Távfelügyeletre vagyok bekötve de mivel lejárt a hűség időm ezért lemondtam a távfelügyeletet és jönnek leszerelni a gsm moduljukat. Nekem meg kellene egyet vennem csak nem tudom hogy mijet az a lényeg hogy felhívjon ha riasztás van meg küldjön magáról életjelet legalább egy hónapban egyszer az sem lenne rosz ha kiértesítene a hibákról például alacsony akku feszültség stb de ez nem is annyira fontos. Meg ha veszek egy gsm modult remélem magát a riasztót nem kell újra programoznom. Ha jól tudom csak a gsm modult kell programozni. Ha valaki tud valami olcsó és jó gsm modult kérem írjon meg kérnék egy kis segítséget telepítésben programozásban bekötésben. Előre is köszönöm.
Nekem ilyen szép mászókám nincs, se hidrováltom és háromutas szelepem se... Ék egyszerű fűtési kör, emelet, és földszint, radiátorok, és padló konvektorok. Tehát csak és kizárólag egy programozható termosztát szerepét javaslod a Loxone részéről? Én azt gondolnám a modulálásnak elég nagy szerepe lehet, de nyilván ez függhez a ház szigetelésétől is... Lehet túlkomplikáltam, de most sem vagyok nyugodt, és nem tudom mi lenne az egyértelmű jó döntés...
Elárulok egy nagy titkot 10-ből 9 esetben nem szoktuk se a lángot modulálni se a cirkó időjárás követőjét kihasználni. (bár ez nagyban függ a hidraulika kialakításától. Az alap estet cirkó/kazán > hidrováltó > háromutasszelepek> osztók (ez neked nincs)… Na mármost a hidrováltó után állítjuk be az előremenő vizet (ami már lehet időjáráskövet) fogyasztás szempontjából mindegy hogy a hidroig pl 60C-ból keverünk 40C-t vagy 50-ből. (addig 2-5l víz van) Ezért legtöbbször a cirkóban, rövidzár hosszúfüst :-D… fix hőfok. ami a rendszer méretezett hőfoka.
A szabályzás/vezérlést utána oldjuk meg, a többi alkatrésszel, amihez már mehet a Loxone
Nem hiszem el, hogy ne lehetne kiváltani valahogy a Loxone vezérléssel... Van egy 3 eres 24 V-os termosztát csatlakozása, és egy belső, külső hőmérő csatlakozás, igény szerint előremenő vízhőmérséklet méréssel...
A legrosszabb esetben tudom vezérelni időszakosan, előre beállított hőfokkal?
Sajnos az okos házak gyenge pontja 99%-ban a cirkók. Az esetek nagytöbbségében már megveszik a hőleadó készüléket mire odaérünk és a legtöbb esetben csak nagyon nyakatekert módon lehet megvezérelni . A nagy kazángyártók mind arra törekednek, hogy a saját vezérlőjüket használja az ember. Ezért rengeteg „csacsi-ragyi „ eszközt árulnak 3-400 000 Ft-os áron de amikor elmegy az ember az automatikáért csak pislog az 1 000 000-s számlán :-D . (ezért érdemes „buta” cirkót venni) Ami még tapasztalat, hogy a mérnököcskék csak a sztenderd kérésekre tudnak vélaszt adni általában, ez igaz a beüzemelőkre is. De szinte minden cirkóhoz vannak olyan bővítőkártyák amihez lehet 0-10V-s kimenetet kapcsolni.
Vaillant VUI aquaPLUS 282-7 E cikró, nincs osztófej, csak radiátoros fűtés. Azt szeretném, hogy a külső mért hőmérsékelt , a belső mért hőmérséklet, és a kért hőmérséklet függvényében üzemeljen a fütés, adott időszakokban, adott hőmérsékleten. Eddig egy sima digitális kimenettel meg is lehetne oldani, de szeretném, ha a mért értékek alapján modulálhatnám a lángot, ha már tudja a készülék, és, ha már okosházról beszélünk. No ez az, ami úgy tűnik ezzel a cirkóval nem kivitelezhető, valamiért. Holott a Saját VRC410-es időjárásfüggő termosztátjával tudja. A mérnökök állítása szerint a 0-10V-os szabályozás nem lehetséges ennél a típusnál.
