"Örökké hálás vagyok Istennek, hogy kimenekített az Őrtorony karmai közül + az életük is sokkalta boldogabb lett!!! Istennek adnak ezért hálát naponta, valami nagyon nagy dolog történik ilyenkor az emberrel!"
-Kérdezd meg édesapádat, hogy mit válaszolt Isten az imájára, amikor eldöntötte, hogy J.T lesz. Kérdezd meg mégegyszer, hogy Isten szabadította-e ki, a saját döntéséből. Ki volt az, aki nap mint nap nem hagyta ezért békén?
"-Most sem arra figyeltél, ami lényeg az írásomban. Természetesen, nincs abban semmi rosssz, ha valaki boldogan szeretne élni. Abban sincs semmi rossz, ha valaki jól szeretné magát érezni. Itt a hangsúly azon volt, hogy az Ex J.T-k azért fordultak Isten ellen, mert nem értették meg, hogy mi valójában az Isten akarata. Nem Istent akarták szolgálni, hanem azt akarták, hogy Isten szolgálja Őket."
Miért van az akkor, hogy a legtöbb ex-tag, azt állítja és hangoztatja, hogy:
Örökké hálás vagyok Istennek, hogy kimenekített az Őrtorony karmai közül + az életük is sokkalta boldogabb lett!!! Istennek adnak ezért hálát naponta, valami nagyon nagy dolog történik ilyenkor az emberrel!
Megértik és elfogadják azt, hogy semmiféle Szervezete nem volt, nincs, és nem is lesz a földön Istennek, ami a Mindenhatónak az egyetlen csatornája lenne! Aki meg mégis ezt állítja magáról, az meg nem más, mint egy jó nagy szekta. Jó messzire el kell kerülni!
Istentől a bűn választja el az embert...és ebből csak és kizárólag a Jézusba vetett hit és a bűnvallás menekít ki.
A bűnöket képzeljétek el, hogy minden "más" nem JT egyház is tanítja. Szerintetek a paráznaságról a lopásról, a képmutatásról, bálványimádásról, vér evés/ivásának a tartózkodásától, spiritizmusról stb. stb. nem tanítanak? Az ige nem száll vissza üresen, akár hol is mondják....
-Most sem arra figyeltél, ami lényeg az írásomban. Természetesen, nincs abban semmi rosssz, ha valaki boldogan szeretne élni. Abban sincs semmi rossz, ha valaki jól szeretné magát érezni. Itt a hangsúly azon volt, hogy az Ex J.T-k azért fordultak Isten ellen, mert nem értették meg, hogy mi valójában az Isten akarata. Nem Istent akarták szolgálni, hanem azt akarták, hogy Isten szolgálja Őket. Nehéz ezt megérteni Portalanítónak is. A személyeskedést, pedig továbbra is kerüld.
Itt a kolléga arra akarja felhívni a figyelmedet, az említett versével, hogy a keresztény vallásokban, vannak akik kifejezetten evangélizáló szolgálatot végeznek! Ez mindössze csak néhány ember... Jehova tanúinál nincs ez megkülönböztetve, hanem MENNI KELL prédikálni és kész....
Isten elhív bizonyos embereket evangélistáknak....,
Királyság alatt a "más" vallások, mást értenek, mint Jehova tanúi!!!
Ami viszont a legfontosabb a kettő között, hogy az egyik evangélium az üdvösségre visz, a másik pedig nem! Ezért nem hirdetünk semmilyen királyságot.... Nálatok rossz a sorrend!!!!
1Korinthus 15:1-5 Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok.
Általa üdvözültök is, ha megtartjátok úgy, ahogy én hirdettem is nektek, hacsak nem elhamarkodottan lettetek hívőkké.
Mert én elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam; hogy tudniillik KRISZTUS MEGHALT A MI BŰNEINKÉRT az Írások szerint. Eltemették, és -
ugyancsak az Írások szerint - feltámadt a harmadiknapon.
