Segítséget kérnék a Villanyszerelő Uraktól! G9-es ledizzót keresek dimmerelhetőt. A google nem éppen a "barátom". Hoz mindent csak azt nem. Talán Ti tudtok vlami beszerzési forrást.
Neem, csak a visszajelző glimm van az elején, de más már nincs. 120 literes és az alján nem mélybúra van csak egy sima lemez és ott lehet bejutni az alaplaphoz és a hűkorlátozóhoz, hőfokszabályozóhoz. Igazából azt tudom elképzelni, hogy pl 1200 vagy 1800-as fűtőbetét lehet benne és valamekkora szabályos hosszúságú anód, meg mondjuk egy csillagtömítés. Azon gondolkodtam tegnap, hogy olyat már átéltem hogy nem hudtam kihúzni az alaplapot mert a fűtőszálon egy akkora vízkőgolyó volt, hogy azt kellett előtte kalapáccsal szétvernem a tartály belsejében, de ebben vajon hogyan lehet megállapítani az anód gyári hosszát? Illetve láttam még valami anód emelő rudat is egy webshopban. Ez mire való?
Minden mérésnél mérem, a műszeren beállitod a Fi értékét, és utána az 1/2-et. ott nem szabad leoldania, aztám 1-re kell tenni ott leold, és kiírja a leoldási időt msec ben.
Volt más komolyabb müszer az 2-3 mA-enként emeli a hibaáramot, és az kiirja a pontos kioldási értéket is.
Szvsz az L-N közötti szűrőkondenzátorlánc közepe ki van kötve a házra. Ha azt megfogod, az pontosan hibaáramot generál, vagy pl. II. o. tv vevő esetén a földelt antennakábel. Ilyenkor lehet differenciális áramot mérni precíziós lakatfogóval, ha megvan, az a ludas. Vagy valamelyiknél túl nagy ez a hibaáram és/vagy sok kicsi sokra megy (II. o. készüléknél a szabvány max 0,5 mA-t enged meg, így 36 ilyen készülék pesszimista esetben nálad már magyarázza a hibát).
SZB50 válasz | megnéz | könyvjelző 2013.02.23 21:47:11 (50633)
Szerintem a nullád földzárlatos valahol, lehet valamelyik szerelvény körme odacsípte a nullát.
Előzmény: GeriSoft07 (50608)
Az ilyen gondolatokkal az a baj, megvoltak nekunk is
De az adott dugaljba bedugott probalampa nem oldotta le a fi relet a telefon tolto meg igen
Csak L-PE kozt oldott le
Szemrevetelezessel nem latszott hiba a bekoteseknel sem