lassan kezd kihúzni és ha jól csináltál mindent akkor rátapad az 5-ös gömbanyagra és így kitudod venni a pálcákat.
THX! Az útbaigazítást! A szerelés folyamatban van. Ugyanis a kiemelópálcát csak az külsőt tudtam kivenni... nincs hozzá megfelelő szerszámom. Haverhoz elfutózom a mocit. de remélem nem az lesz ami a legrosszabb hogy eltört a kiemelőkar a blokkban.
Na én már kicseréltem kondit,trafót, megszakítót, kábelt, gyertyakábelt, pipát,mindent, se kép se hang.. a gyujtótekercset, hogy tudom leellenőrízni??? köszi
Üdv. Ha a megszakító szikrázik az már kondi probléma. A megszakító üzem közben nem szikrázhat. Esetleg még végig nézheted a vezetékeket,hogy nem dörzsölődött ki valahol. Nézd meg,hogy a trafó gyújtókábel becsatlakozása a trfóban a tüske megvan-e, ha nincs akkor kuka ha megvan akkor mérd ki egy multiméterrel,hogy nem szakadt-e vagy nem zárlatos. A trafó helyett is kipróbálhatsz egy akár milyen autónak a trafóját csak megszakítósé legyen pl.: Lada, Trabant, Dacia stb.csak a mérete nagy.
Próbálkozz 1 kondi cserével és nézd meg a megszakitó nem égett-e be ugyanis annak nem nagyon kellene szikráznia. Ha be égett fel csiszolod polírpapíral vagy csere. Nem durogott mielőtt meg állt? Gázt jól vette?
Sziasztok. azt szeretném kérdezni, hogy kondi, vagy gyujtótrafó baja lett-e a motoromnak, ha mentem városba, és egyszer csak megállt, azóta nem tudok szikrát kicsiholni belőle.. a megszakítónál látom hogy szikrázik ha kézzel forgatgatom a lendkereket, de azon kívül semmi... vagy hogyan tudnám legalább szűkíteni a kört a hibalehetőségek terén?.. köszi
Szia. Először nézd meg,hogy csúszik e a kuplunk mikor beakarod rúgni, ha igen akkor a kuplung központi rigója elvan törve. Ha nen akkor vedd ki a dekni közepéről a műanyag záró csavart és azon belül van a kuplung állító hernyócsavar egy anyával rögzítve és nézd meg,hogy nem lazult e fel vagy nem szakadt meg a menet, ha minden rendben van akkor vedd ki a hernyócsavart és nyúlj bele valamilyen vékony csavarhúzóval vagy pálcával és kézzel húzd meg a kuplungkart és érzékelt,hogy mozog-e a benne levő pálca, ha nem mozdul akkor valamilyen módon vedd ki belőle a két hosszú és egy kicsi rövid nyomó pálcát és utánna tudod kiszedni a kiemelő kart a jobb oldalon, kettö db csavarhúzóval alányúlsz és kitudod emelni a blokkból és ott lessz a hiba. Ez a könnyebb része és az olcsóbbik,de van a leg rosszabb,mikor elvan törve a kuplung tengely a blokkban.
Nekem az Opel váltó olaj van benne a piros és egyáltalán nem fapados télen ugyanis ezek az olajak olyan sűrüek mint a 15-ös motorolajak. A 75-ös olajak vannak az autók váltójában is, különben nem lehetne váltani. Az 1-1,2dl olajat nekem nem köpi ki a tetején és nem dobol a kerék. Nekem ez így bevált.
Gyári érték 34ml villaszáranként.10w-30,15w-30 stb motorolaj tökéletes bele,mivel nincs csillapítási funkció,csak a becsúszó szárakat keni.Sűrűbb olajjal hidegben fapados lesz az első rugózása.Előtte érdemes a régi olajat kiönteni,a belsejét kitisztítani.
Hali. A kormány alatt a teleszkóp szár tetején van egy-egy 13 as kulcs nyílású csavar amit ki kell venned, de csak akkor ha felhúztad a porvédőket és magasra bakoltad a gépet. Könyebb ha kiveszed a kereket és leveszed a sárvédőt,így egyenként letudod engedni a telókat anyira,hogy tudsz önteni bele olajat. 1,2dl olajat rakjál bele és jó a 75-80 vagy 75-90 váltó olaj amit autós boltban meg kapsz.
megvételre keresek %§esre való kilométer óra konzolt ha lehet órával és matrica szettet tankra és a 2 oldaldeknire cserébe tudok adni 51es alkatrészeket szinte minden van kivéve a külső belső gumikat.