:::))) Én is kaptam már hasonló választ, majd egyszer vissza keresem. Én azt kérdeztem miért kell családok életét tönkretenni? Válasz: Nem mi tesszük, hanem Jézus!!! Esküszöm végig lapozom és bemásolom. :::)))
Nekem eddig ez a csúcs, amit kaptam választ egy tanútól!
A kérdésem hozzá: Az elmekontrollt csak és kizárólag a szekták alkalmazzák, manipulálás céljából! Miért kell ehhez az aljas módszerhez folyamodnia a Szervezetnek?
A válasza: "JT esetében egyvalaki alkalmazza az elmekontrollt: Isten. Imádom! Bárcsak sose múlna el!"
ez az elmekontrollos videóm, aki még nem látta volna:
Csel. 19,8 Bemenvén pedig a zsinagógába, bátorsággal szól vala, három hónapon át vetekedvén és igyekezvén meggyőzni az Isten országára tartozó dolgokról.
Csel. 20,25 És most íme én tudom, hogy nem látjátok többé az én orczámat ti mindnyájan, kik között általmentem, prédikálván az Istennek országát.
Csel. 28,31 Prédikálván az Istennek országát és tanítván az Úr Jézus Krisztus felől való dolgokat teljes bátorsággal, minden tiltás nélkül. .
Jézus épp erre kérte a tanítványait.:
Luk. 9,2 És elküldé őket, hogy prédikálják az Isten országát, és betegeket gyógyítsanak. .
Azt is elismerem, hogy az evangélium központi része Jézus halála, a váltság és a feltámadás üzenete is. De azt be kell látnod, hogy Isten országa ugyanígy. És erről az országról a legtöbb vallás hallgat.
"Teszik ezt saját maguk megnyugtatására, szerveznek kirándulásokat, szalonna sütéseket, táborokat, megtartják a világi ünnepeket, a főünnepet a karácsonyt sem kihagyva. Inkább a gyönyört, mint Istent szeretik."
Mond meg miért baj az, ha valaki boldogan akar élni? Azzal mi rosszat tesz, hogy kirándúl, szallonát süt és a családjával ünnepelnek????
Én hiteles forrásból (sok JT-t ismerek) kijelenthetem, hogy a Tanúk már nagyon utálják ezt az örökös "prédikálásra" való "buzdítást". A "buzdítás" szót azért tettem idézőjelbe, mert a vezetőség még buzdítani sem tud rendesen. Mindenféle pszichológiai ismeret, természeteses emberi beleérzőképesség nélküli, szobafestő-színvonalon lévő biorobotok "buzdítják" a többeket, de olyan idióta módon, hogy az elképesztő. Pl. ők is csak azt mondhatják, ami le van írva nekik (maximum egy kicsit átfogalmazhatják, úgy, mint az őrtornyos a válaszadásokat). Ennyire kontraproduktív, energiapazarló és közömbös irányítás csak Észak-Kóreában képzelhető el. Az utóbbi időben rejtetten már minden arról szól, hogy a kreativitást, az önálló kezdeményezőképességet és a spontaneitást maximálisan le kell fojtani, hogy egy minőség nélküli nagy embertömeg legyen a végeredmény, akiket majd úgy lehessen irányítani, hogy ha felmutatnak nekik egy zöld könyvet, és ha arról kell beszélniük, hogy ez fekete színű, akkor probléma nélkül képesek legyenek erre. Megismétlem: nem a Biblia nyilvános népszerűsítése az utálatos tevékenység, amiképpen önmagában a futás sem rossz dolog. Ez akkor rossz, ha valakit úgy kényszerítenek futni, hogy össze van kötve a lába. Vagy ha előírják neki, hogy milyen mozdulatokkal fusson. Egyébként ez az egész prédikáló szolgálat (a módszer idiotizmusa és abszolút rugalmatlansága végett!!) már annyira el lett rontva, a "Jehova" vagy "Biblia" kifejezések már annyira meg lettek az emberekkel utáltatva, hogy jobban ezt már Sátán se csinálhatta volna. De ebben nem az egyszerű tanú hibás, hanem az a gépszerű „politikai szervezet”, az a struktúra, ami rátelepedik az emberek lelkére, azon emberek lelkére, akik eredetileg sokkal nyitottabbak és Isten irányába fogékonyabbak voltak a többieknél. Ez a "gép" Istent megcsúfolva éppen ezeket az embereket alakítja át.