Ha ezzel megvolnék, akkor még szeretném bevonni a KNX-es klímákat is, a hűtési/fűtési programba...
... csodás, első körben a Vaillant azt mondta, hogy ez az egyetlen model, ami nem kapott eBUS-os vezérlést, így a 0-10V-ra se nagyon számítsak. A saját vezérlőjük jele más, mint azt az ember gondolná, az sem járható út, még megkérdezi a szervizeseket is, hátha... Sírok... :'(
Épp most csinálok egy költségvetést egy inteligens házra ahol minden fütési, és világitási kört Loxone vezérel, redönyökkel fain-cool készülékkel kiegészitve. Ezért ülök már a gép előtt 5 órája.
... pontosan ez a része érdekel, a Loxone-t összekötni a Vaillanttal. Az előbb a Loxone központ, azt a választ bírta adni, hogy működik a rendszer, csak kössem össze a digitális kimenettel. Amin én berágtam, mert ha csak ezt akarnám, akkor vennék egy 10 e Ft-os termosztátot... Nem hiszem el. >:(
Ismét köszönöm a gyors választ! Akkor simán kábelezzek el minden csatlakozást a központig? Emlékeim szerint három van a normál termosztát oldalon, és hátom az időjártásfüggő oldalon... (- + 7 8 9 | L N PE 3 4 5) Ezen kívül van még külső hőmérséklet érzékelő, és előremenő víz bement is, de ha a Loxone vezérli, akkor azok nem ide csatlakoznak szerintem... KNX lehetőségről nem tudok ennél a modelnél. Van viszont eBUS csatlakozó, ami nem RS232-es protokoll.
Szerintem 99% , hogy megoldható, a szerver analóg kimenetén keresztül lehetséges kommunikáció, vagy ha a vailant tud KNX-en keresztül kommunikálni akkor azon keresztül.
Adott egy Vaillant VUI aquaPLUS 282-7 E cirkó. Sajnos nem osztófejes kivitelezéssel kapcsolódik minden radiátorhoz, két emeleten. Szeretném a Loxone rendszer intelligens fűtés/hűtés rendszerével vezérelni. A cirkó képes a lángmodulációra, van is hozzá gyári VRC 410s időjárásfüggő vezérlő, aminek a funkcióját ki szeretném váltani a Loxone Miniserverrel. Illetve kombinálni szeretném a klíma fűtés/hűtési képességével. A klíma KNX-en keresztül lesz bekötve. Mindenhol lesz hőérzékelő, a lakáson kívül is, hogy adott esetben ezt is figyelembe vegye. A kérdés, hogyan oldható ez meg, illetve megoldható-e?
Első körben a cirkó bekötése érdekel. Ha normál termosztátot használok, akkor is máshova kell kötni, ha az időjárás függő termosztátot használom, akkor is máshova kell kötni... Kiváltható e egyáltalán a VRC 410c a Loxone rendszerével és logikáival?
Valami szerver terror vanYour message was rejected by fmx.freemail.hu for the following reason: mail server permanently rejected message (#5.3.0)
Nézem ezeket a képeket az alaplaprolAlaplap miért is kell neked?Fűtőbetét úgy tűnik van a linkeden, klingerit tömitést azonnal vágnak a szomszédban/autó tömités készitő/A hőfokszabályzókat meg elméletileg akárhova, akármilyen lyukba be lehet tolni, ha rögziteni nyűgös is, anód rögzités szinténNemde?Mindegy, összeszedem magam és benézek az Orczy-raPár jellemző fotót rátettem pendrivra, hátha ott be lehet dugni egy gépbe :)Nyomj gyorsan még egy tel.számot azért, ha valamit találok és kellene konzultálni