900 méterre a kompozit is érdekes lesz, helyben nem férsz bele a 90 méterbe, hogy esetleg ott legyen IP alapú? Netalántán wifis cucc, bár abból ami rendesen működik, az csöppet drágább, no meg a DVR/szoftver része. Így már érdekesebb, az biztos.
A 3x6 réz már elég (4x16 aluval is számolhatsz).Hol fog menni a kábel ?Keritésen,földben,levegőben ,lesz bővitve?(plusz dugalj ,világítás ,tartóoszlop,egyéb igény)A felhasznált anyagok kivitelezések között jókora különbségek vannak ,érdemes mindet átszámolni (árajánlatot kérni).
900 méterre szerintem 12 V-ot nem tudok elvinni UTP kábelen: 12V 1 A /kamera.
főleg a távolabbi részét kéne levédeni kamerákkal, úgyhogy sok utp kellene, ez egy kicsit luxusnak tűnik, tekintve az UV álló ftp légkábel árát. Még így is, hogy csak videójel fog menni rajta, így is 3-4 kábelt ki kell majd húzni a területre.
Biztosabb a stabil 12 V megléte a kameráknál, ha minden kamerának helyi tápegységet adok
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémám megoldásához: egy 900 m kerítésszakaszt kellene levédenem kamerákkal. Ezzel nincs is gond, de azzal van, hogy hogyan vigyem el nekik a 230 V AC-t. Milyen kábelt kellene alkalmaznom szerintetek? Figyelembe véve azt, hogy minden kameránál meg kellene szakítanom a kábelt, hogy a kis 12 V tápegységeimet fölszerelhessem vízmentes fémdobozba? 2 eres kábel elég, vagy védővezető is kellene, esetleg villanyoszlop, s áramszolgáltató által is használt vezeték? Mit ajánlanátok?
Nappali , vezérelt, H tarifa külön kábelek, külön biztosító dobozok, de lehet közös EPH vezető. 1% lehet az órától az elosztóig. Teljesítmény = A és mekkora biztosíték plusz hány fázis az attól függ mit üzemeltetsz és mekkora teljesítmény lesz.
Nappali, vezérelt, H-tarifa 32A nem kell fizetni, felette igen hogy 1 vagy 3 F lényegtelen. A vezéreltnél azt kell nézni mit használsz és azoknak mekkora az össz teljesítményük erre kell kérni A, a H tarifánál szintén de több nem lehet.
Ha nappali - vezérelt - H ban gondolkodol akkor az eleve 3 db órát jelent 3 db rakhellyel.
Szerintem nappali 32A vezérelt 16A H tarifa ami a klíma max teljesítményben felvesz.
Hány amperre lesz biztosítva? Szerintem három fázis a nappalinak és egy fázis vezérelt. A terhelés függvényében lehet mondjuk 10-10-16A-ben is gondolkodni. A földkábelt meg méretezni kell, feszesésre és melegedésre. Egy kis segítség: http://electrocord.hu/doc257/ H tarifáról nem tudok nyilatkozni.
Én sem sorolnám, WAGO is pofon egyszerű mélyített dobozban, csak az elosztódobozok kötéseknél is alig sikerült meggyőznöm a szerelőt, hogy Wagozzon, ha már megvettem,. mert ő minden áron csavarni akart.
Utólag belátom, jobban jártam volna, ha az egészet én magam csinálom és most az anyagiaktól eltekintve. Tanultam belőle, a maradék 5 helyiség e nyáron következik, azoknál már mindenhova mélyített dobozokat rakatok, abból nem lehet gond, csak egy kicsit több fúrkálás. Szerencsére a 35-ös fal bőven elbírja mindkét oldalon.
Na mindegy, valahogy megoldom, azért köszönöm a segítő szándékot!
Kérdezném az urakat,hogy konnektorok sorkötését normál 65-ös dobozban hogyan lehetne megoldani.
A problémám ugyanis, hogy a villanyszerelőnk inaktív lett és itt maradtam egy szobával, amiben van 4 helyen 2-2 sorolt doboz, 2,5 réz jön be az egyikbe.
Ide szeretnék konnektorokat felrakni, azonban sehogy sem tudom megoldani, hogy a 2,5- réz a normál mélységű dobozbsan beférjen az dugalj mögé és még át is vezessek a szomszédos dobozba.
Egyszerűen annyira merev a vezeték, hogy nem bírom a dugaljat a helyére igazítani.
szerintem csak a kommuátortól, ha épp kommutátoros motorról van szó
egyébként a tengely és a forgatónyomaték keletkezés (vasmag) közé milyen ragasztóval milyen szigetelés menne, hogy ne forogjon meg esetleg?
az akkor két ragasztási felület: tengely-szigetelés szigetelés-forgórész
az, hogy nem jól vezet, az annak tudható be, hogy a forgórész vasmag ragasztva van a tengelyre, ha épp nem rámelegítve, de konkrét elszigetelési szándék -szerintem- nincs benne