elolvastam végig a gondolataidat, kérlek te is tedd ezt meg! olvastom olyan dolgokról is, amivel egyetértek és olyanokkal is, amikkel nem. A normális élethez hozzátartozik, hogy legyen szabadideje az embernek, és értelmes kikapcsolódást találjon magának! Arra nem gondolsz, hogy ezek a baráti, rokoni összejövetelek is jók arra, hogy Istenről beszélgessünk, és Jézus krisztusról tegyünk bizonyságot? Ezekről még ünnepnapokon is lehet ám beszélgetni, hiszen akkor van általában együtt a család...
"Meggyozodtem, hogy nem JT-nél van az igazság, pontosan azért, mert azt mondják, hogy náluk van az igazság."
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Jehova Tanúi abban hisznek, hogy ők Isten egyetlen, Szellem által vezérelt szervezetének részei. Ezzel szemben a valóság az, hogy azt követik, amit a Vezető Testület néven ismert kis csoportnyi férfi mond, hogy hinniük kell. Gondolj csak bele:
Az 1950-es évekig a Tanúk Jézust imádták. 1954-ben az Őrtorony azt írta, hogy helytelen Jézust imádni; így az összes Tanú abbahagyta Jézus imádatát. 1954 előtt bárkit kiközösíthettek, ha nem imádta Jézust; utána pedig azt közösíthették ki, aki így tett! A Biblia igazsága nem változott, tehát Jehova Tanúi vagy 1954 előtt, vagy 1954 után nem Biblia igazságát követték. Nem Isten Szelleme volt az, amely lértehozta ezt a fontos ellentmondást, hanem a szervezet vezetői. Ahhoz, hogy valakit Jehova Tanúi közé soroljanak, nem az igazság követése volt fontos, hanem helytelen emberi tanítások követése. Isten az igazság Istene (2Móz 34:6). Ha ez a szervezet nem az igazságot tanította, akár az 1950-es évek előtt, akár utána, akkor nem a Szellem vezette. Tagjai nem Isten igazságát követték, hanem emberek hazugságait.
Egy példa!Az Úr segítségül hívása!
Kire vonatkozik a Róm 10:12-16-ban az Úr kifejezés? Kit kell segítségül hívnod, hogy megmentésben részesülj? Nézzük meg, hogy A társulat, hogyan vélekedett erről!
1903 Jézus
1940 Jehova
1978 Jézus
1980 Jehova
Sajnos, az aki ennyire bizonytalan, hogy kinek a nevét kell segítségül hívnia, azok az emberek nem vezettek Istentől... Ebben a kérdésben is a keresztények körében egyértelműen Jézus a helyes név!
"Innen már nem nehéz kilogikázni, mi is volt az evangélium, vagyis jó hír, amit Pál apostol hirdetett. Nyilván Jézus példáját követve az Isten országáról beszélt."
Olvasd el ezeket a verseket alaposan és a hozzá tartoró néhány soromat, mielőtt válaszolsz.
Szeretném kérni tőled, hogy írd meg te is azokat a verseket,
ahol az apostolok a királyság jó híréről tesznek bizonyságot!!!
Az apostolok végig az élő Jézusnak tett őszinte bűnvallásról beszélnek, mely az örök életre és a Jézussal való közösségre juttat.
Csel. 2;38. Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.
Csel. 3;19. Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.
Az apostolok egyfolytában csak Jézusról prédikáltak, aki megbocsátja és elveszi az emberek bűneit, hogy így örök életre jussunk.
Csel. 5;42. És minden nap a templomban és házanként nem szűnnek vala meg tanítani és hirdetni Jézust a Krisztust.
Csel. 8;5. És Filep lemenvén Samária városába, prédikálja vala nékik a Krisztust.
Csel. 8;35. Filep pedig száját megnyitván, és elkezdvén ezen az íráson, hirdeté néki a Jézust.
Csel. 10;36. Az ígét, melyet elkülde az Izrael fiainak, hirdetvén békességet a Jézus Krisztus által (Ő mindeneknek Ura).
Csel. 11;20. Voltak azonban közöttük némely cziprusi és czirénei férfiak, kik mikor Antiokhiába bementek, szólának a görögöknek, hirdetve az Úr Jézust.
Csel. 18;5. Mikor pedig megérkeztek Maczedoniából Silás és Timótheus, szorongatá a lélek Pált, és bizonyságot tőn a zsidóknak, hogy Jézus a Krisztus.
I. Kor. 1;23.Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;
I. Kor. 1;24. Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcsességét.
I. Kor. 2;2. Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, mégpedig, mint megfeszítettről.
II. Kor. 4;5. Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért.
Az apostolok igehirdetéseinek központjában az evangélium állt, azaz Jézus Krisztus. Azért Ő, mert Ő benne van az üdvösség, az örök élet és a megbocsátás.
Mit jelent az .evangélium. kifejezés azon a 115 helyen, ahol az Újszövetségben előfordul?
Egyszerűen jó hír 48
Jézus Krisztus 29
Megváltás 20
Isten 7
A Királyság 7
Kegyelem 2
Öröm 1
Béke 1
Milyen evangéliumot hirdetett Pál apostol?
1Korinthus 1:17, 18, 23, 24 Mert nem azért küldött engem Krisztus, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem, de nem bölcselkedő beszéddel,
hogy a Krisztus keresztje el ne veszítse erejét. Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.
mi a MEGFESZÍTETT KRISZTUST hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és
görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.
1Korinthus 15:1-5 Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok.
Általa üdvözültök is, ha megtartjátok úgy, ahogy én hirdettem is nektek, hacsak nem elhamarkodottan lettetek hívőkké.
Mert én elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam; hogy tudniillik KRISZTUS MEGHALT A MI BŰNEINKÉRT az Írások szerint. Eltemették, és -
ugyancsak az Írások szerint - feltámadt a harmadiknapon.
Kolossé 1:19-23 Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék, és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent, a földön és a mennyben, úgy, hogy
békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által. Titeket is, akik egykor Istentől elidegenedtek, és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonoszcselekedeteitek miatt, most viszont
MEGBÉKÉLTETETT EMBERI TESTÉBEN, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé. Ha ugyan megmaradtok a hitben szilárdan és egyenesen,
el nem tántorodva az evangélium reménységétől, amelyet hallottatok, amely hirdettetett minden teremtménynek az ég alatt, és amelynek én, Pál, szolgájává lettem.
Meggyozodtem, hogy nem JT-nél van az igazság, pontosan azért, mert azt mondják, hogy náluk van az igazság.
-Én meg arról győződtem meg, hogy a Vezető Testület értelmezi helyesen a Bibliát. Ami, viszont Nekik sem ment egyből. Amikor Istennek eljött az ideje, akkor összeültek az Igazságot kereső emberek közül négyen, öten és elkezdték a Bibliát alaposan megvizsgálni. Ezzel ellentétben az a vallás, aminek most a pártján állsz, sohasem vizsgálta meg alaposan a Bibliát, sohasem vizsgálta meg alaposan, hogy ki valójában Jézus Krisztus. A papság felállította a saját maga hagyományát, önkényuralmát és tűzzel vassal irtották a másképpen gondolkodó embereket. Isten megmondta, hogy a vég idején helyre fogja állítani az igazságot. Ha tetszik ez neked és másoknak, hanem. Az (EX) Jehova Tanúinál, csak annyi a meglátásom, hogy fel sem fogták annak idején a tanultakat, sőt nem értették meg ennek a keresztelkedésnek a lényegét, és komolyságát. Mint ahogyan kezdetben általában a többi tanú, mindenki elhiszi, hogyha Jehova Tanúja lesz, akkor egyből megváltozik az élete. Tele lesznek áldásokkal, megkapják rögtön a szent szellemet, és ha a színpadi előadás előtt kérik Isten szent szellemét, akkor úgy gondolják, hogy azt ugyanúgy megfogják kapni, mint annak idején az apostolok az első században. Ez mind azért van, mert a tanúk egymást hitették el ezekkel a gondolatokkal, azokkal, hogy Isten mennyire fogja őket segíteni bármiben is. Azt gondolták, hogy csak imádkozni kell dolgokért Istenhez és Isten teljesíteni fogja az ő kívánságaikat. Azt gondolták, hogy a megmentésük a gyülekezetbe való járásban és a prédikálásban van. A vasárnapi gyülekezetben amikor az Őrtorony segítségével tanulmányozták a Bibliát, hozzászólásuk is csak visszaolvasás volt a tanulmányozás vezetője felé. Sokszor azt sem értették és még gondolom a mai napig sem értik egyesek, hogy mit mondanak vissza. Nem értik mélységében a Biblia mondanivalóját, mert nincs aki azt megmagyarázza nekik. Kérdezni, pedig nem mernek. Tehát nyugodtan kimondhatom, hogy nem értik a tanultakat és később ebből akadnak a problémák. ( EX J.T-nél) Sok J.T megvan győződve, hogy a Vezető Testület közvetlen kapcsolatban áll Isten szent szellemével. Te is megvoltál annak idején győződve, sőt arról is, hogy Neked is segít Isten közvetlen szelleme. Pedig, ma Isten közvetlen szelleme nem úgy működik mint az első században. Ha azt akarjuk, hogy Isten szent szelleme működjön rajtunk, akkor napi szinten olvasni kell a Bibliát, az olvasottakat meg kell érteni, és alkalmazni kell azt az életünkben. Alkalmazni kell a Bibliában leírtakat az élet minden területén.
Alkalmazni kell a családban, a munkahelyen, a társasági életben, itt a fórumon. Isten szelleme csak a jóra tanít és elvezet bennünket az örök életre. De, ezeket a dolgokat nem mindenki képes megérteni és felfogni. Amikor már nehezebbé és teherré válik Isten szolgálata, akkor jönnek a kifogások és a tanúk Isten ellen fordulnak. Ők azt hiszik, hogy a vének, és a felvigyázók ellen fordulnak, de valójában Isten ellen fordulnak, mert a felvigyázók és a vének csak felügyelik tetteiket a Biblia fényében. Amikor rávilágítanak helytelen cselekedeteikre, akkor már az nem tetszik és szembefordulnak ezek az engedetlen tanúk Istennel. Tudomásul kellene vennie minden megkeresztelt "ön átadott tanúnak", hogy mit fogadott meg a megkeresztelkedése napján. Sőt, azt is, hogy ez nem volt kötelező a számára. Önszántából, magától döntött így, hogy az elkövetkező élete során Istent szolgálja. Nem őt fogják szolgálni, hanem Ő saját maga fogja Istent szolgálni. S nyilvánvaló, hogy ez lemondásokkal, kudarcokkal jár. Le kell mondani a világi dolgok cselekedeteiről, ha valaki Jézust szeretné követni. Két Úrnak, pedig nem lehet szolgálni. Nem lehet Istent is és a Sátánt is egyszerre szolgálni. Vagy a testnek, vagy a szellemnek szolgálnak. Egyszerre a kettő nem megy. De, hogy mégis tartozzanak valahová a kiközösített tanúk, ezért keresnek maguknak Isten helyett szabadon választott hit gyakorlást, szabadon választott tanítókat, ahol nincsenek kötelmek, nem kell betartani Isten törvényét, ahol mindent szabad. Figyelmen lehet hagyni, hogy mit is ír valójában a Biblia. Teszik ezt saját maguk megnyugtatására, szerveznek kirándulásokat, szalonna sütéseket, táborokat, megtartják a világi ünnepeket, a főünnepet a karácsonyt sem kihagyva. Inkább a gyönyört, mint Istent szeretik.
Timótheus:
-Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be. 2. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, 3. Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. 4. Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.8. Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek. 9. De többre nem mennek: mert esztelenségök nyilvánvaló lesz mindenek előtt, a miképen amazoké is az lett. 10. Te pedig követted az én tanításomat, életmódomat, szándékomat, hitemet, hosszútűrésemet, szeretetemet, türelmemet,
De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak. 13. A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.
Nolám, már csak azt kellett volna észrevenned, hogy a mondat egyes szám első személyben van megfogalmazva. A Szentírás szerint nincs minden egyes keresztényre vonatkozó "prédikálási" (normálmagyarul igehirdetési) kötelezettség, ugyanis nem mindenki emberhalász, nem mindenki tanító. Konkrét kötelezettsége erre csak annak van, akinek erre az Úr megfelelő tálentumot adott. Vannak emberek, akik egyszerűen életvitelükkel tesznek tanúságot.
Luk. 4,43 Ő pedig monda nékik: Egyéb városoknak is hirdetnemkell nékem az Istennek országát; mert azért küldettem. .
Innen már nem nehéz kilogikázni, mi is volt az evangélium, vagyis jó hír, amit Pál apostol hirdetett. Nyilván Jézus példáját követve az Isten országáról beszélt.
A hit cselekedetek nélkül halott. Nem Jehova Tanúi, hanem a Biblia szerint. Ha valaki azt állítja, hisz a Fiúban, de nem cselekszik ennek megfelelően, annak nincs igazi hite. Nincs itt semmi ellentmondás.
"19Volt egy gazdag ember. Bíborban és patyolatban járt, és mindennap nagy lakomát rendezett.20Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a kapuja előtt, tele fekéllyel.21Örült volna, ha jóllakhat abból, ami a gazdag ember asztaláról hulladékként lekerült. De csak a kutyák jöttek és nyalogatták a sebeit.22Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették.23Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.24Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban.25Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél csak vissza, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg hogy kijutott a rosszból. Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem.26Ráadásul köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy akik innét át akarnának menni hozzátok, ne tudjanak, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.27Akkor arra kérlek, atyám - mondta újra -, küldd el legalább az atyai házba.28Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére.29Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.30De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valakit, bűnbánatot tartanak.31Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.”"
1Pét 3,"8Mert Krisztus is meghalt egyszer a bűnökért, az Igaz a bűnösökért, hogy az Istenhez vezessen minket. A test szerint ugyan megölték, de a lélek szerint életre kelt.19Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik."
Zsolt 107,16 - mert betörte az érckapukat, és leverte a vas-zárakat.
Ef 4,8 - Ezért mondja az Írás: Fölment a magasba, magával vitte a foglyokat, s osztott az embereknek ajándékokat.
Tehát Krisztus alászállt, magával vitte a szenteket a mennybe, majd feltámadásakor testestül előjött, 40 napig még itt volt és tanitott, és dicsőségesen felment a mennybe."
A Péter-levél tanúságát kétségbe mered vonni?
Mert ott áll feketén-fehéren, hogy a halott testű Jézus életben van a lélek szerint! Sőt, hogy más lelkek is vannak ott ilyen, testenkivüli állapotban! Ráadásul helyet is változtatnak!